متاسفانه
تقلب در محصولات مختلف به يك ركن اساسي در فروش موفق تبديل شده است. به هر
محصولي در دور و بر خود نگاه كنيد، به راحتي ميتوانيد نمونه تقلبي آن
محصول را بدون كوچكترين تفاوتي بيابيد. يكي از موارد تقلب، در مواد غذايي
به چشم ميخورد كه گاهي ميتواند سلامتي فرد را نيز تهديد كند. چون مواد
غذايي داراي كاربرد عمومي هستند و هميشه مشتريان زيادي را به خود اختصاص
ميدهند، افراد سودجو و متقلب به منظور كسب درآمد بيشتر اقدام به تقلب
ميكنند.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
شام سبك؛ آرامش شبانه
نوشته : منيره دادخواه كارشناس ارشد تغذيه و رژيم درماني

متخصصين تغذيه براي تنظيم يك برنامه غذايي مناسب، در ابتدا با توجه به ويژگيهاي هر فرد (قد، وزن، سن، جنس، فعاليت بدني و وضعيت جسماني) نياز روزانه به انرژي را تخمين ميزنند و سپس با تعيين سهم هر يك از درشتمغذيها (كربوهيدرات، پروتئين و چربي) در تامين اين نياز، در قالب وعدهها و ميانوعدههاي مختلف، مقدار مجاز مصرف هر يك از گروههاي اصلي غذايي را تعيين ميكنند. با اين روش به راحتي ميتوان از تامين نياز روزانه هر فرد، در شرايط مختلف مطمئن بود.
راهنماي تفسير نتايج آزمايش خون

نوشته : بهناز عباسيمقدم كارشناس ارشد تغذيه
اساساً آهن به جهت شركت در ساختمان گلبولهاي قرمز، از عناصر اصلي مورد نياز بدن است. گلبولهاي قرمز، اكسيژن را در بدن حمل ميكنند. پروتئين اصلي گلبول قرمز كه اكسيژن به آن متصل ميشود، هموگلوبين ناميده ميشود. در واقع هموگلوبين ماده شيميايي غني از آهن است. معمولاً در افراد سالم حدود 65 درصد آهن بدن به طور متصل با هموگلوبين ميباشد. آهن همچنين براي بسياري از سلولهاي ديگر مورد نياز است، به خصوص سلولهاي ماهيچهاي كه نوع ديگر پروتئين متصل به اكسيژن به نام ميوگلوبين را دارا هستند. حدود 4 درصد آهن بدن به صورت متصل با ميوگلوبين ميباشد.
كنسرو زير ذرهبين تغذيه
نوشته : گفتگو: فاطمه استيري

طراوت و نشاط باسركه سيب
نوشته : آسيه محمدزاده كارشناس ارشد تغذيه
حتما
اين جمله را شنیدهايد که «روزی یک سیب بخورید و بیمار نشوید». از
گذشتههاي بسيار دور مردم از سرکه سيب به عنوان يک داروي خانگي بهره
ميبرند و معتقد بودند كه سرکه سیب باعث هضم بهتر غذا و پيشگيري از ابتلا
به عفونت و پوکی استخوان ميشود.سرکه سیب حاوي مواد معدنی از قبيل پتاسيم، سديم، كلسيم، منيزيم، فسفر، كلر، گوگرد، مس، آهن و فلور و برخي ويتامينها از قبيل ويتامينهاي C ،E ، بتا-كاروتن (پيشساز ويتامين A)،
B1، B2 و B6 و مقداري فلاونوئيد ميباشد. به طور كلي مواد مغذي موجود در سركه سيب موجب طراوت و نشاط سلولهای بدن شده و جهت فعاليت دستگاه گوارش مفيد هستند.
ورزشكاران بخوانند... تغذيه و تسكين دردهاي مزمن ورزشكاران
كساني
كه آخر هفتهها ورزش ميكنند و آنهايي كه ورزشكار حرفهاي هستند، با
دردهايي كه در نقاط مختلف بدنشان (با توجه به نوع ورزشي كه انجام ميدهند)
ايجاد ميشود آشنايند. بيشتر آنها براي ساكت كردن دردشان مسكن ميخورند،
ولي آيا ميدانيد كه با خوردن برخي غذاها و افزودن مقدار مناسبي از آنها به
رژيم غذايي روزانه ميتوان از بروز دردهاي پس از ورزش پيشگيري كرد يا از
شدت درد كاست؟
آسيبهاي حاد:
وقتي ورزشكار حين ورزش صدمه جدي ميبيند، مثلا مچ پاي او پيچ ميخورد يا ميشكند، بايد سريع او را به مركز درماني و پزشك متخصص رساند تا اقدامي حرفهاي و تخصصي براي رفع اين آسيب انجام گيرد. علاوه بر اين ميتوان تا رسيدن به مركز درماني براي تسكين درد او (كه در اين موارد زياد است)، از داروهاي ضد التهاب غير استروييدي (NSAIDs) استفاده كرد كه معروفترين آنها ايبوپروفن و ناپروكسن هستند.
آسيبهاي حاد:
وقتي ورزشكار حين ورزش صدمه جدي ميبيند، مثلا مچ پاي او پيچ ميخورد يا ميشكند، بايد سريع او را به مركز درماني و پزشك متخصص رساند تا اقدامي حرفهاي و تخصصي براي رفع اين آسيب انجام گيرد. علاوه بر اين ميتوان تا رسيدن به مركز درماني براي تسكين درد او (كه در اين موارد زياد است)، از داروهاي ضد التهاب غير استروييدي (NSAIDs) استفاده كرد كه معروفترين آنها ايبوپروفن و ناپروكسن هستند.
گياه درماني در بيماريهاي قلبي‑عروقي
نوشته: مريم آريافر كارشناس تغذيه، كارشناس ارشد صنايع غذايي

درباره اورتوركسيا، يك نوع اختلال خوردن
وقتي غذاهاي سالم بلاي جان شما ميشوند...
نوشته : تحريريه دنياي تغذيه

منشور غذايي براي كودكان بيمار
در
كشور ما عادات و سنن خاصي در مورد تغذيه در بيماريها وجود دارد كه در
برخي موارد منطبق با اصول صحيح تغذيهاي نيست و ميتواند بسيار زيانآور و
مخاطرهآميز باشد. اين مسأله در كودكان اهميت بيشتري دارد، زيرا اين گروه
سني به علت رشد سريع و تغييرات وسيعي كه در بدنشان انجام ميشود، و نيز به
دليل مواجهه كمتر با ميكروبها و عفونتها، در برابر بيماريها حساسترند و
چنانچه برنامه غذايي آنان بهخصوص در بيماريها به طور صحيح مديريت نشود،
لطمات بسيار مهم و گاه جبرانناپذيري به سلامت آنان وارد ميشود.
بيماريهاي التهابي روده
نوشته : دكتر احمدرضا درستی متخصص تغذیه عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران

اشخاص مبتلا به IBD بهعلت عوارض بيماری و حتی بهخاطر عوارض ناشی از درمان، در معرض افزایش خطر مشكلات تغذیهای هستند، بنابراین اولين هدف، بهبود و حفظ وضعیت تغذیهای بیمار است. برای نیل به این هدف، ممكن است از غذاها، مكملهای رژیمی و ریزمغذیها و تغذیه وریدی و رودهای استفاده شود. رژیم غذایی و نوع مکملهاي مورد استفاده ممكن است در طی دورههای ایجاد موقتی و عود بیماری تغییركند. اشخاص مبتلا به IBD اغلب نسبت به عوارض خفیف یا شدید بیماری معدی- رودهای و همچنین نسبت به انتخاب غذای مناسب و روش تغذیه دچار سردرگمی هستند. گرچه آموزش، شكل اصلی و كلیدی درمان است، بیماران اغلب در نتیجه راهنماییهای متفاوت رسانههای گروهی مختلف و دست اندركاران مراقبتهای بهداشتی، سر در گم میشوند.
اشتراک در:
پستها (Atom)