انگور ، كيمياي سلامت


نوشته  : سيده سارا حكيم  
ميوه انگور منبع عالي منيزيم و منبع خوب ويتامين C، تيامين، B6 ، پتاسيم و همچنين فيتوكميكال‌هايي است كه داراي خواص آنتي‌اكسيداني مي‌باشند.

طريقه نگهداري و خريد:
انگورهايي كه درشت و رسيده مي‌باشند و بدون ترك‌خوردگي و شكاف هستند را بايد خريداري نمود. شيريني انگور را با توجه به رنگ آنها مي‌توان تشخيص داد. انگورهاي سبز رنگ كه رنگ آنها متمايل به زرد است و انگورهاي قرمز كه متمايل به مشكي مي‌باشند بسيار شيرين هستند و ميزان انرژي بسيار بالايي دارند و همچنين انگورهاي رسيده داراي آنتي‌اكسيدان بيشتري نسبت به انگورهاي نسبتاً نارس هستند. انگورها را بايد در يخچال نگهداري نمود و انگورهايي را كه شسته نيستند بايد خوشه‌هاي بزرگ را به خوشه‌هاي كوچكتري تقسيم كرد و در يك پاكت پلاستيكي در يخچال نگهداري نمود.
جلوگيري از بيماري‌هاي قلب و عروق:
انگور داراي تركيب سودمندي به نام فلاونوئيد مي‌باشد كه فيتونوترينتي است كه رنگ قرمز و صورتي انگور به علت وجود اين تركيب مي‌باشد. اين تركيب فلاونوئيدي شامل كوئرستين و رزوراترول است كه اين فلاونوئيد‌ها موجب كاهش ريسك بيماري‌هاي قلب و عروق مي‌شوند كه اين عمل را از دو طريق انجام مي‌دهند: 1- كاهش پلاك‌هاي خوني كه موجب ايجاد لخته‌هاي خون در رگ‌هاي قلب مي‌شوند. 2- جلوگيري از آسيب‌ راديكال‌هاي آزاد به LDL كلسترول كه آسيب راديكال‌هاي آزاد موجب تخريب رگ‌ها مي‌شود.

آلزايمر:
بررسي‌هاي زيادي ارتباط مصرف انگور و كاهش احتمال بروز آلزايمر را نشان داده‌اند. رزوراترول موجود در انگور موجب كاهش پلاك‌هاي حاوي پپتيدهاي بتا آميلوئيد مي‌شود كه اين پپتيدها در بافت مغز بيماران دچار آلزايمر وجود دارند.
اثرات ضدميكروبي:
مطالعات زيادي كه توسط دانشگاهي در تركيه انجام شد نشان دادند كه عاملي در عصاره انگور وجود دارد (آب انگور) كه داراي خاصيت ضدميكروبي است و اين عامل موجب مهار باكتري‌هايي مانند اشرشياكلي و استافيلوكوكوس اورئوس مي‌شود.
جلوگيري از سرطان:
چندين مطالعه نشان داده‌اند كه رزوراترول موجود در انگور داراي خواص ضدسرطاني در سرطان‌هاي پروستات، كبد و ريه مي‌باشد. اين تركيب موجب مهار وقايع سلولي در شروع، پيشرفت و تكثير سلول‌هاي سرطاني مي‌شود و داراي نقش حفاظتي بر عليه بنزوپيرن مي‌باشد كه يك عامل ايجاد كننده سرطان در سرطان ريه مي‌باشد. پوست انگور و دانه آن داراي تركيباتي به نام procyanidin B dimer مي‌باشد كه موجب مهار آنزيم آروماتاز مي‌شود كه اين آنزيم موجب تغيير سوبستراي آنزيم‌ها (به‌ويژه آندروژن) به استروژن مي‌شود و به مقدار بسيار زيادي در بافت سلول‌هاي سرطاني سينه در مقايسه با بافت‌هاي سالم وجود دارد.
آب انگور و مبارزه با بيماري‌هاي ناشي از غذا:
وقتي فردي دچار مسموميت ناشي از مصرف غذاهاي آلوده مي‌شود مي‌توان به او توصيه نمود كه يك ليوان آب انگور مصرف نمايد. با مصرف آنتي‌بيوتيك‌ها باكتري‌هاي مفيد موجود در روده از بين مي‌روند اما مصرف آب انگور موجب مهار پاتوژن‌هاي ناشي از غذا بدون آسيب به پروبيوتيك‌هاي مفيد موجود در روده مي‌گردد. آب انگور در مهار باكتري هليكوباكترپيلوري كه موجب زخم پپتيك مي‌شود مؤثر است كه به نظر مي‌رسد اين اثرات آب انگور به علت وجود كاتچين و رزوراترول موجود در پوست انگور مي‌باشد.

منبع: دنیای تغذیه  ش ۱۱۳

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر