مقدمه
نان غذای اصلی مردم بسیاری از کشورهای جهان را تشکیل میدهد و قدمت مصرف آن در تغذیه انسان به 6000 سال قبل برمیگردد. محصولات نانوایی، روزانه قسمت اعظم انرژی و پروتئین مورد نیاز انسان را تأمین میکنند، بهعلاوه سهم مهمی در تامین فیبرهای رژیمی، برخی املاح مانند آهن و کلسیم و ویتامینهای گروهB به ویژه تیامین دارند. مصرف سرانه نان در ایران بهطور متوسط اعم از جمعیت شهری و روستایی، حدود 160 کیلوگرم است و این در حالی است که در کشورهای پیشرفته اروپایی این رقم در حدود یکسوم میباشد. بدین ترتیب ایران یکی از بالاترین ارقام مصرف سرانه نان را در دنیا به خود اختصاص داده است. با توجه به برهه زمانی حال که در کشور ما مشکل افت شدید کیفیت نان متأثر از تکنیک های تولید مشهود است و سالانه منابع مالی هنگفتی در قالب ضایعات نان اتلاف میگردد، لزوم توجه به عوامل موثر بر کیفیت نان امری اجتنابناپذیر به نظر میرسد.
نان غذای اصلی مردم بسیاری از کشورهای جهان را تشکیل میدهد و قدمت مصرف آن در تغذیه انسان به 6000 سال قبل برمیگردد. محصولات نانوایی، روزانه قسمت اعظم انرژی و پروتئین مورد نیاز انسان را تأمین میکنند، بهعلاوه سهم مهمی در تامین فیبرهای رژیمی، برخی املاح مانند آهن و کلسیم و ویتامینهای گروهB به ویژه تیامین دارند. مصرف سرانه نان در ایران بهطور متوسط اعم از جمعیت شهری و روستایی، حدود 160 کیلوگرم است و این در حالی است که در کشورهای پیشرفته اروپایی این رقم در حدود یکسوم میباشد. بدین ترتیب ایران یکی از بالاترین ارقام مصرف سرانه نان را در دنیا به خود اختصاص داده است. با توجه به برهه زمانی حال که در کشور ما مشکل افت شدید کیفیت نان متأثر از تکنیک های تولید مشهود است و سالانه منابع مالی هنگفتی در قالب ضایعات نان اتلاف میگردد، لزوم توجه به عوامل موثر بر کیفیت نان امری اجتنابناپذیر به نظر میرسد.