بافت
دانه دار روغنی، شیرین، آبدار و رنگ سفید مایل به كرم گلابی یاد آور"
هدیه خدایان" است. گلابی از خانواده گل بته و هم خانواده سیب و به است...
گلابی میوه ای است خوشمزه هم خانواده سیب و به. هزاران نوع گلابی در سایز، شكل ، رنگ ، مزه و كیفیتهای گوناگون وجود دارد. bosc,Bartlet,Anjou و Comice گلابی های مرسوم در آمریكاست و Conference,Passe Crassane و Packham گلابی
های رایج در دیگر كشورها هستند.
گوشت كرم رنگ گلابی آبدار و شیرین است و مزه آن ملایم و روغنی و كمیدانه دار است. گلابی مثل سیب چند دانه تخم در قسمت مركزی خود دارد.
گوشت كرم رنگ گلابی آبدار و شیرین است و مزه آن ملایم و روغنی و كمیدانه دار است. گلابی مثل سیب چند دانه تخم در قسمت مركزی خود دارد.
نام علمیگلابی Pyrus communis است.
تاریخچه
گر
چه كشت گلابی به 3000 سال پیش در آسیای شرقی میرسد ولی تصور میرود كه
تاریخچه آن به خیلی قبل از آن میرسد و این میوه شگفت انگیز را مردم عصر
حجر كشف كردهاند. هومر در كتاب اودیسه خود از گلابی به عنوان "هدیه
خدایان" نام برده است. لویس XIV كاخ
سلطنتی خود را با گلابی تزئین میكرد. مهاجران پیشین این میوه را به
آمریكا بردند و در سال 1620 اولین درخت گلابی كاشته شد ولی باز گلابی از
كشور فرانسه وارد میشد. مانند دیگر درختان میوه، گلابی نیز به كالیفرنیا و
مكزیكو برده شد. امروزه گلابی بیشتر در چین، ایتالیا و آمریكا كشت میشود.
فوائد گلابی
مانع از فعالیت رادیكالهای آزاد میشود.
در سیستم طبقه بندی غذایی، گلابی منبع ویتامین c ومس
است. این دو ماده مغذی، مواد آنتیاكسیدانت هستند كه از سلولهای بدن در
برابر آسیبهای اكسیژنی ناشی از رادیكال آزاد پیشگیری میكنند. ویتامین c به عنوان یك آنتی اكسیدانت در تمام نقاط حلال در آب بدن عمل میكند. ویتامین c باعث
تحریك گلبولهای سفید علیه عفونت میشود و به طور مستقیم بسیاری از
باكتریها و ویروسها را میكشد و بعد از اینكه بوسیله رادیكالهای آزاد غیر
فعال شدند مجددا ویتامین E میسازند(آنتی اكسیدانتی كه از قسمتهای حلال چربی محافظت میكند.)
مس نیز از بدن در برابر آسیبهای رادیكال آزاد به عنوان یك تركیب ضروری superoxide dismutase(SOD) محافظت
میكند، (یك آنزیم وابسته به مس كه رادیكالهای سوپر اكسید را از بین
میبرد). رادیكالهای سوپر اكسید نوعی رادیكال آزاد هستند كه در طول
متابولیسم طبیعی تولید میشوند، مثلا زمانی كه گلبولهای سفید به ویروسها و
باكتریها هجوم میبرند. اگر سریعاً از بین نروند رادیكالهای سوپراكسید به
غشای سلول آسیب میرسانند. با خوردن آب گلابی، روزانه 11. 1 درصد ویتامین C و 9. 5 درصد مس مورد نیاز بدن خود را تامین كنید.
مواد موجود در 100 گرم گلابی
فیبر
| 3.98 گرم |
ویتامین C | 6.64 میلی گرم |
مس | 0.19 میلی گرم |
ویتامین K | 7.47 میکرو گرم |
گلابی سلامت قلب و عروق و روده بزرگ(کلون) را افزایش میدهد.
فیبر
گلابی علاوه بر جلوگیری از یبوست مزایای فراوان دیگری نیز دارد. در پژوهش
های متعددی نشان داده شده است كه فیبر گلابی كلسترول بالا را كنترل كرده و
آن را كاهش میدهد، این خبر خوبی برای افرادی است كه بیماری تصلب
شرائین(گرفتگی رگها) یا بیماری قلبی دیابتی دارند. فیبر در کولون موجب
بیرون رفتن املاح صفراوی از بدن میشود. چون املاح صفراوی ازكلسترول ساخته
شده اند، بدن باید كلسترول بیشتری بشكند تا صفرا تولید كند، ماده ای كه
برای هضم الزامیاست. در نتیجه میزان كلسترول كاهش مییابد.
فیبر
همچنین موادشیمیایی سرطان زا در کولون را از بین میبرد و از آسیب به
سلولهای کولون جلوگیری میكند. شاید این دلیل مصرف غذای های حاوی فیبر مثل
گلابی است. همچنین مصرف كم مس با سرطان کولون مرتبط است (كه باعث میشود تا
تولید رادیكال آزاد دفعی و فعالیت فسفاتاز قلیایی دفعی مایع، افزایش
یابد).
گلابی كاهش دهنده آلرژی
پزشكان عمومیگلابی را به عنوان كاهنده آلرژی
توصیه میكنند كه به نسبت دیگر میوه ها واكنشی متقابل دارد و گلابی را یكی
ازنخستین و بی خطر ترین میوه ها برای نوزاد معرفی میكنند.
گلابی محافظی علیه کاهش بینایی در میانسالی است.
در دوران بچگی مادرتان بارها به شما گفته است كه هویچ
برای سوی چشم مفید است ولی حالا كه بزرگتر شدید میبینید كه هویچ مزایای
مفید دیگری نیز دارد. اطلاعات نشان داده است كه خوردن 3 دانه میوه یا بیشتر
در روز خطر کاهش بینایی در میان سالی(ARMD) مربوط به افزایش سن را 36 درصد در مقایسه با افرادی كه 1. 5 درصد میوه در روز میخورند كاهش میدهد.
چگونه انتخاب و ذخیره كنید.
چون
گلابی رسیده خیلی زود فاسد میشود بنابراین گلابی هایی را انتخاب كنید كه
هنوز نرسیده و كمی سفت هستند. آنها باید پوستی نرم، بدون له شدگی و كپك
داشته باشند. رنگ گلابی با كیفیت معمولاً یك دست نیست. گلابی هایی كه سوراخ
دارند و لكه های تیره روی آنهاست را خریداری نكنید.
گلابی را باید در دمای اتاق قرار داد تا برسد. هنگامیكه پوست آن نرم شد گلابی رسیده و آماده خوردن است.
اگر
نمیخواهید گلابی های رسیده را مصرف كنید میتوانید آن را دریخچال
بگذارید، در این صورت تا چند روز تازه میماند. اگر میخواهید زودتر برسند
آنها را دریك كیسه كاغذی بریزید و در دمای اتاق قرار دهید. گلابی را در
كیسه های پلاستیكی و كنار هم قرار ندهید چون اكسیژن كمتری به آنها میرسد و
به طور طبیعی گاز اتیلن از خود ساطع میكنند و خیلی زود میرسند در نتیجه
باعث فاسد شدن آنها میشود. گلابی را باید دور از مواد غذایی كه بو میدهند
قرار داد چون گلابی بو را به خود جذب میكند.
تهیه و ترجمه:گروه سلامت سیمرغ
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر