با استفاده از این گیاهان سلامتی را به خانه خود بیاورید

ا آمدن فصل نو، علاوه‌بر افزایش زیبایی طبیعت، سفره‌ غذاها هم خوش آب و رنگ‌تر و با نشاط‌تر می‌شوند
برترین مجله اینترنتی ایران


برترین ها: یكی از خواص انكارناپذیر بهار این  است كه با آمدنش سبزی‌ها، دانه‌ها و گیاهان شفابخش و مفید خود را به سفره‌های غذای ما هدیه می‌كند. گیاهانی كه با گنجاندن آن‌ها در برنامه غذایی روزانه در روزهای بهاری می‌توان همراه با شادابی و نشاط طبیعت، تندرستی و نشاط درونی را نیز در جسم و جان خود احساس كنید. برخی از این گیاهان دارویی فصل بهار را با هم مرور می‌كنیم؛ گیاهانی كه با گنجاندن آن‌ها در وعده‌های غذایی خود می‌توانید سلامت را به اعضای خانواده‌تان هدیه كنید.


 چای رازیانه برای عصرهای بهاری

نوشیدن چای یا دم كرده گیاه رازیانه یكی از بهترین نوشیدنی‌های عصرگاهی برای فصل بهار محسوب می‌شود.

 این دم‌نوش كه خواص درمانی متنوعی دارد پیش از هر‌چیز خواص اشتهاآوری دارد و به افرادی كه علاقه‌مند به افزایش وزن هستند توصیه می‌شود. افرادی‌كه به‌طور كلی جزو افراد ضعیف محسوب می‌شوند نیز می‌توانند از خواص اشتها آور و مقوی این گیاه برای افزایش میزان مقاومت و توان بدن‌شان استفاده كنند. مصرف جوشانده ریشه رازیانه نیز یكی از بهترین نوشیدنی‌های گیاهی برای كنترل اسهال است. درمانگران طب سنتی نوشیدن چای تهیه شده از تخم رازیانه را نیز برای بهبود سرفه‌های ناشی از تنگی‌نفس و التهاب مجرای تنفسی در افراد مبتلا به آسم یا آلرژی‌های فصلی ناشی از فصل بهار، بسیار مفید می‌دانند.



مارچوبه؛ قرص آهن گیاهی

مارچوبه از جمله سبزی‌‌های گیاهی پرخاصیتی است كه در روزهای پایانی فصل بهار باید سراغ آن بروید. این گیاه به‌دلیل خواص درمانی متنوعی كه دارد یكی از مهم‌ترین گیاهان دارویی است كه بسیار محل توجه درمانگران طب سنتی ایران و چین قرار گرفته است.

 بسیاری از درمانگران طب‌های طبیعی در جهان از مارچوبه به‌عنوان قرص آهن گیاهی یاد می‌كنند، زیرا این گیاه قابلیت خونسازی و افزایش میزان گلبول‌های قرمز خون را به سرعت افزایش می‌دهد. بنابراین افرادی كه دچار كم خونی هستند به‌ویژه خانم‌های جوان كه هر ماه به‌دلیل عادت ماهانه مقداری خون از دست می‌دهند، بهتر است این سبزی دارویی را  در برنامه غذایی خود بگنجانند. این افراد می‌توانند از مارچوبه به‌عنوان سبزی سوپ یا آش یا به‌عنوان چاشنی ماست استفاده كنند و از فواید آن بهره‌مند شوند. علاوه‌بر این، نوشیدن چای مارچوبه یك تا 2‌فنجان در روز نیز تاثیر زیادی در افزایش خونسازی و همین‌طور بهبود عملكرد دستگاه گوارشی دارد.



گشنیز و هل برای درمان بدبویی 

گشنیز و هل نیز از دیگر گیاهان دارویی فصل بهار هستند كه خواص جادویی مختلفی دارند.

تسكین درد دندان و از بین بردن بوی بد دهان از جمله رایج‌ترین و پركاربردترین خواص این سبزی‌های بهاره است كه توسط درمانگران طب‌های طبیعی به افراد توصیه می‌شود. درمانگران طب سنتی برای درمان درد دندان، به مراجعان خود توصیه می‌كنند 10 گرم تخم گشنیز تازه را در 3 لیتر آب بریزند و آن را روی حرارت بگذارند تا یك‌لیتر آب باقی بماند. سپس این مخلوط را صاف كرده و اجازه دهند سرد شود سپس با كمك این عصاره قرقره كنند. بعد از مدت كوتاهی خواهند دید كه درد دندان‌شان تسكین می‌یابد.



