نوشته : تحریریه دنیای سلامت
خواص كدو تنبل
يكي از سبزيجات مهم با كالري اندك است (هر 100 گرم، 26 كالري دارد) كه هيچنوع چربي اشباعشده و كلسترول ندارد، اما سرشار از فيبر، آنتياكسيدانها، املاح و ويتامينهاست.
كدو تنبل غني از ويتامين A، C و E ميباشد.
منبع خوبي از تركيبات فلاونوئيد پليفنوليك مثل بتاكاروتن و آلفا كاروتن، كرپتوگزانتين، لوتئين، زئاگزانتين است. (كاروتن در بدن تبديل به ويتامين A ميشود).
ســرشار از ويــتامينهايB كمپلكس، مثل فوليتها، نياسين، ويتامــينهاي B6، تــيامين و اسيدپانتوتنيك است.
حاوي املاح معدني مثل مس، كلسيم، پتاسيم و فسفر ميباشد.
دانههاي كدو تنبل، بهترين منبع تأمين فيبر و اسيدهاي چرب اشباعنشده و مفيد براي قلب هستند.
كدو تنبل را به راحتي ميتوانيد از سبزي فروشيها تهيه كنيد. هنگام خريد توجه داشته باشيد كه كدو در دستانتان سنگين و تو پُر به نظر برسد؛ همچنين پوستي سالم داشته باشد و چروك نباشد. بعد از بريدن كدو تنبل آن را در يخچال نگهداري كنيد. در اين صورت هر بخش را ميتوانيد تا چند روز نگه داريد. كدو تنبل را بعد از خريد خوب بشوييد، از وسط دو نيمكرده و تخمهاي وسط آن را خارج كنيد و هر بخش را به تكه هاي كوچكتر تقسيم نماييد. كدو تنبل را ميتوان به شكلهاي مختلف تهيه و آماده سرو كرد؛ اما بهترين روش، بخار پز كردن آن است. در چين از برگهاي كدو تنبل در سوپها و سالادها استفاده ميكنند. در برخي كشورها از كدو تنبل در تهية انواع كيكها، پنكيكها، شيرينيها و ... استفاده ميشود. ناگت كدو تنبل نيز در سوپها و خورشتها مورد استفاده قرار ميگيرد.
يكي از سبزيجات مهم با كالري اندك است (هر 100 گرم، 26 كالري دارد) كه هيچنوع چربي اشباعشده و كلسترول ندارد، اما سرشار از فيبر، آنتياكسيدانها، املاح و ويتامينهاست.
كدو تنبل غني از ويتامين A، C و E ميباشد.
منبع خوبي از تركيبات فلاونوئيد پليفنوليك مثل بتاكاروتن و آلفا كاروتن، كرپتوگزانتين، لوتئين، زئاگزانتين است. (كاروتن در بدن تبديل به ويتامين A ميشود).
ســرشار از ويــتامينهايB كمپلكس، مثل فوليتها، نياسين، ويتامــينهاي B6، تــيامين و اسيدپانتوتنيك است.
حاوي املاح معدني مثل مس، كلسيم، پتاسيم و فسفر ميباشد.
دانههاي كدو تنبل، بهترين منبع تأمين فيبر و اسيدهاي چرب اشباعنشده و مفيد براي قلب هستند.
كدو تنبل را به راحتي ميتوانيد از سبزي فروشيها تهيه كنيد. هنگام خريد توجه داشته باشيد كه كدو در دستانتان سنگين و تو پُر به نظر برسد؛ همچنين پوستي سالم داشته باشد و چروك نباشد. بعد از بريدن كدو تنبل آن را در يخچال نگهداري كنيد. در اين صورت هر بخش را ميتوانيد تا چند روز نگه داريد. كدو تنبل را بعد از خريد خوب بشوييد، از وسط دو نيمكرده و تخمهاي وسط آن را خارج كنيد و هر بخش را به تكه هاي كوچكتر تقسيم نماييد. كدو تنبل را ميتوان به شكلهاي مختلف تهيه و آماده سرو كرد؛ اما بهترين روش، بخار پز كردن آن است. در چين از برگهاي كدو تنبل در سوپها و سالادها استفاده ميكنند. در برخي كشورها از كدو تنبل در تهية انواع كيكها، پنكيكها، شيرينيها و ... استفاده ميشود. ناگت كدو تنبل نيز در سوپها و خورشتها مورد استفاده قرار ميگيرد.