نوشته : تحریریه دنیای سلامت
قسمتي از گياه معطر كه ميتواند شامل ميوه، دانه يا ريشه هر گياه باشد ادويه ناميده ميشود.امروزه ادويههاي نقاط مختلف جهان در تمامي سوپرماركتها و فروشگاههاي مواد غذايي يافت ميشود. . و به صورت خرد يا پودر شده براي عطر و طعم خوراكها مورد استفاده قرار ميگيرد. ادويهها و گياهان معطر علاوه بر اينكه مقداري از ويتامينها و املاح مورد نياز بدن را تأمين ميكنند، حاوي آنتياكسيدانهايي هستند كه عوامل تخريبكننده سلولها (راديكالهاي آزاد) را خنثي و موجب افزايش سطح سلامتي بدن ميگردد. به همين منظور در هر شماره نشريه دنياي سلامت به معرفي ادويههاي مختلف و موجود در بازار ايران خواهيم پرداخت. چنانچه پيشنهادي در اين مورد داريد ميتوانيد برايمان از طريق پيامك ارسال، تا در شمارههاي آينده به آن بپردازيم.
نعناع
نعناع از برگهاي خشكشده گياه نعناع تهيه ميشود. به دليل عطر و طعم نعناع از آن در قناديها و تهيه شامپو و صابون استفاده ميشود. نعناع احساس خنكي را براي پوست به ارمغان ميآورد و در بسياري از صنايع غذايي و دارويي و گياهي از پودر نعناع استفاده ميشود. در دوران باستان با برگ و پودر نعناع ناراحتيهاي معده را درمان ميكردند و از همان زمان افراد بسياري در پي يافتن خواص دارويي آن هستند. پودر نعناع بسيار معطر و ضدنفخ است و اثر خنككنندگي دارد و ميتوان از آن به عنوان يك عامل ضدعفونيكننده استفاده كرد. همچنين ضدانگل، ضددرد و غني از ويتامين A، C، فيبر، مواد معدني، آهن، كلسيم و منيزيم است و اسهال، قولنج، نفخ شكم، سوءهاضمه و سوزش سردل را بهبود ميبخشد. عملكرد روده را بهبود و سندرم روده را درمان ميكند و از هجوم نوعي كرم روده و اسپاسم كولون جلوگيري ميكند. جريان صفرا را بهبود بخشيده و ناراحتيهاي ناشي از تهوع، سردرد و ميگرن و سرماخوردگي، آنفلوانزا و مشكلات سيستمهاي تنفسي را كاهش ميدهد و عفونتهاي قارچي همچون عفونت پاي ورزشكاران را درمان ميكند. فيتوكميكالهاي موجود در آن، خطر ابتلا به سرطان را كاهش ميدهد و سلولهاي سرطاني را از بين ميبرد.
نعناع
نعناع از برگهاي خشكشده گياه نعناع تهيه ميشود. به دليل عطر و طعم نعناع از آن در قناديها و تهيه شامپو و صابون استفاده ميشود. نعناع احساس خنكي را براي پوست به ارمغان ميآورد و در بسياري از صنايع غذايي و دارويي و گياهي از پودر نعناع استفاده ميشود. در دوران باستان با برگ و پودر نعناع ناراحتيهاي معده را درمان ميكردند و از همان زمان افراد بسياري در پي يافتن خواص دارويي آن هستند. پودر نعناع بسيار معطر و ضدنفخ است و اثر خنككنندگي دارد و ميتوان از آن به عنوان يك عامل ضدعفونيكننده استفاده كرد. همچنين ضدانگل، ضددرد و غني از ويتامين A، C، فيبر، مواد معدني، آهن، كلسيم و منيزيم است و اسهال، قولنج، نفخ شكم، سوءهاضمه و سوزش سردل را بهبود ميبخشد. عملكرد روده را بهبود و سندرم روده را درمان ميكند و از هجوم نوعي كرم روده و اسپاسم كولون جلوگيري ميكند. جريان صفرا را بهبود بخشيده و ناراحتيهاي ناشي از تهوع، سردرد و ميگرن و سرماخوردگي، آنفلوانزا و مشكلات سيستمهاي تنفسي را كاهش ميدهد و عفونتهاي قارچي همچون عفونت پاي ورزشكاران را درمان ميكند. فيتوكميكالهاي موجود در آن، خطر ابتلا به سرطان را كاهش ميدهد و سلولهاي سرطاني را از بين ميبرد.