مصرف بي خطر سديم

مقدار سديم مورد نياز براي انجام طبيعي اعمال تغذيه اي و حفظ يا حتي معكوس كردن فشار خون ،‌يكي از موضوع هاي داغ در محافل علمي است.
برخي از دانشمندان فكر مي كنند كه نياز شما به كلريد سديم بيش از پانصد ميلي گرم در روز نمي باشد. كلريد سديم شكلي از سديم است كه معمولاً در غذاها يا در نمكدانها يافت مي شود. سايرين معتقدند كه بدن شما به طور طبيعي قادر است چهار تا پنج هزار ميلي گرم در روز سديم را بدون مشكلي به راحتي تحمل كند. گروهي از دانشمندان معتقدند كه مقدار سديم بدن رد هر لحظه به طريقي توسط آلدوسترون ، كه يك هورمون كليوي است ، تعيين مي شود. بنابراين چرا بايد در مورد مقدار مصرف سديم نگران باشيم ؟ چنانچه سديم بيش از حد در بدن انباشته شود ، كليه ها سديم را به ميزان كافي در مايع بدن نگه خواهند داشت.
براي تعيين نقش سديم در بدن به پژوهش هاي بيش تري نياز است. اما تا زماني كه اين پژوهش ها به نتيجه نرسيده است، چه مقدار كلريد سديم را بايد در رژيم غذايي مصرف كرد؟
شما مصرف سوپ رشته فرنگي با جوجه پر نمك ، ماهي دودي نمك سود يا غذاهاي كنسرو شده از نوع پر نمك را نه پايان دهيد و نه شروع كنيد . به گفته دكتر مك كارون ف كه پانزده سال روي اين موضوع تحقيق كرده است ، شما مي توانيد روزانه 2400تا سه هزار ميلي گرم سديم را در رژيم غذايي خود مصرف كنيد . يك قاشق چايخوري از نمك سفره حاوي حدود دو هزار ميلي گرم سديم است .

منبع:  ویتامین ها - ترجمه دکتر حسین حقیر - نشر آفرینگان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر