نوشته : دکتر صديقه نوبان
افزودنیهای غذایی ترکیباتی هستند که به طور مستقیم و یا غیرمستقیم حین فرآوری یا تولید مواد غذایی و به منظور نگهداری یا بهبود طعم و ظاهر و سایر خواص کیفی به آن افزوده میشوند که شامل مواد نگهدارنده، رنگها، اسانسها، آنتیاکسیدانها، طعمدهندهها و ... میباشند.
افزودنیها بر اساس نوع ماده غذایی، معمولا به اندازه مجاز به غذاها اضافه میشوند و در تولید انبوه، از افزودنیهای گوناگونی استفاده میشود تا از تغییر طعم، بو و بافت جلوگیری کرده و با ممانعت از فعالیت باکتریها، از خراب شدن آنها جلوگیری کند. مواد افزودنی ممکن است برای اهداف گوناگون به صورت عمدی به غذاها اضافه شوند و یا به صورت غیرعمدی وارد چرخه غذایی گردند .

افزودنیها بر اساس نوع ماده غذایی، معمولا به اندازه مجاز به غذاها اضافه میشوند و در تولید انبوه، از افزودنیهای گوناگونی استفاده میشود تا از تغییر طعم، بو و بافت جلوگیری کرده و با ممانعت از فعالیت باکتریها، از خراب شدن آنها جلوگیری کند. مواد افزودنی ممکن است برای اهداف گوناگون به صورت عمدی به غذاها اضافه شوند و یا به صورت غیرعمدی وارد چرخه غذایی گردند .