نويسنده: حسين غفراني
منبع: خواص ميوه ها و گياهان در درمان بيماريها
آب زرشک داراي ويتامين C فراوان و املاح است.طبيعت زرشک
تا حدي سرد و خشک است.گياه زرشک داراي آلکالوئيدي است به نام بربرين که تلخ
مزه است.اين ماده درريشه ي گياه زرشک نيز وجود دارد.درجوانه ها و ريشه هاي
زرشک نوعي قند و مواد زرين،موسيلاژو مواد پکتيک و در پوست ريشه گياه
آلکالوئيدي بنام اوکسياکانتين ويربامين و پالماتين و درميوه آن مواد
قندي،اسيد ماليک،مواد پکتيک و صمغ وجود دارد.آب ميوه زرشک ضد
اسهال،صفرا،ضدتبهاي عفوني،تبهاي صفراوي،ضدنقرس،رماتيسم و تيفويئد است.آب
زرشک خون را تصفيه و ضدعفوني مي کند.عمل دستگاه گوارش را منظم نموده،قلنج
کليه و کبد را از بين مي برد و مانع ورم طحال و بيماري بواسير مي شود و
خونريزيهاي قاعدگي را منظم مي نمايد.خوردن آب زرشک حالت
تهوع،استفراغ،صفرا،کبد،سوء هاضمه و سنگ کليه را از ميان مي برد.آب زرشک
درمخلوط با مقدارمساوي آب سيب و کمي آب ليمو و شکر براي بهبودي جهت مسموميت
توسط نيش مارو افعي مؤثر است وجهت نارسائيهاي قلبي و تپش قلب و بي اشتهايي
مفيد است.غرغره کردن آب زرشک آنزين و گلو درد و آسم را برطرف مي سازد و
دهان را ضدعفوني و زخمهاي گلويي را مرتفع مي سازد.افراد سرد مزاج بهتر است
آب زرشک را کم مصرف کنند.براي تهيه آب زرشک،زرشک خشک را به مدت 24 ساعت در
آب بخيساند و سپس با همان آب در مخلوط کن بريزيد و بهم بزنيد.
منبع: خواص ميوه ها و گياهان در درمان بيماريها
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر