نوشته : آسیه محمدزاده کارشناس ارشد تغذیه
قره قوروت يكي از فرآوردههاي فرعي شير است كه به روش سنتي از كشك توليد ميشود. هر 100 گرم قره قوروت حاوي240 كيلوكالري انرژي است كه ميتواند بخشي از انرژي مورد نياز روزانه را تامين كند. قره قوروت حاوي پروتئين، كربوهيدرات و چربي است. پروتئين موجود در اين فرآورده نقش ساختاري و استحكامي در بدن (به ويژه عضلات) دارد و به رشد و نمو كمك ميكند.
قند موجود در قره قوروت از نوع لاكتوز است كه از بهترين قندهاي طبيعي ميباشد و انرژي كمتري نسبت به قند معمولي دارد. لاكتوز در طي فرآيند توليد قره قوروت شكسته شده و به قند سادهتر تبديل ميشود، بنابراين مصرف قره قوروت براي افرادي كه دچار عدم تحمل لاكتوز شير ميباشند، مشكلي ايجاد نميكند. از مهمترين خواص قره قوروت، درصد پايين چربي آن است كه اين محصول را به يك محصول رژيمي براي افراد دچار اضافه وزن و چربي خون بالا تبديل كرده است.
قند موجود در قره قوروت از نوع لاكتوز است كه از بهترين قندهاي طبيعي ميباشد و انرژي كمتري نسبت به قند معمولي دارد. لاكتوز در طي فرآيند توليد قره قوروت شكسته شده و به قند سادهتر تبديل ميشود، بنابراين مصرف قره قوروت براي افرادي كه دچار عدم تحمل لاكتوز شير ميباشند، مشكلي ايجاد نميكند. از مهمترين خواص قره قوروت، درصد پايين چربي آن است كه اين محصول را به يك محصول رژيمي براي افراد دچار اضافه وزن و چربي خون بالا تبديل كرده است.