
نوشته : دکتر محمد جواد حسین زاده متخصص تغذیه
امروزه بیماریهای قلب و عروق از مهمترین و شایعترین بیماریهای مزمن در سرتاسر دنیا هستند که از روشهای گوناگونی برای درمان آنها استفاده میشود. جراحی از گزینههای درمانی است که در صورت عدم پاسخدهی مناسب داروها وسایر روشها و برحسب شرایط بیمار توصیه میگردد. جراحیهای سیستم قلبی انواع مختلفی دارند که شایعترین نوع آن جراحی بای پس عروق کرونر است و به منظور تأمین جریان خون حاوی اکسیژن و مواد مغذی کافی برای عضله قلب صورت میگیرد.
آماگی لازم قبل از عمل
پس از تشخیص ضرورت جراحی، بیمار در لیست انتظار قرار میگیرد که این دوران، دوران بسیار سختی برای بیماران و خانوادههای آنان است و بنابراین بسیار مهم است که بیماران در این دوره از جنبههای مختلف آمادگی خود را بالا ببرند. در کنار مسائل پزشکی و روانی، رژیم غذایی و مسائل مرتبط با تغذیه بیماران نیز از موارد مهمی است که میتواند در آمادگی بیماران تأثیر بسزایی داشته باشد. تغذیه مناسب و کافی پیش از جراحی در کاهش عوارض بعدی آن و تسریع بهبود بیماران بسیار حیاتی است و به طور کلی احتمال مؤثر بودن درمان را افزایش میدهد.
هفتههای پیش از جراحی
رژیم غذایی پیش از جراحی را میتوان به دو بخش تقسیم کرد: هفتههای پیش از جراحی و روز قبل از جراحی
آماگی لازم قبل از عمل
پس از تشخیص ضرورت جراحی، بیمار در لیست انتظار قرار میگیرد که این دوران، دوران بسیار سختی برای بیماران و خانوادههای آنان است و بنابراین بسیار مهم است که بیماران در این دوره از جنبههای مختلف آمادگی خود را بالا ببرند. در کنار مسائل پزشکی و روانی، رژیم غذایی و مسائل مرتبط با تغذیه بیماران نیز از موارد مهمی است که میتواند در آمادگی بیماران تأثیر بسزایی داشته باشد. تغذیه مناسب و کافی پیش از جراحی در کاهش عوارض بعدی آن و تسریع بهبود بیماران بسیار حیاتی است و به طور کلی احتمال مؤثر بودن درمان را افزایش میدهد.
هفتههای پیش از جراحی
رژیم غذایی پیش از جراحی را میتوان به دو بخش تقسیم کرد: هفتههای پیش از جراحی و روز قبل از جراحی