نوشته : تحریریه دنیای سلامت
روغن نارگيل خواص بيشماري دارد كه از جمله آنها ميتوان به مراقبت از مو، پوست، كاهش استرس، تنظيم كلسترول خون، كاهش وزن، افزايش ايمني و عملكرد صحيح سيستم گوارش و سوخت و ساز بدن، دفع مشكلات كليوي و بيماريهاي قلبي، كاهش فشار خون، بهبود ديابت، ايدز و سرطان اشاره كرد. اين خواص بهدليل وجود اسيد لوريك، اسيد كاپريك و اسيد كاپريليك ميباشد و بهطور كلي ميتوان گفت روغن نارگيل، خاصيت ضد ميكروبي، آنتياكسيداني، ضد قارچي و آنتي باكتريايي دارد و بسيار آرامبخش است. بدن انسان، اسيد لوريك را به مونولادين تبديل ميكند كه پژوهشگران معتقدند مونولارين با ويروسها و باكتريهايي كه موجب بيماريهايي همچون تبخال، آنفولانزا و ويروس سيتومگان و حتي HIV ميشود، مبارزه ميكند و آنها را از بين ميبرد. همچنين موجب از بين رفتن باكتريهاي مضري همچون ايستريا و هليكوباكتروژيارديا نيز ميشود. اگر چه روغن نارگيل خواص بيشماري دارد؛ ولي چگونگي عملكرد و مكانيسم آن بهطور دقيق مشخص نيست. در هند از اين روغن بهعنوان يك دارو استفاده ميكنند.
تاريخچه استفاده از روغن نارگيل
قرنهاست كشورهايي همچون هند، اندونزي، فيليپين، جاوا، سريلانكا و برخي كشورهاي آمريكاي لاتين از اين روغن استفاده ميكنند و در حال حاضر، با توجه به پيشرفت علم و افزايش اطلاعات افراد از خواص روغن نارگيل، استفاده از آن در سراسر جهان رواج يافته است و بسياري از كارخانجات، لوازم آرايشي و بهداشتي خود را از اين روغن تهيه ميكنند. حتي روغن آن با رايحهها و عصاره گياهان مختلف به بازار ارائه شده است تا مشتريان تنوع و حق انتخاب بيشتري داشته باشد.
تاريخچه استفاده از روغن نارگيل
قرنهاست كشورهايي همچون هند، اندونزي، فيليپين، جاوا، سريلانكا و برخي كشورهاي آمريكاي لاتين از اين روغن استفاده ميكنند و در حال حاضر، با توجه به پيشرفت علم و افزايش اطلاعات افراد از خواص روغن نارگيل، استفاده از آن در سراسر جهان رواج يافته است و بسياري از كارخانجات، لوازم آرايشي و بهداشتي خود را از اين روغن تهيه ميكنند. حتي روغن آن با رايحهها و عصاره گياهان مختلف به بازار ارائه شده است تا مشتريان تنوع و حق انتخاب بيشتري داشته باشد.