وقتــي استــرس چاق مــي‌كنــد...


نوشته  : تحريريه دنياي تغذيه 
قرن 21، قرن پراسترسي است و حتما براي شما پيش آمده كه پس از پشت سر گذاشتن يك موقعيت استرس‌زا در يخچال را باز كرده و يك خوراكي شيرين و پركالري نوش جان كرده باشيد. اين غذا كه اعصاب شما را راحت مي‌كند، پر از كالري و سرشار از قند و چربي است و به نظر مي‌رسد بهترين راه‌حل براي همه مشكلات دنيا و متاسفانه بهترين روش براي ايجاد چاقي و اضافه وزن باشد.
اين خوردن عاطفي واكنشي آني به استرس براي آرام كردن شماست كه هيچ زحمتي نداشته، بلافاصله تاثير مي‌گذارد و معمولا پوششي است براي مشكلات زمينه‌اي. اين‌گونه خوردن يك مشكل پيچيده است كه بسياري افراد از دوران كودكي با اين الگو بزرگ شده‌اند و با آن درگيرند؛ ولي به هر حال قابل كنترل است و بهتر است بدون خوردن غذاهاي پر از قند و چربي و چاق‌كننده، به جنگ مشكلات زندگي برويد.

تابــستان بانشاط با تغـذيه سالم


نوشته  : برليانت بزرگمهر مشاور تغذيه و رژيم درماني 
در آغاز فصل تابستان هستيم و مدت زماني نسبتا طولاني را در اين فصل در پيش داريم. سوالي كه در ذهن بسياري از هموطنانمان مطرح مي‌شود اين است كه آيا فصول مختلف مي‌توانند تاثيري بر سلامت و تغذيه انسان داشته باشند؟ و آيا اصولا گرما يا سرما تغييري در تغذيه افراد ايجاد خواهد كرد؟ و به طور كلي آيا لازم است در اين فصل، دگرگوني‌هايي در تغذيه خود ايجاد نماييم يا نه. فصل تابستان به علت ويژگي خاص خود، تفاوت‌هايي را در زندگي ما ايجاد مي‌كند كه اين تفاوت‌ها بر تغذيه ما نيز تاثيرگذار است.
بهتر است در ابتدا اشاره‌اي كلي داشته باشيم بر تغييراتي كه در فصل تابستان در زندگي انسان رخ مي‌دهد و در نتيجه بر تغذيه شخص تاثيرگذار است.
 در اين فصل به علت گرماي هوا، تعريق بيشتر انجام شده و در نتيجه آب بيشتري از بدن دفع مي‌شود و ممكن است انسان در معرض كم‌آبي قرار گيرد.

شش عادت غذايي سالم

نوشته  : تحريريه دنياي تغذيه 
آيا شما از آن دسته افرادي هستيد كه باور دارند بايد درست غذا بخورند و الگوهاي صحيح تغذيه‌اي را رعايت كنند ولي در مقابل وسوسه خوردن شيريني و هله‌هوله‌ها نمي‌توانند مقاومت كنند؟ تغيير عادت‌هاي زندگي كار دشواري است و آنچه مسلم است، اين است كه هر تغيير عادتي به يك برنامه‌ريزي دقيق ذهني و عملي نياز دارد تا رفتاري كه مدت‌هاست در وجود يك شخص تثبيت شده تغيير كند. اگر براي تغيير يك رفتار بد انگيزه كافي نداشته باشيد و تصميم به تغيير آن بگيريد، موفق نخواهيد شد. كارشناسان عقيده دارند كه مردم تنها وقتي مي‌توانند عادات بد خود را تغيير دهند كه انگيزه‌هايشان قوي‌تر از چالش‌هاي محيط بيرون باشد. اگر روي كاغذ و در دو ستون سختي‌ها و فوايد پيروي از يك رژيم غذايي مناسب و عادات غذايي صحيح را بنويسيد، با مقايسه فوايد و سختي‌هاي اين كار به ارزش تلاش‌هايتان پي خواهيد برد و همين انگيزه‌اي قوي خواهد بود كه عادات ناصحيح غذايي‌ را ترك كنيد. فرض كنيد شما مي‌خواهيد وزن كم كنيد.

