فالوده شیرازی یا پالوده نوعی دسر یخی و از فرآوردههای سنتی شیراز ميباشد که در قدیمالایام به شیوه سنتی تولید ميشد، اما امروزه با دستگاههای ویژه و ماشینآلات، سریع و آسانتر تهیه ميشود. بستنی و فالوده درایران پرمصرفترین نوع شیرینی به حساب ميآیند. خصوصا فالوده كه از قدیمالایام در فصل تابستان طرفداران بیشماری دارد. فالوده از رشتههای نشاستهای یخ زده تهیه شده كه نهایتا كميشربت يا آبلیمو به همراه گلاب روی آن ریخته و ميل ميشود. در گذشته به خوراکی که از پختن پودر بادام و شکر تهيه ميشد، فالوده ميگفتند (منبع: فرهنگ معین).این مقاله به اختصار به بیان ویژگیهای فالوده ميپردازد.
خواص غذایی:
نشاسته که از اجزاي عمده تشکیل دهنده فالوده ميباشد، از مهمترین منابع انرژی بدن انسان و در گروه كربوهیدراتها به شمار ميرود و از جمله مواد غذایی است كه در بدن تجزیه و به گلوكز (قند خون) تبدیل ميگردد. قند خون انرژی لازم را برای مغز و مركز عصبی بدن انسان تامين ميكند.
خواص غذایی:
نشاسته که از اجزاي عمده تشکیل دهنده فالوده ميباشد، از مهمترین منابع انرژی بدن انسان و در گروه كربوهیدراتها به شمار ميرود و از جمله مواد غذایی است كه در بدن تجزیه و به گلوكز (قند خون) تبدیل ميگردد. قند خون انرژی لازم را برای مغز و مركز عصبی بدن انسان تامين ميكند.