میوه ناسالم مسمومیت ناشی از مصرف بیش از حد میوه‌های تابستانی

نوشیدن انواع شربت در طول روز تنها ۱ تا ۲ لیوان توصیه می‌شود چرا که باعث افزایش قند افراد خواهد شد.

دکتر خدیجه رحمانی گفت:«به دلیل استفاده از آفت کش در میوه‌های تابستانی و شرایط رشد میکروب مصرف مداوم میوه‌های تابستانی باعث مسمومیت می‌شود.»

دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار سینانیوز با اشاره راه‌کارهای رفع عطش در تابستان بیان کرد: «بسیاری از افراد بنابر دلایل گوناگون نمی‌توانند در طول روز به اندزه کافی آب بنوشند و یا نوشیدن آب به تنهایی برای آنان لذت بخش نیست. به همین دلیل در طول روز بسیار تشنه می‌شوند لذا برای جلوگیری از رفع عطش می‌توانند مقداری آبلیمو به میزانی که دوست دارند با آب مخلوط کرده و یا لیمو تازه به صورت خالی مصرف کنند.» 
به گفته وی، نوشیدن انواع شربت در طول روز تنها ۱ تا ۲ لیوان توصیه می‌شود چرا که باعث افزایش قند افراد خواهد شد. وی ادامه داد: «بنابراین اگر افراد تمایل به مصرف شربت دارند می‌توانند ۱ قاشق مربا خوری شربت را همراه با آب مخلوط و میل کنند.» 
دکتر خدیجه رحمانی به اهمیت مصرف میوه نیز در این فصل اشاره کرد و گفت: «میوه‌های فصل تابستان بسیار متنوع، مفید و در رفع تشنگی نیز موثر هستند. ولی با این وجود به دلیل اینکه در این فصل شرایط محیطی برای رشد میکروب‌ها بسیار زیاد است و از آفت کش استفاده می‌شود امکان بروز بیماری اسهال به خصوص در کودکان وجود دارد. به همین دلیل تاکید می‌کنیم که مقدار مصرف اینگونه میوه‌ها محدود و پشت سر هم نباشد در غیر این صورت مشکل ساز خواهد بود.» 

هشدار؛ مواد غذایی در تابستان باید در یخچال نگهداری شود
متخصص افزود: «همانطور که گفته شد زمینه رشد میکروب در فصل تابستان بسیار زیاد است به طوری که اگر غذا نیز بعد از پخت ۲ تا ۴ ساعت بیرون از یخچال باشد به حداکثر رشد میکروب‌ها می‌رسد.» 
به گفته وی، غذای پخته بیشتر از ۲ ساعت نباید در بیرون از یخچال نگهداری شود. اگر هم قرار است غذای سرد مصرف کنیم باید دمای سرد خود را از دست نداده باشد.»

مصرف زياد گوشت‌های کبابي، امكان ابتلاء به سرطان را افزایش می دهد


زیاده روی در خوردن گوشت های کبابی به دلیل ایجاد ترکیبات سرطان زا در بخش های قهوه ای تیره یا سوخته، احتمال ابتلاء به سرطان را افزایش می دهد.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژيم درماني دانشگاه علوم پزشكي ياسوج ضمن بیان این مطلب تأکید کرد: خوردن زیاد چربی های اشباع شده مانند روغن های جامد، محصولات لبنی پرچرب، گوشت قرمز و هم چنین مصرف غذاهای فرآیند شده مانند سوسیس و کالباس با داشتن ترکیبات نیتراتی خطر ابتلاء به سرطان را افزایش می دهند.
سمانه عزیزی تغییر در رژیم غذایی، خوردن روزانه حداقل پنج بار میوه و سبزیجات، افزایش مصرف حبوبات، مغزها و غلات سبوس دار را برای پیشگیری از ابتلاء به سرطان توصیه کرد.
وی با تصریح کاهش مصرف غذاهای پرچرب مانند کره، لبنیات پرچرب، کله پاچه، سس مایونز و گوشت قرمز، ادامه داد: کاهش مصرف غذاهای شور، کنترل وزن و افزایش فعالیت های بدنی نقش مؤثری در پیشگیری از این بیماری دارد.

استفاده از ميان وعده هاي غيرخانگي موجب اضافه وزن كودكان مي شود


استفاده بي رويه از ميان وعده هاي غيرخانگي مانند انواع ساندويچ ها، كيك، بيسكوييت، آبميوه صنعتي، چيپس و پفك موجب اضافه وزن در كودكان مي شود.

سعيده معاني كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ با بيان اين مطلب اظهار داشت: والدين بايد دقت كنند تا غلات كامل را در اختيار كودكان و نوجوانان خود قرار دهند زيرا نسبت به غلات تصفيه شده، فيبر، ويتامين و مواد معدني بيشتري دارند و نان سنگك و ماكاروني سبوس دار نمونه هاي محصولات تهيه شده از غلات كامل هستند.
وي افزود: لبينات نيز منابع بسيار خوب كلسيم هستند كه در محكم سازي استخوان ها به ويژه در دوران رشد اهميت بسيار زيادي دارند، به همين دليل بايد توجه خاصي به اين دسته مواد در رژيم غذايي روزانه كودكان و نوجوانان شود.
معاني تصريح كرد: از آنجا كه ميزان چربي هاي اشباع در محصولات لبني بالا است توصيه مي شود از محصولات لبني پرچرب استفاده نشود. شير، ماست و انواع پنير به همراه نان از ميان وعده هاي مناسب براي كودكان هستند.
اين كارشناس تغذيه با اشاره به اين كه مغزها ميان وعده هاي مناسبي هستند، افزود: در كودكان و نوجوانان داراي اضافه وزن و چاق بايد در مصرف مغزها احتياط كرد و بهتر است از مغزهاي شور استفاده نشود. 

وقتي آرد، سوخاری مي‌شود


نوشته : لادن دهقان تنها 
آرد سوخاری معمولاً از نان‌های حجیم تهیه می‌شود. این نان‌ها به نحوی حرارت می‌بینند که رطوبت آن‌ها گرفته می‌شود و به صورت خشک در می آیند. در واقع آرد سوخاری و نان سوخاری دو محصول از یک خانواده هستند. این نان در اثر حرارت مجدد، رطوبت خود را از دست می‌دهد و خشک، قهوه‌ای و برشته می‌شود. اگر این نان خشک شده را به صورت آرد در آوریم، آرد سوخاری به دست می‌آید. آردهای سوخاری که در حال حاضر در بازار وجود دارند، به این شکل تولید می‌شوند. در واقع، نان‌های تستی که برای فروش به بازار می‌روند، در صورتی که به فروش نرسند، اگرچه دچار فساد نشده‌اند ولی به دلیل بیات شدن دیگر به شکل نان قابلیت مصرف ندارند. این نان‌ها دوباره به کارخانه باز می‌گردند و مجدداً در فر می‌روند تا به صورت خشک شده در آیند. این اتفاق در مورد نان‌هایی که قالب آن‌ها دچار اشکال شده نیز رخ می‌دهد. پس از این مرحله، آنها را آسیاب نموده و به شکل آرد سوخاری بسته‌بندی و روانه بازار می‌کنند.

شيرين مثل سکنجبین



نوشته  : مهندس مسعود خبازی 
معمولا جوان‌ترها برای رفع عطش، آب معدنی، نوشابه، ماءالشعیر و آبمیوه‌های صنعتی امروزی را می‌پسندند، ولی بزرگ ‌ترها مصرف انواع شربت‌های خانگی و گیاهی را به نوشیدنی‌های صنعتی ترجیح می‌دهند. شربت خاکشیر، تخم شربتی، سکنجبین و... از جمله نوشیدنی‌های سنتی می‌باشند که مسن‌تر‌ها  نوشیدن آنها را برای رفع عطش و خنک شدن بسیار کارساز می‌دانند. آنها معتقد هستند شربت این گیاهان با تعادل در تعریق بدن از گرمازدگی جلوگیری  مي‌كند و مي‌تواند برای مدت زیادی آب بدن را تامین نمايدو فرد را از تشنگی مفرط مصون دارد. شربت سکنجبین دارای طبیعت سرد و خنک بوده و تمام منافع سرکه را دارد و به صفرابر مشهور است. هنگامی که آن را با یخ خنک کرده و به همراه خیار رنده شده بنوشند، تشنگی را رفع مي‌كند و از التهاب ناشی از گرما می‌کاهد. این مقاله به اختصار به بیان ویژگی‌ها و خواص شربت سکنجبین می‌پردازد.

درباره پنير پيتزا

نوشته : مریم آریا فر
پنير انواع بسياری دارد؛ به‌طوری که در فرانسه حدود 300 نوع آن توليد می‌شود، اما در ايران تنها 5 تا 6 نوع پنير قابل دسترسی است. پنيرها بسته به روش توليد، خواص گوناگون و مزه‌های مختلفی پيدا می‌کنند و از نظر ارزش تغذيه‌ای کمی با هم فرق دارند که البته اختلاف آنها خيلی زياد هم نيست. اگر چه پيتزا يك غذاي اصيل ايتاليايي است، ولي هم اكنون داراي محبوبيت جهاني مي‌باشد. در كشور ما ايران هم طرفداران بسياري دارد. يكي از تركيبات لازم در تهيه پيتزا، پنير آن مي‌باشد كه در ايجاد طعم، بافت ومزه خاص پيتزا بسيار موثر مي‌باشد. پنيري كه معمولا در طبخ پيتزا مورد استفاده قرار مي‌گيرد، پنير موزارلاي با رطوبت پايين مي‌باشد كه به راحتي ذوب شده و خاصيت الاستيك داشته و قابل جويدن مي‌باشد. پنير موزارلا انواع مختلفي دارد و اصلي‌ترين نوع آن از شير بوفالو تهيه مي‌شده است، ولي در حال حاضر تكنولوژي توليد آن بر اساس شير گاو مي‌باشد. اين پنير سفيد رنگ است، ولي گاهي اوقات بر اساس رژيم غذايي دام رنگ آن زرد رنگ هم مي‌شود. پنير پيتزا از نظر بافت يك پنير نيمه جامد مي‌باشد.

