
نوشته : تحریریه دنیای سلامت
غذاهاي چربيسوز غذاهايي هستند كه بيشتر از مقدار كالري خودشان، موجب سوختن كالريها ميشوند. اگر از اين نوع غذاها استفاده نكنيد، به تدريج سوخت و ساز بدن كاهش يافته و سلامتيتان به خطر ميافتد. اين مواد كاملاً طبيعي هستند و اگر به خوردن آنها عادت كنيد و در كنارش ورزش مستمر داشته باشيد، سوخت و ساز بدنتان تقويت شده و كالري بيشتر و در واقع چربي بيشتري سوزانده ميشود. با مصرف اين غذاهاي چربيسوز تا چندين ساعت پس از ورزش، بدن همچنان به چربيسوزي ادامه خواهد داد. هيچ غذاي بدون كالري وجود ندارد و تمامي غذاها هر چند اندك، حاوي كالري هستند؛ اما اين غذاها با سوزاندن كالري مانع از تجمع و رسوب چربي در بخشهاي مختلف بدن ميشوند. با سالم غذا خوردن و داشتن تغذيه صحيح ميتوان مقدار دريافت و جذب كالري را كنترل كرد؛ اما براي كاهش وزن و رسيدن به سلامت به سوزاندن كالري نياز داريم. بعضي غذاها به سوزاندن كالري كمك ميكنند و (چربيسوز) و برخي نيز بلافاصله بعد از خوردن به چربي تبديل ميشوند كه به آنها چربيساز ميگويند. يكي از نكاتي كه براي سوزاندن كالري و رسيدن به وزن مطلوب بايد از آن آگاه باشيم، كالري موادغذايي است. به گفته متخصصان تغذيه و كارشناسان مواد غذايي، غذاهايي كه حاوي مقادير بالايي ويتامين C هستند، به سوزاندن چربي كمك ميكنند. برخي از اين مواد عبارتند از: ليمو، پرتقال، گريپ فروت، هندوانه، سيب و همچنين سبزيجاتي همچون كلم بروكلي، كلم، كرفس و هويج. ويتامين C، چربي را رقيق و از توليد و سفت شدن چربي جلوگيري ميكند و باعث ميشود بدن راحتتر چربيهاي رقيق و شل را از بين ببرد. برخي از ميوهها مانند سيب، حاوي مادهاي به نام پكتين هستند كه چربي جذب شده توسط سلولها را تنظيم ميكند. به عبارت ديگر، پكتين جذب مواد آبكي را افزايش ميدهد و از رسوب چربي در بدن جلوگيري ميكند. همچنين آنتياكسيدان موجود در سيب از سندرم متابوليك كه موجب چاقي ميشود، پيشگيري ميكند.