غذاهای ضد آنفلوانزا

نوشته : فاطمه تورنگ كارشناس ارشد تغذيه 


آنفلوانزا بیماری ویروسی است که دستگاه تنفس فوقانی و تحتانی را درگیر مي‌كند. این بیماری عفونی در فصول سرد شایع‌تر است که احتمالا به دلیل سرمادوست بودن ویروس آن است، هرچند برخی بر این باورند که تجمع انسان‌ها در محيط‌های سربسته در فصل سرما موجب شیوع آن مي‌شود.  علائم آن کمی متفاوت با سرماخوردگی است و شامل اسهال، تهوع، احساس ضعف و سرما نیز مي‌شود. اگرچه با پیشرفت علم پزشکی، آنفلوانزا دیگر بیماری کشنده‌ای نیست، اما در گروه‌های آسیب پذیر مثل کودکان، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلا به مشکلات تنفسی و بیماران با نقص ایمنی ممکن است همراه با خطراتی باشد. ابتلا به آنفلوانزا در کودکان کوچک‌تر علاوه بر تهدید حیات، اثرات بسیار نامطلوبی بر رشد و تکامل دارد.

بهترين خوراکی‌ها برای عیادت

نوشته  : فیروزه حسینی اصفهانی 


یکی از آداب معاشرت اجتماعی، عیادت کردن از بیماران است. این موضوع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا آنجا که در روایتی عیادت از مریض مومن را زیارت خداوند می‌داند. به هر حال یادآوری ثوابی که بر عیادت مریض مترتب است و فرصت اندیشه و ژرف‌نگری آن را به خواننده واگذار می‌کنیم و به سراغ مطلب مورد بحث یعنی بهترین هدایای خوراکی که برای عیادت از بیمار می‌توان برد، می‌رویم.


توجه به علائق و وضعيت بيمار:
در انتخاب هدیه خوراکی بهتر است به علائق و ترجیحات بیمار و همچنین نوع بیماری و وضعیت او توجه کنیم و همچنین بهتر است در صورت امکان، از یک متخصص تغذیه بهترین هدیه خوراکی مناسب با وضعیت بیمار را جویا شویم. برای مثال بیماران دیابتی نیاز به کنترل قند خون خود دارند،

تغذيه مناسب براي سلامت كليه‌ها

نوشته : تحریریه دنیای تغذیه 
طبق اطلاعات خانه سلامت ملي كليه و انجمن بيماري‌هاي كليوي، كليه‌ها مواد زايد تجمع يافته در خون را دفع مي‌كنند، ميزان مايعات و مواد معدني بدن را تنظيم مي‌كنند، فشار خون را متعادل مي‌نمايند، ميزان كلسيم بدن را به حالت متعادل نگه‌ مي‌دارند و محرك توليد گلبول‌هاي قرمز خون هستند. يك رژيم غذايي سالم شامل ميوه‌ها، سبزيجات، ماهي، سير، غلات و... مي‌تواند سلامت كليه‌هاي شما را بالا برده و عملكرد مطلوب آنها را حفظ كند.
ميوه‌هـا و ســبــزيجـات:
اگر مي‌خواهيد سلامتي كليه‌هاي خود را بالا ببريد سعي كنيد ميزان ميوه و سبزي را كه مصرف مي‌كنيد افزايش دهيد. اكثر ميوه‌ها و سبزيجات سرشار از آنتي‌اكسيدان، ويتامين‌ها و مواد معدني هستند كه مي‌توانند سيستم ايمني بدن را تقويت كنند، شما را از آسيب‌هاي كليوي ناشي از عفونت‌ها، سموم، ويروس‌ها و بيماري‌‌ها محافظت كنند، از تشكيل سنگ كليه جلوگيري كنند و از التهاب كليه‌ها ممانعت به عمل آورند.
ميوه‌ها و سبزيجات سرشار از ويتامين‌ها و آنتي‌اكسيدان‌ شامل تمشك، فلفل دلمه‌اي، گريپ فروت، اسفناج، كلم برگ، توت‌فرنگي، پرتقال و گوجه‌فرنگي است.

