سيرابي، مخاط معده گاو يا گوسفند است كه در بيشتر كشورها مورد استفاده قرار ميگيرد و خورده ميشود؛ چرا كه خواص تغذيهاي بيشماري دارد. مثلاً براي تهيه سوپ «menudo» در آمريكاي لاتين و يا سوپ فرانسوي سيرابي، از سيرابي گاو يا گوسفند استفاده ميگردد. سيرابي براساس نوع بافت به انواع مختلف طبقهبندي و نامگذاري ميشود؛ مثل بافت لانهزنبوري يا بافت صاف. بيشتر سيرابيهاي تازهاي كه در فروشگاهها فروخته ميشود، سفيد رنگ است.
كلسيم
در هر 92 گرم سيرابي، حدود 81 ميليگرم كلسيم وجود دارد كه 8 درصد نياز روزانه بدن به كلسيم ميباشد. FAO مقدار مورد نياز روزانه به كلسيم را 1000 ميليگرم تعيين كرده است. كلسيم يكي از مواد معدني و ساختاري مهم در حفظ سلامت استخوانها و دندانهاست كه به همراه منيزيم، به انقباض عضلات بدن كمك ميكند و موجب آرامش فرد ميشود.
پروتئين و چربي
در هر 92 گرم سيرابي، 7/11 گرم پروتئين وجود دارد كه در واقع 18 درصد از نياز روزانه بدن به پروتئين است. همين مقدار سيرابي حاوي 4 گرم چربي و 4/1 گرم چربي اشباع شده ميباشد. در واقع، پروتئين و چربي موجود در سيرابي تقريباً به اندازه نيمي از پروتئين و چربي موجود در گوشت گاو و مرغ است. با گنجاندن سيرابي در وعدههاي غذايي خود ميتوانيد مصرف چربي را در رژيم غذايي خود كاهش دهيد.
كلسيم
در هر 92 گرم سيرابي، حدود 81 ميليگرم كلسيم وجود دارد كه 8 درصد نياز روزانه بدن به كلسيم ميباشد. FAO مقدار مورد نياز روزانه به كلسيم را 1000 ميليگرم تعيين كرده است. كلسيم يكي از مواد معدني و ساختاري مهم در حفظ سلامت استخوانها و دندانهاست كه به همراه منيزيم، به انقباض عضلات بدن كمك ميكند و موجب آرامش فرد ميشود.
پروتئين و چربي
در هر 92 گرم سيرابي، 7/11 گرم پروتئين وجود دارد كه در واقع 18 درصد از نياز روزانه بدن به پروتئين است. همين مقدار سيرابي حاوي 4 گرم چربي و 4/1 گرم چربي اشباع شده ميباشد. در واقع، پروتئين و چربي موجود در سيرابي تقريباً به اندازه نيمي از پروتئين و چربي موجود در گوشت گاو و مرغ است. با گنجاندن سيرابي در وعدههاي غذايي خود ميتوانيد مصرف چربي را در رژيم غذايي خود كاهش دهيد.