نوشته : ندا پيلهور

بر طبق آخرين و بهترين اخبار به دست آمده مشخص گرديده كه گيلاسها منبع غني آنتياكسيدانها هستند.
براي اينكه ارزش اين گياه را بدانيم كافي است بگوييم تمام قسمتهاي اين ميوه يعني گوشت، دم، هسته، برگ و ساقه آن در طب و صنعت استعمال دارد. همه ما از مصرف گيلاس تازه در يك روز گرم تابستاني لذت ميبريم. اين ميوه داراي چربي كم و فيبر زياد است و اگر شما درمان گياهي را قبول داشته باشيد، بدانيد كه گواتر مزمن با خوردن گيلاس تا حد زيادي كنترل ميشود و همچنين مانند يك عامل تخليه و زهكشي در مجاري ادرار و لولههاي هاضمه كار ميكند و سنگها را از بين ميبرد و مصرف آن (در حد مناسب) به مبتلايان به ديابت و ورم مفاصل توصيه ميشود، زيرا ميوهاي است كه نشاسته كمي دارد و قندش براي افراد ديابتي زيانبار نيست (البته اگر به ميزان توصيهشده توسط متخصص تغذيه مصرف شود). گيلاس همچنين مسكن اعصاب بوده، ملين است، خون را پاك و معده را تميز ميكند. جوشانده دم گيلاس نيز براي دفع سنگهاي مثانه و تميز كردن مجاري ادرار در طب تجربي مصرف ميشود.