درمان عارضه‌های پوستی با سیاه دانه

درمانگران طب سنتی در ایران و چین مصرف موضعی سیاه‌دانه را یكی از بهترین روش‌های درمانی برای بهبود جوش‌های زیرپوستی می‌دانند. اگر از جوش‌های زیرپوستی خود خسته شده‌اید، می‌توانید با تهیه كرمی از پودر سیاه دانه و روغن كنجد در مدت زمان 15‌روز از شر جوش‌های زیر پوستی خود خلاص شوید و برای این كار كافی است یك قاشق چای خوری سیاه دانه پودر شده را با 3 تا 4 قاشق روغن كنجد تركیب كنید و آن را روی صورت‌تان ماساژ دهید. علاوه براین، می‌توانید از خمیر به دست‌آمده از سیاه دانه كه با تركیب پودر سیاه دانه و سركه سفید به‌دست آمده برای از بین‌بردن جوش‌های التهابی و چركی استفاده كنید. استفاده از این خمیر موجب خشك شدن عفونت‌های سطحی در ناحیه پوست می‌شود و به مرور به درمان آن‌ها كمك می‌كند.



نعنا به جای دیازپام!

نعنای تازه یكی از پرخاصیت‌ترین گیاهانی است كه همزمان با آمدن فصل بهار در غالب سبزی فروشی‌های شهر دیده می‌شود. این گیاه یكی از پرمصرف‌ترین گیاهان دارویی در زندگی روزمره مردم است و در بیشتر موارد به‌عنوان چاشنی غذا، سالاد، ماست یا تزئین‌كننده غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 خاصیت آرامش بخشی این گیاه یكی از بارزترین خواص دارویی نعناست. درمانگران طب سنتی برای بهره‌گیری بیشتر از خواص آرامش بخشی  نعنا  استفاده از برگ‌های خشك شده آن را به صورت چای توصیه می‌كنند. برای این منظور بهتر است برگ‌های تازه نعنا‌ را خریداری كرده و آن‌ها را در شرایط خانگی و به‌دور از افزودنی‌های شیمیایی خشك كنید و از پودر آن برای تهیه چای نعنا استفاده كنید. این چای را می‌توانید با مقدار اندكی شكر یا نبات میل كنید.



پیشگیری از ریزش مو با گزنه

گزنه نیز از جمله گیاهانی دارویی است كه در برخی از مناطق كوهستانی كشور در فصل بهار رشد می‌كند. درمانگران طب سنتی از ریشه، ساقه و برگ‌های این گیاه برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌كنند. یكی از شایع‌ترین خواص درمانی این گیاه كنترل ریزش مو و پیشگیری از بروز آن است. در برخی از موارد مشاهده شده كه مصرف مستمر این گیاه موجب رویش مجدد موها نیز شده است. برای تهیه لوسیون خانگی این گیاه برای تقویت ریشه و ساقه موها در منزل كافی است كه 5گرم از گیاه خشك شده گزنه را با شاخه و ریشه درون یك لیتر آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و نصف آن باقی بماند. سپس این مخلوط را صاف كرده و پس از سرد‌شدن آن را درون ظرفی بریزید و روی موهای خود اسپری كنید و به آرامی آن را به پوست سر و ساقه موها ماساژ دهید. علاوه‌بر این، برای براق شدن و شفاف شدن موهای‌تان می‌توانید پس از شست‌وشوی موها از این محلول روی آن اسپری كنید. استفاده از این محلول برای درمان شوره سر نیز بسیار مفید است.



با گل شاه پسند حمام كنید

گیاه شاه پسند یكی از گیاهان پرطرفداری است كه در بسیار از خانه‌های قدیمی و حتی برخی از خانه‌های امروزی دیده می‌شود. این گیاه علاوه‌بر زیبایی و تنوع رنگی، خواص درمانی مفیدی هم دارد كه شاید تعداد كمتری از ما با آن‌ها آشنا باشیم. حمام كردن با عصاره گیاه شاه‌پسند یكی از مفیدترین شیوه‌ها برای از بین بردن خستگی روزانه و تنش‌های یك روز كاری پر‌مشغله است. برای این منظور می‌توانید 200 گرم از برگ‌های گیاه شاه‌پسند را درون 2 لیتر آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و نصف آن باقی بماند سپس این مخلوط را صاف كرده و آن را به آب وان اضافه كنید و به‌مدت نیم ساعت درون این وان دراز بكشید. این اسانس علاوه بر رفع خستگی به كاهش میزان تنش عضلات و از بین رفتن اسپاسم‌های عضلانی كمك می‌كند. كمپرس این جوشانده روی ضرب‌دیدگی‌ها و كبودی‌های بدن نیز به بهبود هر چه سریع‌تر آن‌ها كمك می‌كند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر