كروم

كروم به منزلة بيلي است كه سوخت را درون كوره مي ريزد. اين ماده معدني كمياب به انسولين متصل مي شود تا به عبور گلوكز (قند خون) از جدار سلول و ورود آن به داخل سلول ، يعني جايي كه براي توليد انرژي مي سوزد ، كمك كند. افرادي كه كروم كافي مصرف نمي كنند ممكن است دچار حالتي شوند كه به آن عدم تحمل گلوكز مي گويند . اين افراد به تجويز انسولين اضافي پايين نمي افتد ، اما با مصرف كروم مورد نياز قند خونشان كاهش مي يابد.
عدم تحمل گلوكز را مي توان مرحله اي از ديابت نوع دوم (غير وابسته به انسولين) دانست.
نشانه هاي كمبود كروم شامل علائم شبه ديابتي كلسترول بالاي خون و مشكلات مربوط به سطح انسولين است.
دكتر رچارد آندرسون ، دانشمند محقق در آزمايشگاه نيازهاي غذايي در بخش آمريكايي مركز پژوهش تغذيه اي انسان بلتسول در مريلند ، چنين توضيح مي دهد: «بيش ترين كساني كه احتمالاً از مكمل هاي كروم سود مي برند افرادي هستند كه به تازگي مبتلا به عدم تحمل خفيف گلوكز و افزايش اندك قند خون مي باشند.» تأثير مفيد كروم بر روي افراد مبتلا به ديابت شديد يا طولاني مدت ثابت نشده است.
از آن جا كه كروم به عملكرد بهتر انسولين كمك مي كند ، ممكن است موجب بالا بردن قند خون در افراد مبتلا به كاهش قند خون نيز شود؛ اين موضوع در بررسي هاي انجام شده توسط پژوهشگران بخش آمريكايي مركز پژوهش تغذيه اي انسان نشان داده شده است.
همچنين به نظر مي رسد كروم موجب بالا بردن كلسترول HDL ، يعني كلسترول «خوب» ، مي شود.
شيريني ها محتواي كروم بدن را به تدريج تخليه مي كنند. كربوهيدارت هاي پيچيده مانند ماكاروني و سيب زميني به حفظ كروم بدن كمك مي كنند.
مقدار نياز روزانه : 12 ميكروگرم
منابع خوب غذايي: مخمر آبجو ، گل كلم و آب انگور 

منبع: درمان با ویتامین ها - ترجمه دکتر حسین حقیر - نشر آفرینگان

مصرف بي خطر كروم

براساس تحليل دكتر آندرسون ، حتي رژيم هاي غذايي متعادلي كه توسط متخصصان تغذيه طراحي شده است حاوي كم تر از پنجچاه ميكروگرم و به طور متوسط در حدود پانزده ميكروگرم كروم به ازاي هر هزار كالري مي باشد ، كه به مراتب كم تر از 120 ميكروگرم توصيه شده است.
تصور مي شود كروم سه ظرفيتي كه در غذاها و مكمل ها وجود دارد، كاملاً بي خطر است . دكتر اندرسون مي گويد:« بي خطر بودن دوزهاي تا دويست ميكروگرم در روز كاملاً اثبات شده است و بررسي هاي جديد نشان مي دهد كه مصرف مقادير تا هزار ميكروگرم در روز فاقد اثرهاي سمي است . ما هنوز نتوانسته ايم يك دوز خطرناك براي كروم را به اثبات برسانيم ، زيرا سميت هيچ كدام از دوزهاي تجويز شده تاكنون ثابت نشده است . »
با اين حال ، هنوز بهتر است مقادير بيش از دويست ميكروگرم در روز از مكملهاي بدو نظارت پزشك مصرف نشود.
از سوي ديگر ، اگر شما در محيطي آلوده به تركيبات حاوي كروم كار كنيد ، سعي خواهيد كرد خود را از غبار آن دور نگه داريد . كروم صنعتي ، كه كاملاً متفاوت از كروم موجود در غذاهاست ،‌سمي مي باشد.
افراد مبتلا به ديابت كه كروم مصرف مي كنند بايد تحت نظارت پزشكي باشند ، چرا كه همگام با پايين افتادن قند خون ممكن است لازم باشد دوز انسولين كاهش يابد.

