خواص اعجاب انگیز آلو خشک

نوشته  : فاطمه مهدي پور 
همه ما آلو خشک را به خاطر خواص ملینی آن می‌شناسیم؛ اما باید گفت که این میوه خشک خواص دیگری نیز دارد. آلو خشک کاهش وزن را تسهیل می‌كند، جلوی گرسنگی را می‌گیرد، ضدچروک است و با فشارخون بالا مقابله می‌کند. در مقاله زیر با خواص اعجاب‌انگیز آلو خشک بیشتر آشنا می‌شوید:
آلو خشک کاهش وزن را تسهیل می‌بخشد
می‌پرسید چرا؟ در پاسخ باید گفت که آلو خشک طعم شیرینی دارد، اما قندهای موجود در آن طبیعی و تصفیه نشده‌اند و بدن آنها را بسیار راحت‌تر از قندهای سفید می‌سوزاند، بنابراین مصرف معقول آلو خشک نه تنها باعث چاقی نمی‌شود، بلکه به خاطر غنی بودن از فیبرها (7 گرم فیبر در 100 گرم آلو خشک) به کاهش وزن و لاغری بدن کمک می‌کند.

شير معمولي يا شير سويا

نوشته  : سيده سارا حكيم كارشناس ارشد تغذيه از دانشگاه تهران 
پروسه تهيه شير سويا در چين كشف گرديد مكاني كه لوبياي سويا كشت و مصرف مي‌شود. شير سويا يك عصاره آبدار مي‌باشد كه با آسياب نمودن لوبياي سويا و خيساندن آن در آب تهيه مي‌گردد.
شير سويا تقريبا داراي 5/3 درصد پروتئين، 2 درصد چربي، 9/2 درصد كربوهيدرات و نيز ويتامين‌‌هاي B1، B2، B6 ، C، E و لسيتين و فيبر مي‌باشد.
شير سويا تقريبا يك چهارم كلسيم موجود در شير را دارا مي‌باشد و توليدكنندگان اين ماده غذايي معمولا كلسيم را به آن اضافه مي‌نمايند.
خواص شيرسويا:
يائسگي: تغييرات هورموني همراه با يائسگي موجب افزايش ريسك بيماري قلبي و استئوپروز مي‌شوند. در دوران يائسگي، زنان علايمي مانند گُرگرفتگي، عرق شبانه، بي‌خوابي و سردرد را تجربه مي‌كنند.

تغذيه سالم در خدمت سلامت چشم‌ها....

نوشته  : آذين صحابي

به طور كلي بهترين راه درمان و برطرف كردن يك آسيب (از سلامتي گرفته تا اجتماعي، اقتصادي و...) پيشگيري از آن است و در علم پزشكي هم اين اصل در بسياري موارد قابل اجرا مي‌باشد. مي‌توان از بروز خيلي از بيماري‌ها به روش‌هاي مختلف پيشگيري كرد. البته اين درباره همه مشكلات جسمي يا رواني صدق نمي‌كند، چون علم پزشكي و عوامل انساني از پيشگيري از ابتلا به تعداد زيادي از بيماري‌ها ناتوان مي‌باشد. بحث سلامتي چشم‌ها موضوع بسيار مهمي است و راه‌هاي پيشگيري از ابتلا به برخي از آنها يا كاهش ريسك بروز آنها نيز يكي از دغدغه‌هاي متخصصان علم پزشكي است. در بين بيماري‌هاي بسيار زيادي كه سلامتي چشم‌هاي ما را تهديد مي‌كنند، برخي شايع‌تر هستند و درباره آنها زياد شنيده و خوانده‌ايم. آب مرواريد يا در اصطلاح پزشكان «كاتاراكت» و بيماري «استحاله ماكولاي وابسته به سن» از اختلالات چشمي بسيار شايع هستند كه خطر ابتلا به آنها با افزايش سن بيشتر خواهد شد. منظور از استحاله در اين بيماري تحليل رفتن است.

نگاه تغذيه‌اي به بلوغ زودرس

نوشته : دكتر نوشين صحابي جراح و متخصص زنان، زايمان و نازايي
همه والدين يك نگراني خاطر مشترك دارند و آن دوران بلوغ فرزندانشان است. تغييرات جسمي و رواني اين دوران در حالت طبيعي مطابق روند تعيين شده پيش مي‌رود و دختربچه يا پسربچه به نوجوان تبديل مي‌شود. بلوغ پديده‌اي عادي است كه اگر سير سالمش را طي كند و والدين بتوانند به نوجوانشان كمك كنند تا اين تغييرات را بپذيرد و بتواند خود را با آنها وفق دهد، معمولا بي‌خطر سپري مي‌شود. اين پديده هم مانند هر پديده ديگري مي‌تواند دچار ناهنجاري‌ها و اختلالاتي شود كه يكي از آنها بلوغ زودرس است كه پدر و مادرها را نگران مي‌كند و اگر فرزندشان دختر باشد، دست او را مي‌گيرند و اولين جايي كه مي‌روند مطب متخصص زنان و زايمان است كه اگر عاملي جدي و فيزيكي و مربوط به كاركرد اعضاي حياتي بدن موجب بلوغ زودرس شده باشد، مطب متخصص غدد معمولا دومين ايستگاه است.

براي كاهش استرس چه بخوريم؟


نوشته  : اعظم اسلامي‌مجد 
برخي از غذاها در كاهش استرس و فشارهاي ناشي از آن تاثير بسياري دارند. پس به محض اينكه احساس كرديد در اين شرايط قرار گرفته‌ايد، بهتر است اين غذاها و ميوه‌ها را امتحان كنيد.
پرتقال و ساير مركبات نارنجي
بر طبق بررسي‌هاي يك دانشمند، ويتامين C كمك زيادي به كاهش استرس و بازگشت فشار خون و كورتيزول به اندازه نرمال مي‌كند، زيرا در اثر استرس و قرار گرفتن در يك موقعيت پرتنش، ميزان فشار خون و كورتيزول تغيير مي‌كند. همچنين ويتامين C موجب تقويت سيستم ايمني بدن نيز مي‌شود.

آزمايش قند خون

نوشته  : بهناز عباسي‌مقدم كارشناس ارشد تغذيه 
گلوكز يكي از قندهاي ساده موجود در طبيعت است كه به عنوان منبع اصلي انرژي بدن ما به كار مي‌رود. در واقع گلوكز همان «قندخون» است. كربوهيدرات يا همان نشاسته‌اي كه ما در رژيم غذايي دريافت مي‌كنيم، در بدن به گلوكز و چند قند ساده ديگر (فروكتوز و...) شكسته شده و پس از جذب در روده كوچك، به جريان خون راه مي‌يابد. اغلب سلول‌هاي بدن براي كاركرد خود نيازمند گلوكز مي‌باشند، اما در بين همه اعضاي بدن، مغز و سيستم عصبي نه تنها به گلوكز به عنوان منبع انرژي وابسته هستند، بلكه فقط هنگامي قادر به عملكرد صحيح مي‌باشند كه سطح گلوكز خون در محدوده طبيعي باشد.

از نمك مصرفي خود چه مي‌دانيد؟

نوشته  : مينا كاوياني كارشناس ارشد تغذيه انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي كشور 

مقدمه
نمك خوراكي يا «كلريدسديم» تركيبي از مواد معدني است كه انسان پيش از دوره شهرنشيني آن را شناخته و به كار برده است. امروزه نيز استفاده از آن به عنوان يك ماده شيميايي پركاربرد در صنعت به ويژه صنايع غذايي ضروري است و از اين‌رو است كه مقدار نمك مصرفي يك كشور را نشانگر درجه صنعتي بودن آن مي‌دانند.
نمك طعام از چه موادي تشكيل شده است؟
نمك طعام تركيبي از دو عنصر سديم و كلر به نسبت 40 و 60 است كه در تمام مايعات بدن به صورت يون‌ها يا ذرات باردار مثبت (كاتيون) و منفي (آنيون) به نام الكتروليت، داراي وظايف مهمي هستند. الكتروليت‌ها موادي هستند كه وقتي در آب حل مي‌شوند، به يون‌هاي مثبت و منفي تبديل مي‌شوند.

سايه روشن‌هاي زولبیا بامیه


نوشته  : پگاه محمدزاده کارشناس صنایع غذایی- کنترل کیفیت 
  زولبیا و بامیه از شیرینی‌های سنتی ایرانیان است که مصرف آن در ماه مبارک رمضان متداول می‌باشد. این شیرینی بیشتر در سفره‌های افطار و یا حتی در سحری به عنوان یک دسر به مصرف می‌رسد.
همانطور که در دین اسلام توصیه شده، از فواید روزه‌داری سوخت بافت چربی‌ها، تناسب وزن، بهبود وضعیت گوارش، دفع سموم از بدن و ... می‌باشد و این میسر نمی‌شود مگر با مصرف مواد غذایی سالم در هنگام افطار و سحری.
مصرف بی‌رویه زولبیا و بامیه که در این ماه مبارک مرسوم مي‌باشد، از جمله مواردی است که سلامت روزه داران را به خطر می‌اندازد.

براي آنهايي كه چاقي موضعي دارند...

نوشته: تحريريه دنياي تغذيه 

همه از چاقي بيزار هستند و مي‌دانند اين عارضه احتمال ابتلا به انواع بيماري‌ها (از بيماري‌هاي قلبي‑عروقي گرفته تا سرطان) را افزايش داده و سلامتي فرد را در معرض خطر قرار مي‌دهد. ضمن اينكه احتمال بروز افسردگي در اين افراد بيشتر است؛ چرا كه از وضع اندام خود خجالت مي‌كشند، نمي‌توانند لباس‌‌هاي زيبايي را كه در بازار وجود دارد، بپوشند و اگر در رژيم هم باشند، از خوردن بسياري از خوراكي‌‌هاي خوشمزه محروم هستند.



يازده ماده غذایی ضد درد و التهاب

نوشته : نسرین تجدد فوق لیسانس پرستاری از دانشگاه علوم پزشکی ایران
 علاوه بر اینکه بسیاری از غذاها خوشمزه و خوش طعم هستند، همچنین می‌توانند به عنوان شفابخش‌های موثری که در قالب رنگ‌های روشن مختلف مي‌باشند، استفاده شوند. بهترین شفا دهنده‌ها از مزه‌های عالی نیز برخوردار هستند (البته این امر در مورد داروهای تجویزی صدق نمی‌کند). همچنین غذاها اثرات جانبی ناخوشایندی که بسیاری از داروها به بار می‌آورند را ندارند.
1- گیلاس
دکتر نیر مورالید‌هارن دکترای رشته تولیدات طبیعی و شیمیايی از دانشگاه ایالت میشیگان دریافته است که عصاره گیلاس ترش در کاهش التهاب ده برابر مؤثرتر از آسپرین است. براي اين منظور، روزی دو قاشق غذاخوری عصاره غلیظ شده کافی و مؤثر مي‌باشد. البته مصرف عصاره گیلاس شیرین نیز به همین منظور بی‌تاثیر نیست.