توصيه‌هاي غذايي ويژه آقايان

نوشته  : سعيده نوباوه 
پروستات یک غده در اندام تناسلی آقایان است. این غده مجرای عبور ادرار و منی را در آقایان احاطه کرده است. بنا به گفته مدلاین پلاس، هر چیزی که باعث عفونت ادرار شود، مي‌تواند عفونت پروستات نیز ایجاد کند.علائم عفونت پروستات عبارتند از درد، التهاب و مشکل در دفع ادرار. تغذیه سالم وقتی با درمان دارویی همراه شود، مي‌تواند از این علائم پیشگیری کند یا آنها را کاهش دهد.

عملکرد:

عادات غذایی باعث به وجود آمدن یا از بین رفتن عفونت پروستات نمی‌شوند، اما در کل یک رژیم مغذی مي‌تواند بدن شما را در برابر عفونت‌ها مقاوم کند.
در اکثـــر مــواقع مشکلات حاد و ناگهانی پروستات با داروها و تغذیه متعادل و تغییرات رفتاری حل می‌شوند.



تعادل اسيد و باز و نقش آن در سلامت استخوان و ماهيچه‌ها

نوشته  : دكتر آزاده نجارزاده 
تأثير تغذيه بر حالت اسيدي بدن:
اينكه رژيم غذايي چه تاثيري بر حالت اسيدي بدن مي‌تواند داشته باشد، موضوعي است كه توجه بسياري از پژوهشگران را در سال‌هاي اخير به خود معطوف نموده است.
رژيم‌هاي غذايي غني از پروتئين باعث افزايش اسيديته بدن شده و نقش مهمي را در سبب‌شناسي پوكي استخوان ايفا مي‌نمايند.
يك مطالعه بر روي خانم‌هاي يائسه نشان داده است كه تجويز قليا (بيكربنات پتاسيم) با خنثي نمودن اسيد درونزا، نگهداري كلسيم استخوان را افزايش داده و توليد استخوان را بيشتر مي‌كند.
بي‌شك، نقش مثبت رژيم غذايي غني از ميوه و سبزي در پيشگيري از بسياري از بيماري‌ها به اثبات رسيده است.
از نقطه نظر تاثير اين گروه غذايي بر سلامت استخوان مي‌توان به نقش ميوه و سبزي در قليايي نمودن بدن اشاره نمود. همان‌طور كه اشاره شد مطالعات مختلف آزمايشگاهي نشان داده‌اند كه بالا رفتن اسيديته با افزايش دفع كلسيم ادراري، از دست‌دهي كلسيم و كاهش محتواي معدني استخوان همراه است.

مولیبدن یک عنصر حیاتی

نوشته : دکتر صديقه نوبان 


موليبدن يك ماده مغذي ضروری برای بدن انسان و حیوانات است. بدن انسان سالم به بیش از 40 ماده مغذی مختلف برای تامین نیازهایش و برای حفظ سلامتی و تامین رشد و نمو و فعالیت‌های عادی خود نیاز دارد. یکی از این مواد مغذی مولیبدن است که در طبیعت بصورت ترکیبی وجود دارد. موليبدن معمولا در كبد‌، كليه‌، غده آدرنال و استخوان متمركز است.
مولیبدنیم به رنگ خاکستری متالیک و در بسیاری از خصوصیات شبیه کروم و تنگستن است و برای سخت و قوی کردن فولاد به کار می‌رود. این عنصر در سال 1778 توسط Carl Wilhelm Scheele دانشمند سوئدی کشف گردید. این عنصر قدرت اکسیداسیون بالا دارد.
ولفنیت و پاولیت سنگ معدن فرعی‌تر مولیبدن هستند.مولیبدن از معادن تنگستن و مس تولید می‌‌شود. این فلز از واکنش هیدروژن و تری اکسید مولیبدن یا مولیبدات آمونیوم به  صورت پودری به دست می‌‌آید.

پوست، زير سايه تغذیه

نوشته  : نیلا قانعی 
سلامت و زیبایی پوست به عوامل متعددی نظیر میزان برخورد مستقیم با نور خورشید، آلاینده‌های هوا و تماسی با پوست، افزایش سن، ژنتیک افراد، تغذیه، افزایش یا کاهش وزن و ... بستگی دارد. یکی از عوامل مهم تعیین‌کننده شفافیت پوست بازسازی آسیب‌های وارده به ماده ژنتیکی سلول (DNA) می‌باشد. روزانه سلول‌های پوست در معرض آسیب‌های متعدد حاصل از آلودگی هوا، نور خورشید و... می‌باشند. توانایی سلول‌ها در تقابل با این آسیب‌ها بستگی به سیستم‌های دفاعی آنتی‌اکسیدانی آن دارد. عوامل متعدد تغذیه‌ای در افزایش قدرت این سیستم موثر بوده که در اینجا به بعضی از آنها اشاره می‌شود.

سايه روشن‌هاي آدامس

نوشته  : بهارک آقاپور 
قرن‌ها است كه از آدامس براي تميز كردن و يا خوشبو كردن تنفس استفاده مي‌شود. جويدن آدامس را اولين بار يوناني‌ها ابداع كردند. زنان يوناني از صمغ يا رزين درخت mastic يا mastiche براي تميز كردن دندان‌ها و خوش بو كردن تنفس استفاده مي‌كردند.
نتايج مطالعات نشان داده كه استفاده از آدامس بدون قند، باعث افزايش معنی‌دار ترشح بزاق و pH آن می‌گردد. بنابراين جويدن آدامس می‌تواند در جلوگيری از بروز بيماری‌های ناشی از خشکی دهان و همچنين پوسيدگی دندان موثر باشد.



نکات مثبت:
نكات مثبت در مورد آدامس که در برخی مطالعات علمی به آنها اشاره شده است

نمک و جانشین‌های آن

نوشته  : دکتر مجید حاجی فرجی 
نمک عمدتا از سدیم کلرید (97 تا 99درصد) تشکیل می‌شود که مصرف آن به مقدار کم برای ادامه حیات ضروری است، اما در مقادیر زیاد می‌تواند خطرناک باشد. نمک یکی از قدیمی‌ترین چاشنی‌ها و نگهدارنده‌های مورد استفاده در صنعت غذا است. نمک مصرفی به چندین فرم تهیه می‌شود: نمک‌های تصفیه نشده (مانند نمک دریا) و نمک‌های تصفیه شده (نمک سفره). نمک در تنظیم آب بدن نقش دارد. سدیم برای انتقال جریان‌های الکتریکی در سیستم عصبی لازم است و در کل اهمیت زیادی در بسیاری از روندهای حیاتی بدن دارد. مصرف زیاد و کم نمک در کوتاه مدت باعث گرفتگی‌های ماهیچه‌ای، سرگیجه یا اختلال در الکترولیت‌ها می‌شود که ممکن است باعث مشکلات عصبی یا حتی مرگ شود.

تغذیه آنلاين

نوشته  : تحریریه دنیای تغذیه 
يك تذكر مهم در مورد گوشت چرخكرده‌
 

كارشناس اداره نظارت بر بهداشت عمومي‌ دامپزشكي استان زنجان، گفت: «هرگز نبايد گوشت چرخكرده‌اي كه رفع انجماد شده را دوباره منجمد كرد». امير رحيمي‌با تأكيد بر اينكه هرگز نبايد گوشت چرخكرده و رفع انجماد شده دوباره منجمد شود، اظهار كرد: «اگر گوشتي را كه هنوز منجمد است، چرخ كنيم، كريستال‌هاي يخ موجود در آن ديواره سلول‌ها را مي‌شكند و شيره داخل سلول به خارج ترشح مي‌شود و گوشت در اصطلاح آب مي‌اندازد و از ارزش غذايي آن به مقدار زيادي كاسته مي‌شود». وي با بيان اينكه هر چه دماي پخت بيشتر باشد، همبرگر يا گوشت چرخكرده طي پخت كوچك شده و دچار كاهش حجم مي‌شود، تصريح كرد: «بايد دماي پخت ملايم باشد تا موجب باقي ماندن شيره گوشت و در نتيجه طعم بهتر آن شود».