
نوشته : دكتر كوروش جعفريان متخصص تغذيه
امروزه در دنيايي زندگي ميكنيم كه حجم اطلاعات تغذيه به اندازهاي زياد شده كه گاها متخصصين تغذيه نيز در دادن توصيههاي معقول و كاربردي ناتوان ميشوند. توسعه رسانهها و دسترسي سريع و نامحدود به اطلاعات اينترنتي گاها باعث سردرگمي افراد ميگردد. اطلاعاتي كه بدون كنترل و عبور از فيلترهاي علمي در دسترس عموم قرار ميگيرند و انتخاب خوب و بد را براي همه افراد معمولي دشوار ميسازند. بدون شك يكي از راههاي داشتن تغذيه سالم و مطلوب دارا بودن دانش تغذيه مناسب است. اگرچه داشتن معلومات تغذيهاي براي پيروي از يك رژيم غذايي صحيح لازم است، اما بدون شك كافي نيست. داشتن انگيزه و نگرش مثبت نيز براي تحقق اين امر ضروري است. بحث تغذيه از بدو پيدايش انسان بعنوان يك دغدغه مطرح بوده است. آموزههاي ديني و توجه بزرگان علمي نيز در مورد اهميت تغذيه مويد همين مطلب ميباشد.
وسواس به غذامانند هر رفتاري پرهيز از افراط و تفريط لازمه موفقيت در آن رفتار است. رفتارهاي تغذيهاي نيز از اين قاعده مستثني نيستند. بسياري از افراد فكر ميكنند كه براي اطمينان از داشتن تغذيه صحيح بايد تمام نكات تغذيهاي را مو به مو رعايت نمايند. چنانچه كسي بتواند تمام موارد مربوط به تغذيه سالم را رعايت كند ارزشمند است، اما با توجه به پيچيدگيهاي فيزيولوژيكي و متابوليكي ما انسانها و همچنين تنوع غذاها تقريبا به جرات ميتوان گفت كه چنين آرزويي تحقق نخواهد يافت.
وسواس به غذامانند هر رفتاري پرهيز از افراط و تفريط لازمه موفقيت در آن رفتار است. رفتارهاي تغذيهاي نيز از اين قاعده مستثني نيستند. بسياري از افراد فكر ميكنند كه براي اطمينان از داشتن تغذيه صحيح بايد تمام نكات تغذيهاي را مو به مو رعايت نمايند. چنانچه كسي بتواند تمام موارد مربوط به تغذيه سالم را رعايت كند ارزشمند است، اما با توجه به پيچيدگيهاي فيزيولوژيكي و متابوليكي ما انسانها و همچنين تنوع غذاها تقريبا به جرات ميتوان گفت كه چنين آرزويي تحقق نخواهد يافت.