سدیم

به رغم مسائلي كه پيرامون مصرف سديم وجود دارد ، بدن شما به اندازه ساير مواد به اين ماده معدني نياز دارد .
سديم مقدار مايع بدن شما را تنظيم ، تكانه هاي عصبي و عضلاني را تسهيل و به همراه پتاسيم نفوذپذيري جدارهاي سلولي بدن را حفظ مي كند. اين امر حياتي و ضروري است كه مواد مغذي و ساير موادي كه در حفظ سلول دخالت دارند قادر به ورود و خروج در هنگام لزوم باشند.
اما دانشمندان ، دهه هاست كه معتقدند سديم اثر مستقيمي بر روي فشار خون نيز دارد- اثري كه هم اكنون به شدت مورد ترديد است . ترديد مذكور از آن جا ناشي مي شود كه افراد مبتلا به افزايش فشار خون با كاهش مصرف سديم توانسته اند فشار خون خود را تا حد پنج واحد پايين بياورند . كاهش فشار خون به اندازه فقط چند واحد ، خطر بيماري هاي قلبي و سكته مغزي را از بين مي برد. با روش مشابهي ، ساير بررسي ها نشان دادند كه رژيم هاي غذايي كم نمك نزد نيمي از افرادي كه سعي دارند فشار خون خود را كاهش دهند ، موجب افت فشار خون نمي شود.
پزشكان مدتي است كه معتقدند رژيم هاي كم نمك به بسياري از مردم كمك نمي كند . به گفته دكتر ديويد مك كارون ، با اين حال چون رژيم هاي كم نمك ممكن است به برخي كمك كند و به سايرين صدمه اي نمي رساند ، لذا ، پزشكان به توصيه خود مبني بر رعايت رژيم كم نمك توسط افراد مبتلا به ازدياد فشار خون ادامه مي دهند.
نتيجه چه بود؟ مرداني كه كم ترين مقدار سديم را مصرف مي كردند چهار برابر افرادي كه بيش ترين مقدار سديم را مصرف مي كردند مبتلا به حملات قلبي مي شدند ؛ و هرچه مصرف سديم آن ها كمتر بود ، احتمال حمله قلبي در آنها افزايش مي يافت.
در نتيجه ، رژيم كم سديم در بين افراد مبتلا به فشار خون بالا از نظر پيشگيري با مسائل فراواني روبروست .

مقدار نياز روزانه : 2400 ميلي گرم
منابع خوب غذايي : پنيرها ، اغلب گوشتها ؛ سوپهاي كنسروشده ؛ سبزي هاي كنسرو شده ؛ غذاهاي حاضري ؛ سخت پوستان دريايي ؛ كنسروهاي تن ؛ غلات ؛ نانها؛ گوشتهاي پخته شده ؛ سس هاي سالاد؛ چيپس سيب زميني ؛ انواع ترشي ها و انواع سس ها . توجه : هر چند همگي براي زنده ماندن نيازمند مقدرا معيني سديم هستيم . اما اغلب مردم بيش از حد و نه كمتر از حد لازم اين ماده را مصرف مي كنند.

منبع:  ویتامین ها - ترجمه دکتر حسین حقیر - نشر آفرینگان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر