نوشته : دكتر پيمان غلامنژاد كارشناس آزمايشگاه كنترل مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي ايران
مقدمه:
استفاده از لبنيات در رژيم غذايي روزانه و توجه به ارزش تغذيهاي شير و فرآوردههاي آن به امري عادي و رايج تبديل شده است. مصرف لبنيات در كشور ما ريشه تاريخي دارد و از ديرباز يكي از اجزاي ثابت سفره ايرانيان بوده است.گرچه فرهنگ شهرنشيني ما را تا حدي از اصول صحيح تغذيه دور كرده است، ولي آگاهيهاي مناسبي كه هر روزه از طريق رسانهها در مورد تغذيه سالم به عموم مردم ارائه ميشود، راهنماي خوبي در جهت حفظ سلامت آنها ميباشد. هماكنون توليدكنندگان زيادي در بخش دولتي و خصوصي به توليد انواع محصولات لبني مشغول هستند و تفاوت چشمگير و غيرقابل مقايسه اي در تنوع محصول نسبت به دهه 60 شمسي مشاهده ميكنيم.
استفاده از لبنيات در رژيم غذايي روزانه و توجه به ارزش تغذيهاي شير و فرآوردههاي آن به امري عادي و رايج تبديل شده است. مصرف لبنيات در كشور ما ريشه تاريخي دارد و از ديرباز يكي از اجزاي ثابت سفره ايرانيان بوده است.گرچه فرهنگ شهرنشيني ما را تا حدي از اصول صحيح تغذيه دور كرده است، ولي آگاهيهاي مناسبي كه هر روزه از طريق رسانهها در مورد تغذيه سالم به عموم مردم ارائه ميشود، راهنماي خوبي در جهت حفظ سلامت آنها ميباشد. هماكنون توليدكنندگان زيادي در بخش دولتي و خصوصي به توليد انواع محصولات لبني مشغول هستند و تفاوت چشمگير و غيرقابل مقايسه اي در تنوع محصول نسبت به دهه 60 شمسي مشاهده ميكنيم.