خواص غذايي مـــس


نوشته  : سارا حكيم دانشجوي كارشناسي ارشد دانشگاه علوم پزشكي تهران
مس جزء ريزمغذي‌هاي ضروري براي بدن است كه مقدار آن در كبد، مغز و قلب با بالاترين غلظت و در ماهيچه‌ها بسيار كم مي‌باشد؛ اما به علت زياد بودن توده ماهيچه‌اي، حدود 40 درصد كل مس بدن در عضلات اسكلتي وجود دارد.
متابوليسم مس:
جذب مس در روده باريك انجام مي‌شود. ورود مس به سطح مخاطي روده با انتشار تسهيل شده و خروج آن از غشاي قاعده‌اي – جانبي به شكل انتقال فعال صورت مي‌پذيرد. جذب خالص مس از 60-25 درصد متغير است و با افزايش دريافت، جذب آن كاهش مي‌يابد. مس به سرعت از معده و قسمت بالاي روده كه محتوياتش هنوز حالت اسيدي دارد،‌ جذب مي‌شود. جذب مس از روده به تركيب مس – متالوتيونين وابسته است. اين تركيب با افزايش مصرف اسيد اسكوربيك كم مي‌شود و نشان مي‌دهد كه به علت افزايش مصرف ويتامين ‍C كمبود مس ايجاد شده است.

روغــني با خــواص شـفـابـخـش


نوشته  : دکتر مهدی حسینی مزینانی فاطمه طبسی مفرد 
تاريخچه زيتون:
زيتون بومي آسياي صغير است كه در حدود 6000 هزار سال پيش از كشورهايي مانند ايران، سوريه و فلسطين به قسمت‌هاي ديگر حوزه مديترانه منتشر شد. زيتون يكي از قديمي‌ترين گياهان پرورش داده شده در جهان است؛ به طوري كه قدمت آن به قبل از اختراع الفبا مي‌رسد. در اروپا كشت زيتون ابتدا در يونان قديم صورت گرفت و سپس رومي‌ها با گسترش قلمرو خود زيتون را با خود به ارمغان بردند.
آيا مي‌دانستيد؟
پيامبر گرامی اسلام در 1400 سال پيش به پيروان خود توصيه كردند كه روغن زيتون را بر بدن خود بمالند و خود نيز روغن زيتون را بر روي سر مي‌ماليدند. اين نوع استفاده از روغن زيتون در بسياري از مذاهب و فرهنگ‌ها طي مراسمي خاص و همچنين به عنوان دارويي براي سلامتي متداول است. به عنوان مثال در غسل تعميد، از روغن مقدس كه اغلب همان روغن زيتون مي‌باشد، براي استعمال بر روي سر استفاده مي‌شود.

سويا رقيب جدي گوشت قرمز

جام جم آنلاين: بالاخره سويا خوب است يا بد؟ آيا مي‌توان پروتئين بافت‌دار سويا را جايگزين گوشت قرمز كرد؟ ارزش تغذيه‌اي پروتئين سويا چه ميزان است؟ اينها سوالاتي است كه اين روزها بيشتر خانواده‌هايي كه اطلاعات ضد و نقيضي در مورد اين فرآورده پروتئيني شنيده‌اند، از كارشناسان و متخصصان تغذيه مي‌پرسند.

با اين حال برخي خانواده‌ها به دليل صرفه‌جويي، اين محصول را جايگزين گوشت كرده‌اند، اما تعدادي هم هستند كه اين فرآورده گياهي را بدون ارزش تغذيه‌اي مي‌دانند و حتي يك‌بار هم طعم آن را نچشيده‌اند. آيا مي‌توان سويا را با گوشت مقايسه كرد؟
سويا عضوي از خانواده حبوبات است. آنچه به عنوان پروتئين بافت‌دار سويا در بازار عرضه مي‌شود، از تغيير شكل يافتن لوبياي سويا به دست مي‌آيد.

پروتئين سويا بدون روغن و كلسترول
در صنعت، ابتدا دانه‌هاي سويا را به كارخانه‌هاي روغن‌كشي مي‌برند و در آنجا اين دانه‌ها خردشده و با پرس‌هاي مكانيكي روغن‌كشي مي‌شود. بقيه روغن موجود در سويا را هم با حلال‌هاي شيميايي استخراج مي‌كنند.

گزنه تصفیه کننده خون و خون ساز است



سلامت نیوز :گزنه تصفیه کننده خون است. در ایتالیا از برگ‌های جوان و بهاره گزنه با نودل غذای خوشمزه‌ای تهیه می‌کنند. در شمال ایران و بعضی شهرها، تهیه آش در بهار متداول است. با قرار دادن برگ‌ها در آب گرم خاصیت گزش و سوزنده آن از بین می‌رود.

