دكتر
كيمياگر؛ متخصص تغذيه و رژيم درماني، در مورد بهترين رژيمها و توصيههاي
تغذيهاي براي بيماران ديابتي اظهار داشت: «در مبتلايان به ديابت نوع I كه
وابسته به انسولين هستند، نوع برنامه غذايي به نوع انسوليني كه به آنها
داده ميشود بستگي دارد، يعني بايد برنامه غذايي طوري تنظيم شود كه اثر
انسولين در زماني كه قند خون در بالاترين مقدار است اتفاق بيفتد. يعني
زمانبندي و نوع غذاي مورد استفاده، با مقدار انسولين تطبيق داده شود. بايد
ديد برنامه غذايي فرد چگونه است؛ ناهار زياد ميخورد يا شام؟ صبحانه
ميخورد يا نه؟ و .... و مقدار انسولين را با آن تنظيم كند.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
نشاط زمستانی با غذاهای ضد افسردگی
نوشته : دكتر سيدضياءالدين مظهري متخصص تغذيه و رژيم درماني دانشيار دانشگاه علوم پزشكي ايران مدير گروه تغذيه

همانطور كه در اغلب كشورهاي جهان با تغيير ساعت آغاز و پايان روز در هر نيمسال صرفهجوييهاي باور نكردني در توليد و مصرف انرژي به عمل آورده ميشود، عملكرد زيست شيميايي مغز همه افراد نيز در هنگام تغيير فصل و بلندي و كوتاهي روزها و در غروب و طلوع آفتاب تغيير ميكند و عدم پاسخگويي تغذيهاي متناسب با اين تغييرات و جابجايي نسبت درصد انرژيهاي دريافتي از منابع پروتئيني و مواد قندي و انتخاب نوع و ميزان چربيهاي مصرفي، مشكل تطابقي در توليدات ميانجيهاي عصبي (ترانسميترها) از جمله سروتونين به وجود ميآورد و سوخت و ساز بدن كاملا تغيير ميكند.
خیار چنبر

برای جلو گیری از نفخ خیار چنبر می توانید از نبات داغ ُ عسل ُ عرق نعناع استفاده نمایید.
خیار چنبر دارای ویتامین ٍ - ب - آ - می باشد .
خواص خیار چن بر: حل کننده اورات و اسید اورویک است و نقرس را درمان می کند.
ادار آور است و برای رفع سوزش ادار بسیار مفید است
خون را تصفیه می کند - ملین است - چین و چروک صورت را از بین می برد.
منبع:http://zabanekhorakiha.blogfa.com/post-165.aspx
ويژگيهاي استاندارد عسل
نوشته : مهندس مسعود خبازي کارشناس مسؤول اداره استاندارد كاشان

عسل يك واژه عربي است كه در زبان فارسي «انگبين» ناميده ميشود. از نخستين و قديميترين شيرينكنندههاست و در طول تاريخ به عنوان يك غذاي خوش طعم و شفابخش مورد توجه قرار گرفته است. انسان تقريبا از چهار هزار سال پيش به اصول كندوداري و پرورش عسل پرداخته است. در ايران در دوره هخامنشيان نگهداري زنبور عسل بسيار رواج داشته و از عسل در اين عهد به جاي شكر استفاده ميشده است. امروزه زنبورداري در اكثر نقاط دنيا معمول گشته و توليد سالانه عسل حداقل 300 هزار تن ميباشد.
اسفناج؛ يك برگ و هزار خاصيت

مقدمه:
اسفناج سبزی بومی ایران و هم خانواده با چغندر و كلم است. این سبزی در قرن هفتم به عنوان هديه به چين فرستاده شد و راه خود را به اين كشور باز كرد. اسفناج نسبت به بسياري از سبزيجات، قدمت كمتري در اروپا دارد و در قرن11 از طریق اسپانیا به این قاره برده شد. به همین مناسبت تا مدتها به عنوان «سبزي اسپانيايي» در انگليس شناخته ميشد.
اسفناج سبزی بومی ایران و هم خانواده با چغندر و كلم است. این سبزی در قرن هفتم به عنوان هديه به چين فرستاده شد و راه خود را به اين كشور باز كرد. اسفناج نسبت به بسياري از سبزيجات، قدمت كمتري در اروپا دارد و در قرن11 از طریق اسپانیا به این قاره برده شد. به همین مناسبت تا مدتها به عنوان «سبزي اسپانيايي» در انگليس شناخته ميشد.
انـــار؛ غـــذا يا دارو
نوشته : دكتر سلطانعلي محبوب استاد و قائم مقام موسسه آموزش عالي ربع رشيدي تبريز مهسا جليلي دانشجوي كارشناسي ا

در چند سال گذشته، مقالات متعددي در مورد خواص شفابخش قسمتهاي مختلف انار از جمله آب، روغن دانه، پوسته و عصاره گل انار منتشر شده است كه در مبارزه با بيماريهاي عفوني، ديابت و سرطان نقش بسزايي داشتهاند. كشت انار در كشور ما سابقه چندهزار ساله دارد. ميوه انار به سه قسمت تقسيم ميشود: دانهها (حدود 3 درصد وزن ميوه حاوي 20 درصد روغن است)، عصاره ميوه كه تقريبا 30 درصد وزن انار را تشكيل ميدهد و پوسته انار كه سفيدي داخل انار را شامل ميشود، بقيه وزن ميوه را تشكيل ميدهد. ساير بخشهاي مفيد درخت انار شامل ريشهها، پوسته درخت انار، برگها و گل انار ميباشد.
دوغ، بهترين نوشيدني
نوشته : سالومه آرمين كارشناس ارشد علوم تغذيه انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي كشور

واژه دوغ صفت مفعولي است از فعل دوشيدن، بنابر اين از نظر لغوي دوغ يعني «دوشيده شده». دوغ از نوشيدنيهاي سنتي آشناي كشور ايران است. دوغ در ايران، ابتدا يكي از فرآوردههاي جانبي كره محسوب ميشد. به اين شكل كه ابتدا ماست پر چربي، با آب رقيق ميشد و سپس با استفاده از مشك، چربي آن جدا و باقيمانده به عنوان دوغ مصرف ميگرديد. امروزه با تغيير در روند توليد كره به لحاظ تكنولوژي، روش توليد دوغ نيز به عنوان نوشيدني تخميري شيري تغيير يافته است.
دوغ، نوشيدني لبني است كه از اختلاط ماست پاستوريزه، آب، اسانسهاي گياهي و نمك به دست ميآيد. اين محصول به طور ميانگين 50 درصد تركيبات و ارزش غذايي ماست را داراست و از آنجايي كه مواد افزودني و مواد نگهدارنده در توليد آن مورد استفاده قرار نميگيرد، علاوه بر اينكه غذاي با ارزشي ميباشد، از نظر سلامت مصرفكننده نيز بسيار اهميت دارد.
كنترل وزن در دهههاي مختلف زندگي
نوشته : منيره نوريفرد

كارشناسان بر اين باورند كه سلولهاي چربي بدن ما به ويژه در زنان، به سبك زندگي و تغييراتي كه در دهههاي مختلف زندگي رخ ميدهد، بستگي دارد. محققان دانشگاه «وست لافايت» ميگويند: «افراد در دوران نوجواني و جواني بيشتر به بدن خود ميپردازند و مراقب هستند كه اضافه وزن پيدا نكنند، زيرا به خوشهيكل بودن خود در اين دوره اهميتي بسيار ميدهند!
آنـمـی بيماري شايع خوني
کم
خونی یا آنمی(Anemia) به معنی کاهش تعداد و یا اندازه گلبولهای قرمز خون
است و از آنجا که اصلیترین نقش فیزیولوژیک گلبولهای قرمز تبادل اکسیژن
بین ریهها و سایر اندامهای بدن توسط پروتئينی به نام هموگلوبین است، در
عارضه کم خونی به علت کمبود هموگلوبین خون، در تبادل اکسیژن و دیاکسید
کربن بین خون و سلولها اختلال ایجاد میشود و در نتیجه فرد مبتلا بر اساس
شدت کم خونی، دچار علايم متعددی میگردد.
كم خوني براي پيشرفت در بدن به گذر زمان احتياج دارد. در آغاز ممكن است هيچ علايمي بروز نكند و يا علايم بيماري بسيار خفيف باشد، اما با پيشرفت بيماري ميتوان شاهد علايم زیر بود:
كم خوني براي پيشرفت در بدن به گذر زمان احتياج دارد. در آغاز ممكن است هيچ علايمي بروز نكند و يا علايم بيماري بسيار خفيف باشد، اما با پيشرفت بيماري ميتوان شاهد علايم زیر بود:
نقش تغذيه در پيشگيري از عفونتهاي بيمارستاني
نوشته : مريم آريافر كارشناس تغذيه، كارشناس ارشد صنايع غذايي

اشتراک در:
پستها (Atom)