نوشته : تحريريه دنياي سلامت
براي
آنكه از سلامت آنچه ميخوريد اطمينان يابيد، بايد به طريقه نگهداري آن
اهميت دهيد. برخي از غذاها را بايد در يخچال نگهداري كرد تا باكتريها در
آن رشد نكنند؛ مثل غذاي پخته شده، غذاهاي آماده و غذاهايي كه بايد روزانه
مصرف شوند. براي نگهداري غذاها درون يخچال بايد به درجه سرماي آن توجه
داشته باشيد. ميزان سرماي يخچال بايد از رشد باكتريهاي مسموميتزاي غذايي
جلوگيري كند. اين دما معمولاً 0-5 درجه سانتيگراد است. علاوه بر توجه به
دماي يخچال، بايد به بستهشدن در يخچال نيز توجه شود. لاستيك اطراف در ممكن
است در اثر پارگي، پوسيدگي و ... مانع از چسبيدن كامل در به يخچال شود و
به همين دليل دماي درون يخچال به اندازه كافي سرد نباشد و مواد غذايي درون
آن خيلي زود فاسد شده و غيرقابل مصرف شوند. هميشه وقتي كه ميخواهيد غذاي
پختهشدهاي را داخل يخچال بگذاريد، كمي صبر كنيد تا غذا سرد شود. اگر
يخچال شما پر از مواد غذايي است، بايد دماي آن را كمي پايينتر از حد معمول
بگذاريد. براي جلوگيري از رشد باكتريها به نكات زير توجه داشته باشيد: اگر روي محصولي برچسب «در يخچال نگهداري شود» وجود دارد، حتما آن را در يخچال بگذاريد.
برخي از انواع مرباها، شيرها و ... بايد از همان لحظهاي كه باز ميشوند در يخچال قرار گيرند.
همواره به برچسب روي آنها توجه و براي نگهداري طبق دستورالعمل رفتار كنيد.
غذاي آماده شده را پس از آنكه كمي سرد شد، فوراً در يخچال بگذاريد؛ خصوصاً اگر هوا گرم باشد.
برخي از غذاها مثل ساندويچ را ممكن است طي فواصل مختلف بخوريد. توجه داشته باشيد كه بعد از هر بار كه يك تكه از آن را ميخوريد، بقيه را درون يخچال بگذاريد.