
دکتر تورج احمدی جویباری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه کرمانشاه، خاطرنشان كرد: اسهال به افزایش دفعات دفع مزاج از سه بار یا بیشتر در روز به شرطی که قوام مدفوع آبکی باشد یا حجم دفع مدفوع بیشتر از 200 تا 300 سی سی باشد، گفته میشود.
وی با بیان اینکه اسهال به دو نوع حاد و مزمن تقسیم بندی میشود، افزود: نوع حاد این بیماری کمتر از سه هفته طول می کشد و در نوع مزمن آن زمان ابتلا بیشتر از سه هفته است.
این متخصص بیماریهای داخلی، گرما و مصرف سبزیجات آلوده را مهمترین علتهای بروز و شیوع اسهال در افراد دانست و گفت: در فصل تابستان اسهالهای حاد (که بیش از 90 درصد علت آن عامل عفونی است) بیشتر در افراد بروز میکنند.
جویباری اظهار كرد: در صورت رعایت بهداشت فردی به ویژه بهداشت دستها و شست و شوی صحیح میوه جات و سبزیجات، ابتلا به این بیماری کمتر است.
وی با تاکید براینکه افراد مبتلا به اسهال ممکن است تحت تاثیر فست فودهای آماده و آلوده به میکروب به اين بيماري مبتلا شده باشند، گفت: اسهالهای حاد عفونی در زمان مسافرت بیشتر دیده میشود، زیرا که افراد نسبت به بهداشت غذایی و یا بهداشت فردی خود توجه چندانی ندارند و خود این امر باعث بروز مشکلات در فرد میشود.
جویباری با بیان اینکه اطفال و سالمندان در ابتلای به بیماری اسهال آسیب پذیرترند، گفت: از آن جا که مقاومت بدنی این افراد در مقابل بیماری کمتر است و با از دست رفتن آب و الکترولیتهای بدن، فرد به مخاطره میافتد باید توجه به این افراد در اولویت باشد.
وی گفت: در صورتی که فرد دچار اسهال حاد شده باشد باید هرچه سریعتر مایعات از دست رفته بدنش جبران شود.
این متخصص بیماریهای داخلی افزود: خوراندن پودر «او آر اس» به فرد مبتلا بهترین راهکار درمانی می باشد، البته اگر فرد همراه با اسهال دچار تهوع و استفراغ شده باشد نیز این کار مورد درمانی مناسبی است.
جویباری گفت: اگر فرد مبتلا به اسهال دچار تهوع و استفراغ شود و نتواند از پودر« او آر اس» استفاده کند حتما باید به مراکز درمانی برای درمان و دریافت حمایتهای درمانی مراجعه كند، چرا که در این صورت فرد دچار مشکلات کلیوی، عروقی و یا حتی فشارخون پایین میشود و در این صورت بدن فرد با مشکلهای حاد مواجه خواهد شد.
این متخصص بیماریهای داخلی تاکید کرد: در صورت بروز تب همراه با اسهال به هیچ عنوان نباید فرد را خودسرانه درمان کرد، بلکه برای رفع مشکل وی حتما نیاز است که تحت نظر پزشک، درمان صورت گیرد.
وی با اشاره به اسهال های حاد وبا، گفت: این نوع اسهال نیز از طریق آب و سبزیجات آلوده به فرد منتقل می شود.
جویباری افزود: این نوع اسهال واگیردار بوده و در برخی مواقع و یا مکانهای خاصی اپیدمی پیدا میکند و همین زنگ خطری است که به این نوع اسهال توجه شود، چراکه اسهال حاد وبا در برخی موارد ممکن است فرد را دچار شوک کند و سیستم ایمنی بدن او را تحت تاثیر قرار دهد.
این متخصص بیماری های داخلی افزود: مهمترین کار درمانی در بروز وبا در فرد، احیای بیمار با مایعات و یا تزریق سرمهای خوراکی بعد از تشخیص ابتلای فرد به وباست، ولی اگر بیمار بهبود نیافت لازم است به پزشک مراجعه کند، چرا که از آنجا که این بیماری واگیردار است برای سایر افراد خانواده و یا حتی اطرافیان میتواند مشکل آفرین شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر