نوشته : مهناز محمدوند

پیاز را میتوان بهصورت خام مصرف کرد و یا بهعنوان چاشنی غذا بهکار برد .اهمیت درمانی و طبیعی پیاز به حدی است که از آن میتوان برای درمان دندان درد، اختلالات مزاجی، وبا، بيماريهای مزمن تنفسی، مشکلات پوستی، ناتوانی جنسی و مشکلات دستگاه ادراری استفاده کرد. این سبزی که در اصل مصرف غذایی دارد به خاطر خواص درمانیاش از اهمیت بالایی برخوردار است.
بهعلاوه عناصر سولفوردار موجود در پیازها چسبندگی پلاکتها را کاهش داده و از لخته شدن خون جلوگیری ميکند. توانایی پیاز در رقیق کردن خون کمک شایانی به سلامتی قلب و عروق ميكند.
فواید پیاز در سلامتی بدن:
پیاز دشمن بسیاری از باکتریها ميباشد. سطح بالایی از ترکیبات سولفوردار در پیاز بوی خاصی به آن ميدهد.پیازهایی با بوی تند فواید بیشتری را به دنبال دارند. پیاز دارای منابع مهمي از فيبر خوراكي، ویتامینهاي اسيد فوليك، B6، C و مواد معدني كروميوم، منگنز، پتاسيم، مس و فسفر ميباشد.
پیاز بدلیل داشتن آلیل پروپیل دی سولفاید برای بیماران دیابتی مفید ميباشد، زیرا این ماده با افزایش میزان انسولین موجود در بدن سطح قند خون را کاهش ميدهد. همچنین بدلیل داشتن تیوسولفینات علائم بیماری ديابت را کاهش ميدهد.
استفاده مداوم از پیاز در رژیم غذایی باعث کاهش سطح کلسترول و فشار خون بالا ميشود. مصرف پیاز خطر حمله قلبی را کاهش و کلسترول خوب را افزایش ميدهد و بهطور کلی سطح کلسترول خون را به منظور افزایش سلامتی بدن کاهش ميدهد.
وجود فلاوونوئيدهايي مثل کوئرستین در پیاز خطر پیشرفت سرطان روده بزرگ را با متوقف ساختن رشد تومورها کاهش داده و از سلولهای روده بزرگ در مقابل اثرات مخرب مواد سرطانزا محافظت ميکند.
همچنين فلاوونوئيدها سلامت عروق خونی را افزایش داده و از التهاب ميکاهند و نیز از بدن انسان در مقابل بيماريهای قلبی- عروقی محافظت ميکنند.
كوئرستین از بدن در مقابل بيماريهایی چون زخم معده و روده بزرگ و سرطانهای سینه و مری محافظت ميکند.
پیاز دشمن بسیاری از باکتریها ميباشد. سطح بالایی از ترکیبات سولفوردار در پیاز بوی خاصی به آن ميدهد.پیازهایی با بوی تند فواید بیشتری را به دنبال دارند. پیاز دارای منابع مهمي از فيبر خوراكي، ویتامینهاي اسيد فوليك، B6، C و مواد معدني كروميوم، منگنز، پتاسيم، مس و فسفر ميباشد.
پیاز بدلیل داشتن آلیل پروپیل دی سولفاید برای بیماران دیابتی مفید ميباشد، زیرا این ماده با افزایش میزان انسولین موجود در بدن سطح قند خون را کاهش ميدهد. همچنین بدلیل داشتن تیوسولفینات علائم بیماری ديابت را کاهش ميدهد.
استفاده مداوم از پیاز در رژیم غذایی باعث کاهش سطح کلسترول و فشار خون بالا ميشود. مصرف پیاز خطر حمله قلبی را کاهش و کلسترول خوب را افزایش ميدهد و بهطور کلی سطح کلسترول خون را به منظور افزایش سلامتی بدن کاهش ميدهد.
وجود فلاوونوئيدهايي مثل کوئرستین در پیاز خطر پیشرفت سرطان روده بزرگ را با متوقف ساختن رشد تومورها کاهش داده و از سلولهای روده بزرگ در مقابل اثرات مخرب مواد سرطانزا محافظت ميکند.
همچنين فلاوونوئيدها سلامت عروق خونی را افزایش داده و از التهاب ميکاهند و نیز از بدن انسان در مقابل بيماريهای قلبی- عروقی محافظت ميکنند.
