سبزيجات پر برگ
اگر چه سبزيجات پر برگ همچون اسفناج و كاهو و امثالهم داراي خواص تغذيهاي بيشماري هستند، ولي در رتبه اول پر خطرترين مواد غذايي نيز جاي دارند. با توجه به يافتههاي اين سازمان، در بين سالهاي 1990 تا 2009، 24 درصد از بيماريهاي ناشي از مواد غذايي به دليل مصرف اين سبزيجات بوده است. سارا كلاين، كارشناس ايمني مواد غذايي در مركز علوم منافع عمومي معتقد است كه اين سبزيجات در مزارع بزرگي رشد و پرورش مييابند كه احتمال ابتلا به آلودگي اشرشيا وجود دارد. اين آلودگيها ميتواند از طريق كود حيوانات و يا آب آلوده به درون گياه نيز نفوذ كند. دكتر سارا كلاين توصيه ميكند كه به جاي خريد سبزيهاي بستهبندي شده و آماده خودتان شخصاً اين سبزيجات را خريداری و آنها را به دقت تميز و ضد عفوني كنيد.
ماهيها و تنها
در مورد خطر ناشي از مقدار زياد جيوه در ماهيها بهطور گستردهاي در رسانهها تبليغ ميشود. اما به بيماريهاي ناشي از مواد غذايي كمتر اشاره ميشود؛ در حالي كه به گزارش CSPI ماهيها، سومين عامل بيماريهاي ناشي از مواد غذايي هستند كه در سالهاي 1990-2009، 2341 مورد از موارد گزارش شده را شامل مي شده اند. آلودگي ماهيها مربوط به نوعي سم به نام «Scombrotoxin» است. در صورتي كه ماهي پس از صيد طي مراحل حمل و نقل و يا فرآيند شدن در جاي خنك نگهداري نشود، شرايط براي ايجاد اين سم مهيا ميگردد. دكتر شويل معتقد است كه حتي با پخت و پز ماهي در شرايط مناسب، اين سم از بين نخواهد رفت. براي كاهش خطر، تنها راه، خريد صحيح است. ماهي را از مكانهاي معتبر بخريد كه مطمئن هستيد تازه بوده و در دماي 40 درجه و يا كمتر نگهداري شده است. ماهي تن خام ذخيره شده نيز قبل از پخت و پز بايد در دماي پايين ومناسب نگهداري شود.
اگر چه سبزيجات پر برگ همچون اسفناج و كاهو و امثالهم داراي خواص تغذيهاي بيشماري هستند، ولي در رتبه اول پر خطرترين مواد غذايي نيز جاي دارند. با توجه به يافتههاي اين سازمان، در بين سالهاي 1990 تا 2009، 24 درصد از بيماريهاي ناشي از مواد غذايي به دليل مصرف اين سبزيجات بوده است. سارا كلاين، كارشناس ايمني مواد غذايي در مركز علوم منافع عمومي معتقد است كه اين سبزيجات در مزارع بزرگي رشد و پرورش مييابند كه احتمال ابتلا به آلودگي اشرشيا وجود دارد. اين آلودگيها ميتواند از طريق كود حيوانات و يا آب آلوده به درون گياه نيز نفوذ كند. دكتر سارا كلاين توصيه ميكند كه به جاي خريد سبزيهاي بستهبندي شده و آماده خودتان شخصاً اين سبزيجات را خريداری و آنها را به دقت تميز و ضد عفوني كنيد.
ماهيها و تنها
در مورد خطر ناشي از مقدار زياد جيوه در ماهيها بهطور گستردهاي در رسانهها تبليغ ميشود. اما به بيماريهاي ناشي از مواد غذايي كمتر اشاره ميشود؛ در حالي كه به گزارش CSPI ماهيها، سومين عامل بيماريهاي ناشي از مواد غذايي هستند كه در سالهاي 1990-2009، 2341 مورد از موارد گزارش شده را شامل مي شده اند. آلودگي ماهيها مربوط به نوعي سم به نام «Scombrotoxin» است. در صورتي كه ماهي پس از صيد طي مراحل حمل و نقل و يا فرآيند شدن در جاي خنك نگهداري نشود، شرايط براي ايجاد اين سم مهيا ميگردد. دكتر شويل معتقد است كه حتي با پخت و پز ماهي در شرايط مناسب، اين سم از بين نخواهد رفت. براي كاهش خطر، تنها راه، خريد صحيح است. ماهي را از مكانهاي معتبر بخريد كه مطمئن هستيد تازه بوده و در دماي 40 درجه و يا كمتر نگهداري شده است. ماهي تن خام ذخيره شده نيز قبل از پخت و پز بايد در دماي پايين ومناسب نگهداري شود.