نوشته : دكتر سلطانعلي محبوب استاد و قائم مقام موسسه آموزش عالي ربع رشيدي تبريز مهسا جليلي دانشجوي كارشناسي ا
مقدمه:
در چند سال گذشته، مقالات متعددي در مورد خواص شفابخش قسمتهاي مختلف انار از جمله آب، روغن دانه، پوسته و عصاره گل انار منتشر شده است كه در مبارزه با بيماريهاي عفوني، ديابت و سرطان نقش بسزايي داشتهاند. كشت انار در كشور ما سابقه چندهزار ساله دارد. ميوه انار به سه قسمت تقسيم ميشود: دانهها (حدود 3 درصد وزن ميوه حاوي 20 درصد روغن است)، عصاره ميوه كه تقريبا 30 درصد وزن انار را تشكيل ميدهد و پوسته انار كه سفيدي داخل انار را شامل ميشود، بقيه وزن ميوه را تشكيل ميدهد. ساير بخشهاي مفيد درخت انار شامل ريشهها، پوسته درخت انار، برگها و گل انار ميباشد.
در چند سال گذشته، مقالات متعددي در مورد خواص شفابخش قسمتهاي مختلف انار از جمله آب، روغن دانه، پوسته و عصاره گل انار منتشر شده است كه در مبارزه با بيماريهاي عفوني، ديابت و سرطان نقش بسزايي داشتهاند. كشت انار در كشور ما سابقه چندهزار ساله دارد. ميوه انار به سه قسمت تقسيم ميشود: دانهها (حدود 3 درصد وزن ميوه حاوي 20 درصد روغن است)، عصاره ميوه كه تقريبا 30 درصد وزن انار را تشكيل ميدهد و پوسته انار كه سفيدي داخل انار را شامل ميشود، بقيه وزن ميوه را تشكيل ميدهد. ساير بخشهاي مفيد درخت انار شامل ريشهها، پوسته درخت انار، برگها و گل انار ميباشد.