معروف است که با چای سبز میتوان بسیاری از بیماریها را درمان کرد: سرطان روده و غدهی پروستات، بیماری قند، آلزایمر، ام اس و نیز چاقی را. دانشمندان آمریکایی در پژوهشی درستی این ادعا را در یک مورد ثابت کردهاند.
نتایج بررسی یک گروه پزشکی آمریکایی نشان میدهد که نوشیدن دو فنجان چای سبز پس از صرف یک وعده غذای مفصل (با ماکارونی یا سیبزمینی و غلات) مانع افزایش قند خون میشود. دلیل این امر وجود مادهای است به نام Epigallocatechingallat که در پزشکی به EGCG معروف است. این ماده باعث میشود که تجزیهی نشاستهی موجود در مواد خوراکی به کندی صورت گیرد و در نتیجه به گلوکز تبدیل نشود. نتایج آزمایشهای این گروه پزشکی، بهویژه برای مبتلایان به بیماری قند، بسیار امیدوارکننده است.
مادهی ضد عفونت
این که EGCG موجود در چای سبز در درمان بیماریهای خونی موثر است، نکتهای است که در نتیجهی آزمایشهای یک پزشک آلمانی متخصص بیماریهای خونی به نام ورنر هونشتاین در سال ۲۰۰۵ مشخص شد. این پزشک که در آن زمان ۷۲ سال داشت و خود از نوع ویژهای از بیماری کمخونی رنج میبرد، با مطلع شدن از محتوای سخنرانیای در بارهی خواص چای سبز، نوشیدن آن را آغاز کرد و میزان مصرف آن را به دو لیتر در روز رساند.