نوشته : موژان زرگرزاده کارشناس تغذیه انستیتو کانسر
سرماخوردگى یک عفونت دستگاه تنفسى فوقانى و يك بیمارى شایع و نسبتاً بىضرر است، اما مطمئناً وقتى به آن مبتلا مىشوید چنین احساسى ندارید. برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا بهتر است سطح ایمنی بدن بالا برود که به این منظور نحوه تهیه و مصرف مواد غذایی و انتخاب برخی از آنها میتواند موثر واقع شود. ویتامینهای A و C که در انواع میوهها و سبزیها وجود دارند و از ویتامینهای آنتی اکسیدان محسوب میشوند، بسیار مفید هستند. همچنين ترجیحاً از مصرف مواد غذایی که از تهیه آنها مدت زمانی میگذرد، بايد پرهیز شود.
درمان
تغذیه سالم، علاج و عامل جلوگیری کننده از ابتلای افراد به سرماخوردگی است. برای اینکه سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به وظیفه خود که مبارزه علیه ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوانزا است، عمل کند باید مواد مغذی مفيد دریافت نمايد، مثلاً مصرف پرتقال، انواع توت، فلفل دلمهای، سیبزمینی و سبزیجات برگ سبز به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک میکند. عدم مصرف این مواد در بدن سبب بروز عفونتهای مکرر دستگاه تنفسی فوقانی میشود.
درمان
تغذیه سالم، علاج و عامل جلوگیری کننده از ابتلای افراد به سرماخوردگی است. برای اینکه سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به وظیفه خود که مبارزه علیه ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوانزا است، عمل کند باید مواد مغذی مفيد دریافت نمايد، مثلاً مصرف پرتقال، انواع توت، فلفل دلمهای، سیبزمینی و سبزیجات برگ سبز به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک میکند. عدم مصرف این مواد در بدن سبب بروز عفونتهای مکرر دستگاه تنفسی فوقانی میشود.