بور

اگر شما تاكنون مطلبي در مورد بور شنيده باشيد ، احتمالاً مربوط به خواص آشكار استخوان سازي آن مي باشد. در چندين بررسي مشخص شده است كه بور به جذب و استفادة بهتر از مواد معدني مانند كلسيم و منيزيوم كمك مي كند.
دكتر هونت مي گويد: « به نظر مي رسد بور در توانايي بدن براي توليد انرژي ، مخصوصاً در طي ورزش ، نقش دارد.» او متوجه شد حيواناتي كه فعاليت شديدي داشتند و از رژيم غذايي خود بور كافي دريافت مي كردند نسبت به حيواناتي كه فعاليت شديدي داشتند ولي غذايشان كم بور بود ، فربه تر بودند و رشد بهتري داشتند.
به گفتة دكتر هونت ، بور ممكن است از طريق فعال كردن هورمون هاي خاصي نقش خود را ايفا كند. در زنان يائسه ، بور كافي موجب بالا بردن سطوح خوني هر دو هورمون استروژن و تستوسترون مي شود. همچنين بور در تبديل ويتامين D به شكل فعال آن دخالت مي كند.
با اين حال ، بدنسازي هايي كه براي بالا بردن سطح خوني تستوسترون خوداز بور استفاده مي كنند ، نااميد مي شوند. دكتر هونت مي گويد: «مصرف مقادير زياد اين ماده معدني بر روي سطح هورموني كساني كه از قبل مقادير كافي از آن را دريافت كرده اند، هيچ تأثيري ندارد.»
مقدار مصرف روزانة كافي و بي خطر تخميني : هيچ
منابع خوب غذايي : جعفري ، سيب ، گيلاس ، انگور ، سبزي هاي پربرگ ، گردو و باقلا 

منبع:  مان با ویتامین ها - ترجمه دکتر حسین حقیر - نشر آفرینگان

مصرف بي خطر بور

براي بور هيچ مقدار مصرف روزانة كافي و بي خطر تخميني تعيين نشده است. بنابراين چه مقدار از اين ماده را بايد مصرف كرد؟
اگر رژيم غذايي كاملاً متعادلي حاوي حداقل پنج وعده ميوه و سبزي در روز مصرف مي كنيد، احتمالاً همان مقداري كه به اين طريق هم اكنون به دست مي آوريد كافي است. اين مقدار 5/1 تا يه ميلي گرم در روز است.
دكتر هونت معتقد است كه مكمل هاي بور نه لازمند و نه مطلوب . وي مي گويد: « ما هنوز در مورد بور به اندازة كافي اطلاع نداريم و نمي دانيم كه آيا مصرف مقادير بيش از سه ميلي گرم در روز از اين ماده بي خطر است يا نه.» 

منبع:  درمان با ویتامین ها - ترجمه دکتر حسین حقیر - نشر آفرینگان

فسفر

چه چيزي در يك ببر بنگال و يك نوجوان مشترك است ؟ وابستگي آن ها به مواد غذايي ، هر دوي آنها ممكن است فسفر بسيار زيادي به دست آورند.
سالها پيش ، پس از آن كه دانشمندان متوجه شدند گربه هاي بزرگ در بعضي باغ وحشها در تمام طول روز در قفس هاي خود دراز مي كشند ، دريافتند كه غذاي اين حيوانات فسفر زيادي دارد و در عوض مقدار كلسيم آن به طرز خطرناكي كم است . مطمئناً عدم تعادل كلسيم – فسفر بانشانگان چمن- سيب زميني نوجوانان ارتباط دارد. از طرفي برخي از متخصصان معتقدند نوجواناني كه در نوشيدن نوشابه هاي حاوي قليا افراط مي كنند ممكن است دچار عدم تعادل فسفر شوند كه در سالهاي بعدي عمر مي تواند منجر به پوكي استخوان شود.
فسفر معدني براي انجام بسياري از واكنشهاي شيميايي در بدن مورد نياز است . تركيبات فسفر ، رها شدن انرژي را كه از سوختن مواد مختلف در بدن به وجود مي آيد ، تنظيم مي كنند. فسفر به صورت تركيب با كلسيم نيز به تشكيل مواد سخت و بلوري كه اسكلت محكم و مشبك استخوان ها و دندانهاي قوي را ايجاد مي كنند ، كمك مي كنئ. در حقيقت 85 درصد فسفر بدن در استخوانها قرار دارد.
آنچه مي تواند تا حدودي مشكل زا باشد اين است كه مكانيسم تنظيم تعادل كلسيم و فسفر بدن به قدري ظريف تنظيم مي شود كه مصرف بيش از حد فسفر واقعاً موجب برداشته شدن كلسيم از استخوانهاي بدن و ورود آن به خون مي گردد. دانشمندان متوجه شده اند كه كمبود طولاني مدت كلسيم موجب پوكي استخوان مي شود ، پوكي استخوان ضعفي در استخوان هاست كه مي تواند منجر به افتادن دندانها و بروز شكستگي ها شود.