كوئرستین از بدن در مقابل بيماريهایی چون زخم معده و روده بزرگ و سرطانهای سینه و مری محافظت ميکند.
پياز، استئوکلاستها را از بین برده و
مانع از سائیده شدن و شکستن استخوانها ميشود و در نتيجه مصرف پياز از
ابتلا به پوكي استخوان خصوصاً در زمان يائسگي زنان جلوگيري ميكند.
مصرف پیاز برای اکثر مردم مفید است، ولی مصرف بیش از حد آن ممکن است سبب سوزش معده و ناراحتیهای مربوط به معده و روده و در نتیجه اسهال و استفراغ شود. بریدن پیاز زیر آب سرد از سوزش و اشک چشم ميكاهد. پیاز بریده شده را باید در ظرف در دار یا در کیسه فریزر گذاشته و فورا فریز كرد. پیازهای بریده نشده بهتر است در جای تاریک، خشک و خنک نگهداری شوند.
مصرف پیاز برای اکثر مردم مفید است، ولی مصرف بیش از حد آن ممکن است سبب سوزش معده و ناراحتیهای مربوط به معده و روده و در نتیجه اسهال و استفراغ شود. بریدن پیاز زیر آب سرد از سوزش و اشک چشم ميكاهد. پیاز بریده شده را باید در ظرف در دار یا در کیسه فریزر گذاشته و فورا فریز كرد. پیازهای بریده نشده بهتر است در جای تاریک، خشک و خنک نگهداری شوند.
ديگر فواید پیاز:
مصرف پياز به موارد زير كمك ميكند:
مبارزه با سرطانها و زخمها
پایین آورنده قند خون
اگر بیمار دیابتی هستید، مصرف آنرا در برنامه غذایی خود بگنجانید.
کمک به سینوسها
گرفتگی بيني و سردرد برای هیچکس خوشایند نیست. خوردن پیاز باعث نرم شدن مخاط بینی شده و از جدیتر شدن مشکلات سینوسی جلوگیری ميكند. پیاز سبب تخلیه مخاطهای سینوسی ميشود.
پایین آورنده کلسترول
برخی افراد سالم کلسترول بالایی دارند. خوردن پیاز باعث کاهش کلسترول شده و به انسان احساس سلامتی و طراوت ميبخشد. هیچ کسی دوست ندارد که به جای استفاده از یک سبزی ساده همه عمر خود را با مصرف دارو سپری کند.
خاصیت انگل زدایی
انگلهاهمیشه وجود دارند. ممکن است با وجود سلامتی دچار انگل شوید. با خوردن پیاز انگلها از بین رفته و بدنی سالم خواهید داشت.
جلوگيري از پوكي استخوان
درمان آسم
پیاز در درمان آسم مفید میباشد و سلامتی انسان را که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است افزایش ميدهد. افزودن پیاز به رژیم غذایی تصمیم هوشمندانهای ميباشد.
درمان بيخوابي
پياز در درمان بيخوابي سودمند است.
مبارزه با سرطانها و زخمها
پایین آورنده قند خون
اگر بیمار دیابتی هستید، مصرف آنرا در برنامه غذایی خود بگنجانید.
کمک به سینوسها
گرفتگی بيني و سردرد برای هیچکس خوشایند نیست. خوردن پیاز باعث نرم شدن مخاط بینی شده و از جدیتر شدن مشکلات سینوسی جلوگیری ميكند. پیاز سبب تخلیه مخاطهای سینوسی ميشود.
پایین آورنده کلسترول
برخی افراد سالم کلسترول بالایی دارند. خوردن پیاز باعث کاهش کلسترول شده و به انسان احساس سلامتی و طراوت ميبخشد. هیچ کسی دوست ندارد که به جای استفاده از یک سبزی ساده همه عمر خود را با مصرف دارو سپری کند.
خاصیت انگل زدایی
انگلهاهمیشه وجود دارند. ممکن است با وجود سلامتی دچار انگل شوید. با خوردن پیاز انگلها از بین رفته و بدنی سالم خواهید داشت.
جلوگيري از پوكي استخوان
درمان آسم
پیاز در درمان آسم مفید میباشد و سلامتی انسان را که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است افزایش ميدهد. افزودن پیاز به رژیم غذایی تصمیم هوشمندانهای ميباشد.
درمان بيخوابي
پياز در درمان بيخوابي سودمند است.
کاربردهای دارویی پیاز:
متخصصان پیشنهاد ميكنند به دلیل فواید سودمند پیاز در مراقبتهای بهداشت حتما از این گیاه استفاده شود. پیاز افزایش کلسترول خون را مهار کرده و از بيماريهای قلبی و عروقی جلوگیری ميكند.
بنا به گفتههای دکتری از دانشگاههاروارد مصرف نصف پیاز یا مصرف آب آن به همان میزان کلسترول خوب را افزایش ميدهد. به علاوه خوردن منظم پیاز خطر لخته شدن خون را در بیماران قلبی کاهش ميدهد. بنابراین پیشنهاد ميشود به منظور جلوگیری از کند شدن جریان خون، غذای چرب همراه با پیاز مصرف شود. پیاز برای درمان بیماری دیابت مفید است.
مطالعات اخیر پزشکی نشان دادهاند مصرف پياز خام یا پخته میزان قند خون را کاهش ميدهد. بنا به گفته دانشمندان ترکیبی شبیه به بوتیل آمین باعث آزادسازی انسولین در خون شده و عملکرد غده پانکراس را تنظیم ميکند.
پیاز ضد آسم است. طبق مقاله آلمانی، پیاز خطر بروز آسم را تا حدود 50 درصد کاهش ميدهد. به افرادی که مشکلات بیخوابی دارند توصیه ميشود پیاز خرد شده را کنار بالش خود قرار دهند، زیرا ترکیبات موجود در پیاز به آرامش اعصاب کمک ميکند.
متخصصان پیشنهاد ميكنند به دلیل فواید سودمند پیاز در مراقبتهای بهداشت حتما از این گیاه استفاده شود. پیاز افزایش کلسترول خون را مهار کرده و از بيماريهای قلبی و عروقی جلوگیری ميكند.
بنا به گفتههای دکتری از دانشگاههاروارد مصرف نصف پیاز یا مصرف آب آن به همان میزان کلسترول خوب را افزایش ميدهد. به علاوه خوردن منظم پیاز خطر لخته شدن خون را در بیماران قلبی کاهش ميدهد. بنابراین پیشنهاد ميشود به منظور جلوگیری از کند شدن جریان خون، غذای چرب همراه با پیاز مصرف شود. پیاز برای درمان بیماری دیابت مفید است.
مطالعات اخیر پزشکی نشان دادهاند مصرف پياز خام یا پخته میزان قند خون را کاهش ميدهد. بنا به گفته دانشمندان ترکیبی شبیه به بوتیل آمین باعث آزادسازی انسولین در خون شده و عملکرد غده پانکراس را تنظیم ميکند.
پیاز ضد آسم است. طبق مقاله آلمانی، پیاز خطر بروز آسم را تا حدود 50 درصد کاهش ميدهد. به افرادی که مشکلات بیخوابی دارند توصیه ميشود پیاز خرد شده را کنار بالش خود قرار دهند، زیرا ترکیبات موجود در پیاز به آرامش اعصاب کمک ميکند.
فواید پیاز در علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا:
بیشتر ما از بوی تند پیازها اطلاع داریم. آیا ميدانستید که این بو سلاح مخفی پیازها در مقابل ویروسها و باکتریها ميباشد؟ این بوی تند به خاطر وجود ترکیبات سرشار از سولفور ميباشد که به افزایش سلامتی و تندرستی بدن کمک ميكنند.
بوی تند پیاز باعث ریزش آب از چشم و بینی ميشود و آن در نتیجه تحریک سیستم ایمنی بدن به منظور مبارزه با عفونت باکتریایی یا ویروسی ميباشد. این کار به بدن کمک ميکند تا ویروس را دفع کرده و از افزایش التهاب جلوگیری کند.
بیشتر ما از بوی تند پیازها اطلاع داریم. آیا ميدانستید که این بو سلاح مخفی پیازها در مقابل ویروسها و باکتریها ميباشد؟ این بوی تند به خاطر وجود ترکیبات سرشار از سولفور ميباشد که به افزایش سلامتی و تندرستی بدن کمک ميكنند.
بوی تند پیاز باعث ریزش آب از چشم و بینی ميشود و آن در نتیجه تحریک سیستم ایمنی بدن به منظور مبارزه با عفونت باکتریایی یا ویروسی ميباشد. این کار به بدن کمک ميکند تا ویروس را دفع کرده و از افزایش التهاب جلوگیری کند.
منبع: دنیای تغذیه ش ۱۱۳
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر