نوشته : زهرا فرهناک کارشناس ارشد تغذیه
مسومیت
های غذایی یک از بیماری های شایع، خصوصا در فصول گرم سال است؛ بنابراین
نگهداری سالم و بهداشتی غذاها و جلوگيري از آلودگی آنها به باکتری و سایر
آلاینده ها برای پیشگیری از مسمویت های غذایی ضروری به نظر ميرسد. نکاتی
که در زیر عنوان میشود، راهنمای خوبی برای پیشگیری از مسمویت غذایی و حفظ
سلامت مواد غذایی است.
هوشمندانه خرید کنید
روی بستهبندي بيشتر مواد غذایی (نظیر گوشت، فرآورده های گوشتی، موادلبنی، سس ها، کنسروها و ...)تاریخ توليد و انقضا درج شده است؛ بنابراين هنگام خرید، به تاریخ انقضاي آنها توجه کنید و موادی را که تا تاریخ انقضايشان زمان کوتاهی مانده است، به شرطی بخريد که تا آن موقع مصرف میشوند، اگرچه بهتر است از خريد آنها صرفنظر كنيد. در مورد ميوهها و سبزیجات بستهبندی، علاوه بر تاریخ انقضا به وضعیت ظاهری شان نیز توجه کنید و اگر نشانه هایی از فساد دیده میشوند، خریداری نکنید. همچنين اگر خرید کردن شما يك تا دو ساعت طول ميکشد، بهتر است مواد غذایی فسادپذير نظیر گوشت، شیر و سایر مواد لبنی را در انتها خریداری كنيد تا كمتر در دمای محیط باشند؛ به این صورت طول ماندگاری محصول نیز افزایش مییابد.
روی بستهبندي بيشتر مواد غذایی (نظیر گوشت، فرآورده های گوشتی، موادلبنی، سس ها، کنسروها و ...)تاریخ توليد و انقضا درج شده است؛ بنابراين هنگام خرید، به تاریخ انقضاي آنها توجه کنید و موادی را که تا تاریخ انقضايشان زمان کوتاهی مانده است، به شرطی بخريد که تا آن موقع مصرف میشوند، اگرچه بهتر است از خريد آنها صرفنظر كنيد. در مورد ميوهها و سبزیجات بستهبندی، علاوه بر تاریخ انقضا به وضعیت ظاهری شان نیز توجه کنید و اگر نشانه هایی از فساد دیده میشوند، خریداری نکنید. همچنين اگر خرید کردن شما يك تا دو ساعت طول ميکشد، بهتر است مواد غذایی فسادپذير نظیر گوشت، شیر و سایر مواد لبنی را در انتها خریداری كنيد تا كمتر در دمای محیط باشند؛ به این صورت طول ماندگاری محصول نیز افزایش مییابد.