مصرف بي خطر فسفر

متخصصان معتقدند كه واقعاً دليلي براي مصرف مكمل فسفر وجود ندارد . به دست آوردن فسفر كافي از رژيم غذايي آسان است .
مقدار نياز روزانه :1000 ميلي گرم
منابع خوب غذايي : نوعي ماهي پهن به نام هالي بوت ، ماست بدون چربي ، ماهي آزاد ، شير خامه گرفته ، سينه جوجه ، غذاهاي درست شده با جو ، گوشت گاو بدون چربي ، گل كلم و لوبياي سفيد

منبع:  یتامین ها - ترجمه دکتر حسین حقیر - نشر آفرینگان

سدیم

به رغم مسائلي كه پيرامون مصرف سديم وجود دارد ، بدن شما به اندازه ساير مواد به اين ماده معدني نياز دارد .
سديم مقدار مايع بدن شما را تنظيم ، تكانه هاي عصبي و عضلاني را تسهيل و به همراه پتاسيم نفوذپذيري جدارهاي سلولي بدن را حفظ مي كند. اين امر حياتي و ضروري است كه مواد مغذي و ساير موادي كه در حفظ سلول دخالت دارند قادر به ورود و خروج در هنگام لزوم باشند.
اما دانشمندان ، دهه هاست كه معتقدند سديم اثر مستقيمي بر روي فشار خون نيز دارد- اثري كه هم اكنون به شدت مورد ترديد است . ترديد مذكور از آن جا ناشي مي شود كه افراد مبتلا به افزايش فشار خون با كاهش مصرف سديم توانسته اند فشار خون خود را تا حد پنج واحد پايين بياورند . كاهش فشار خون به اندازه فقط چند واحد ، خطر بيماري هاي قلبي و سكته مغزي را از بين مي برد. با روش مشابهي ، ساير بررسي ها نشان دادند كه رژيم هاي غذايي كم نمك نزد نيمي از افرادي كه سعي دارند فشار خون خود را كاهش دهند ، موجب افت فشار خون نمي شود.
پزشكان مدتي است كه معتقدند رژيم هاي كم نمك به بسياري از مردم كمك نمي كند . به گفته دكتر ديويد مك كارون ، با اين حال چون رژيم هاي كم نمك ممكن است به برخي كمك كند و به سايرين صدمه اي نمي رساند ، لذا ، پزشكان به توصيه خود مبني بر رعايت رژيم كم نمك توسط افراد مبتلا به ازدياد فشار خون ادامه مي دهند.
نتيجه چه بود؟ مرداني كه كم ترين مقدار سديم را مصرف مي كردند چهار برابر افرادي كه بيش ترين مقدار سديم را مصرف مي كردند مبتلا به حملات قلبي مي شدند ؛ و هرچه مصرف سديم آن ها كمتر بود ، احتمال حمله قلبي در آنها افزايش مي يافت.
در نتيجه ، رژيم كم سديم در بين افراد مبتلا به فشار خون بالا از نظر پيشگيري با مسائل فراواني روبروست .

مصرف بي خطر سديم

مقدار سديم مورد نياز براي انجام طبيعي اعمال تغذيه اي و حفظ يا حتي معكوس كردن فشار خون ،‌يكي از موضوع هاي داغ در محافل علمي است.
برخي از دانشمندان فكر مي كنند كه نياز شما به كلريد سديم بيش از پانصد ميلي گرم در روز نمي باشد. كلريد سديم شكلي از سديم است كه معمولاً در غذاها يا در نمكدانها يافت مي شود. سايرين معتقدند كه بدن شما به طور طبيعي قادر است چهار تا پنج هزار ميلي گرم در روز سديم را بدون مشكلي به راحتي تحمل كند. گروهي از دانشمندان معتقدند كه مقدار سديم بدن رد هر لحظه به طريقي توسط آلدوسترون ، كه يك هورمون كليوي است ، تعيين مي شود. بنابراين چرا بايد در مورد مقدار مصرف سديم نگران باشيم ؟ چنانچه سديم بيش از حد در بدن انباشته شود ، كليه ها سديم را به ميزان كافي در مايع بدن نگه خواهند داشت.
براي تعيين نقش سديم در بدن به پژوهش هاي بيش تري نياز است. اما تا زماني كه اين پژوهش ها به نتيجه نرسيده است، چه مقدار كلريد سديم را بايد در رژيم غذايي مصرف كرد؟
شما مصرف سوپ رشته فرنگي با جوجه پر نمك ، ماهي دودي نمك سود يا غذاهاي كنسرو شده از نوع پر نمك را نه پايان دهيد و نه شروع كنيد . به گفته دكتر مك كارون ف كه پانزده سال روي اين موضوع تحقيق كرده است ، شما مي توانيد روزانه 2400تا سه هزار ميلي گرم سديم را در رژيم غذايي خود مصرف كنيد . يك قاشق چايخوري از نمك سفره حاوي حدود دو هزار ميلي گرم سديم است .

منبع:  ویتامین ها - ترجمه دکتر حسین حقیر - نشر آفرینگان

منيزيوم

مادّه اي را تصوّر كنيد كه نه تنها از بروز حملة قلبي جلوگيري مي كند بلكه موجب بهبودي نشانگان پيش از قاعدگي، فشار خون بالا، آريتمي هاي قلبي، آسم و سنگ هاي كليوي نيز مي شود.
اين مادّه كه تنها راهگشاي درمان برخي از ناراحت كننده ترين بيماري ها است از درون آزمايشگاه هاي پيشرفتة بعضي از شركت هاي دارويي بيرون نمي آيد. اين مادّه، منيزيوم است و هر چه محقّقان بيش تر مطالعه مي كنند، اين مادّه معدني جذاب تر مي شود
دكتر هربرت سي. مانسمن، استاد بيماري هاي اطفال و دانشيار بيماري هاي داخلي در دانشكده پزشكي جفرسونِ دانشگاه توماس جفرسون در فيلادلفيا مي گويد: « ترديدي وجود ندارد كه امروزه منيزيوم مورد توجه ترين مادة معدني در تغذيه مي باشد. مقالات تحقيقي بر روي اين موضوع روز به روز در حال افزايش است. »
محققان ممكن است افق جديدي را فرا روي ما بگشايند، با اين حال منيزيوم داراي يك سابقه طولاني التيام بخش است . نمك فرنگي- كه اولين بار در اپسوم انگلستان كشف شد و اساساً از سولفات منيزيوم تشكيل شده است- سالها تركيب اصلي پمادهاي مسكن و ضد التهاب بود منيزيوم در اين شكل توانايي كشيدن آب از عضلات و نسوج ملتهب را دارد.
منيزيوم در درون بدن نقش هاي اساسي متعددي را ايفا مي كند، از جمله كمك به تبديل غذا به انرژي و كمك به انتقال تكانه هاي الكتريكي در طول اعصاب و عضلات. اين تكانه ها موجب انقباض عصبي- عضلاني به عبارت ديگر موجب خم شدن عضلات مي شوند بدون وجود منيزيوم، عضلات – حتي عضلات صاف جدار عروق – دچار گرفتگي ( كرامپ ) خواهند شد.
منيزيوم همچنين براي اطمينان از به مصرف رسيدن صحيح كلسيم ضروري است. با اين حال مصرف بيش از حدكلسيم مي تواند موجب دفع منيزيوم از طريق ادارار شود.

مصرف بي خطر منيزيوم

انتخاب يك مكمل منيزيم ممكن است همانند يك تصميم مهم ، ارزش مطالعة زياد را نداشته باشد. اما انتخاب يك مكمل نامناسب مي تواند موجب شود شما به دفعات بيش تري مجبور به استفاده از توالت شويد. طبق نظر دكتر مانسمن ، در دوزهاي برابر ، گلوكونات منيزيوم يك سوم مقد ار اسهال ناشي از اكسيد منيزيم و نصف تعداد دفعات اسهال ناشي از كلريد منيزيم را موجب مي شود.
ساير فوايد گلوكونات منيزيم : اين شكل از منيزيم را مي توان با معدة خالي مصرف كرد، در حالي كه دو شكل ديگر منيزيوم در برخي افراد موجب آشوب معده مي شود. گلوكونات منيزيوم سريع تر از اشكال ديگر منيزيوم جذب مي شود ، لذا نيازي به مصرف مقادير زيادي از اين شكل منيزيم ، برخلاف اشكال ديگر ، وجود ندارد.
به عنوان يك قانون كلي ، شما به حدود شش ميلي گرم منيزيوم به ازاي هر كيلوگرم (2/2 پوند) وزن بدن نياز داريد. اين موضوع به معني آن است كه اگر وزن شما 150 پوند باشد، بايد روزانه چهارصد ميلي گرم منيزيوم به دست آوريد. به گفتة دكتر مانسمن ، چنانچه مبتلا به اسهال شُديد ، كافي است مقدار منيزيومي را كه مصرف مي كنيد به دوزهايي در طول روز تقسيم كنيد ، يا تا زماني كه حركات نرم و طبيعي روده دوباره برقرار مي شود مقدار مصرف را به ميزان بيست تا 25 درصد كاهش دهيد.
اگر مبتلا به بيماري هاي كليوي يا قلبي هستيد ، هميشه قبل از مصرف مكمل منيزيوم موضوع را با پزشك خود در ميان بگذاريد. 

منبع:  درمان با ویتامین ها - ترجمه دکتر حسین حقیر - نشر آفرینگان