گزنه کلروفیل زیاد، ویتامین، مینرال ها، آنزیم‌های زیاد، مواد تلخه و مواد دباغی دارد. برگ‌ها غنی از آهن و دو برابر اسفناج و 5 برابر بیشتر کلسیم دارد و اخیراً ثابت شده که 6 برابر اسفناج ویتامین دارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا ؛از گیاهان دارویی مطرح شده برای افراد رماتیسمی، آرتروز و آرتریت و نقرس است کسانی که دچار کمبود خون هستند، آهن موجود در گزنه خونساز است گزنه آب مانده و جمع شده در اندام ها را برطرف می کند. برای کنترل غده پروستات بسیار موثر است از اسفناج و برگ های جوان گزنه با سیر و پیاز می توان برانی خوشمزه تهیه کرد. به صورت دم کرده یک قاشق مرباخوری از پودر را در لیوان ریخته، آبجوش اضافه کنید بهم زده و دو نوبت در روز بنوشید.

گل گاوزبان تقویت کننده قلب و نشاط آور است


  گل گاوزبان موجب تقویت قلب و روان آدمی می‌شود. برگ‌های زبر و خشن و گل‌های آبی رنگ و زیبا به نام گل گاوزبان در اکثر خانواده‌های ایرانی جایگاه خود را به‌عنوان دم کرده گاوزبان با سنبل الطیب و لیموعمانی و یکی دو عدد عناب دارد، اما از برگ گل گاوزبان نیز سالاد بسیار خوشمزه و مفید می‌توان تهیه کرد که در میان ما ایرانی‌ها متداول نیست.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا ؛ گاوزبان نشاط آور، ضدترس و به انسان شجاعت می‌دهد. غنی از اسانس‌ها، مینرال‌ها، ساپونین، مواد موسیلاژ یا لعاب دارد به‌ویژه غنی از اسید سیلیسیک است. در مژک‌های برگ عنصر سیلیس قرار دارد. این گیاه دستگاه گوارش و غدد هورمونی را تحریک و راه اندازی می‌کند. به‌علت وجود عنصر سیلیس برای مو، ناخن و سیستم مغزی بسیار مفید است. برگ‌های کوچک و ظریف را کنده برای تهیه خیارشور مصرف می‌کنند. از گل‌های تازه و برگ ریز آن روی سالاد می‌توان استفاده کرد. مژک‌های برگ‌های خشن را نمی‌توان خورد.



با استفاده از این گیاهان سلامتی را به خانه خود بیاورید

ا آمدن فصل نو، علاوه‌بر افزایش زیبایی طبیعت، سفره‌ غذاها هم خوش آب و رنگ‌تر و با نشاط‌تر می‌شوند
برترین مجله اینترنتی ایران


برترین ها: یكی از خواص انكارناپذیر بهار این  است كه با آمدنش سبزی‌ها، دانه‌ها و گیاهان شفابخش و مفید خود را به سفره‌های غذای ما هدیه می‌كند. گیاهانی كه با گنجاندن آن‌ها در برنامه غذایی روزانه در روزهای بهاری می‌توان همراه با شادابی و نشاط طبیعت، تندرستی و نشاط درونی را نیز در جسم و جان خود احساس كنید. برخی از این گیاهان دارویی فصل بهار را با هم مرور می‌كنیم؛ گیاهانی كه با گنجاندن آن‌ها در وعده‌های غذایی خود می‌توانید سلامت را به اعضای خانواده‌تان هدیه كنید.


با خوردن سیب عضلات بدنتان را تقویت کنید

اگر سن تان بالا رفته خوردن این میوه را فراموش نکنید.
شادی فیاضی، کارشناس ارشد تغذیه در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: افرادی که هر روز سیب می خورند نه تنها با این کار خود را از پزشک دور نگه می دارند بلکه قدرت عضلات آنها افزایش پیدا کرده و چربی کمتری در بدنشان ذخیره می شود.

وی در ادامه مطلب خود افزود: تحقیقات نشان داده است ماده ای بنام اسید اورسولیک در سیب وجود دارد که به حفظ تناسب اندام انسان و کاهش وزن کمک زیادی می کند.