فوايد تغذيه‌اي عصاره مالت

نوشته  : دکتر صديقه نوبان 
مالت عبارت است از دانه‌هاي جوانه زده غلات خصوصا جو تحت شرايط خاص كه منبع مناسبي از كربوهيدرات‌ها، پروتئين‌هاي تجزيه شده، انواع ويتامين‌هاي گروه B، املاح معدني و تركيبات غذايي و همچنين منبع قابل توجهي از آنزيم‌هاي تجزيه كننده نشاسته مي‌باشد.
جو در حالت طبيعي حاوي آنزيم‌هاي بتا-آميلاز، آميلوگلوكوزيداز، بتا-گلوكوناز، پروتئاز و سلولاز‌ها به ميزان كم مي‌باشد. براي تبديل نشاسته به قند بايد اين آنزيم‌ها فعال شوند. مالت  داراي 60 درصد مالتوز و 10 درصد ساكاروز و همچنین دارای مقدار زیادی فیبر محلول مي‌باشد.

اسرار تغذيه‌اي پیاز

نوشته : مهناز محمدوند 
آیا تاکنون آبریزش بینی و سرازیر شدن اشک چشمتان را هنگام بریدن پیاز در خانه تجربه کرده‌اید؟ آب بینی و اشک چشمتان به خاطر برخی ترکیبات سولفوردار موجود در پیاز مي‌باشد .این ترکیبات از احتمال ابتلای شما به حمله قلبی، دیابت و سرطان می‌كاهند.
پیاز را می‌توان به‌صورت خام مصرف کرد و یا به‌عنوان چاشنی غذا به‌کار برد .اهمیت درمانی و طبیعی پیاز به حدی است که از آن می‌توان برای درمان دندان درد، اختلالات مزاجی، وبا، بيماري‌های مزمن تنفسی، مشکلات پوستی، ناتوانی جنسی و مشکلات دستگاه ادراری استفاده کرد. این سبزی که در اصل مصرف غذایی دارد به خاطر خواص درمانی‌اش از اهمیت بالایی برخوردار است.

معجزه‌اي به نام فيتواسترول

نوشته  : تحریریه دنیای تغذیه 
 «فيتواسترول» از گروه «استرول»ها مي‌باشد كه منشاء گياهي داشته و از نظر تركيبات ساختماني بسيار شبيه به «كلسترول» مي‌باشد. افرادي كه رژيم غذايي آنان بيشتر از گوشت است، «فيتواسترول» كافي به بدن آنها نمي‌رسد، زيرا «فيتواسترول‌ها» فقط در مواد غذايي كه منشاء گياهي دارند، يافت مي‌شوند. از آنجايي كه فيتواسترول‌ها مزاياي بسيار زيادي براي بدن دارند، پزشكان و كارشناسان تغذيه توصيه مي‌كنند كه افراد مصرف مواد غذايي حاوي فيتواسترول را افزايش دهند. تحقيقات نشان داده‌اند كه فيتواسترول‌ها يكي از تركيبات مهم و ضروري براي بدن مي‌باشند و وجود آنها در رژيم غذايي روزانه افراد ضروري است.


انگور ، كيمياي سلامت


نوشته  : سيده سارا حكيم  
ميوه انگور منبع عالي منيزيم و منبع خوب ويتامين C، تيامين، B6 ، پتاسيم و همچنين فيتوكميكال‌هايي است كه داراي خواص آنتي‌اكسيداني مي‌باشند.

طريقه نگهداري و خريد:
انگورهايي كه درشت و رسيده مي‌باشند و بدون ترك‌خوردگي و شكاف هستند را بايد خريداري نمود. شيريني انگور را با توجه به رنگ آنها مي‌توان تشخيص داد. انگورهاي سبز رنگ كه رنگ آنها متمايل به زرد است و انگورهاي قرمز كه متمايل به مشكي مي‌باشند بسيار شيرين هستند و ميزان انرژي بسيار بالايي دارند و همچنين انگورهاي رسيده داراي آنتي‌اكسيدان بيشتري نسبت به انگورهاي نسبتاً نارس هستند. انگورها را بايد در يخچال نگهداري نمود و انگورهايي را كه شسته نيستند بايد خوشه‌هاي بزرگ را به خوشه‌هاي كوچكتري تقسيم كرد و در يك پاكت پلاستيكي در يخچال نگهداري نمود.