نوشته : آذين صحابي
سويا يكي از مواد غذايي باارزش است كه متخصصان تغذيه و پزشكان استفاده از اين پروتئين گياهي را بسيار توصيه ميكنند. علي رغم اينكه سويا حاوي مواد مغذي بسيار ارزشمندي است و كارشناسان تغذيه هم بر مصرف آن تاكيد زيادي دارند، ولي بدن عدهاي از افراد نميتواند اين ماده غذايي را در خود بپذيرد و تحمل كند. به بيان ساده اين افراد «عدم تحمل سويا» دارند، بنابراين بايد اين ماده غذايي را به كلي از رژيم غذايي خود حذف كنند.
عدم تحمل سويا (soy intolerance) يعني چه؟
عدم تحمل سويا حالتي است كه در آن دستگاه گوارش فرد نميتواند پروتئين موجود در شير سويا و غذاهايي كه در تهيه آنها از سويا هم استفاده شده هضم كند. حداقل 15 ماده در پروتئين سويا هست كه ممكن است بدن انسان نتواند آنها را تحمل كند. عدم تحمل سويا در كودكان و نوزادان بسيار شايع است. علايم، پس از اينكه آنها غذاهاي مخصوص كودكان يا نوزاداني كه سويا دارند را ميخورند، ظاهر ميشود. اين حالت خاص حتي ميتواند در نوزاداني كه شير مادرشان را ميخورند هم بروز كند. اگر غذايي كه مادر اين نوزادان خوردهاند حاوي سويا باشد، نشانههاي عدم تحمل سويا در بدن نوزاد پديدار خواهند شد.

عدم تحمل سويا (soy intolerance) يعني چه؟
عدم تحمل سويا حالتي است كه در آن دستگاه گوارش فرد نميتواند پروتئين موجود در شير سويا و غذاهايي كه در تهيه آنها از سويا هم استفاده شده هضم كند. حداقل 15 ماده در پروتئين سويا هست كه ممكن است بدن انسان نتواند آنها را تحمل كند. عدم تحمل سويا در كودكان و نوزادان بسيار شايع است. علايم، پس از اينكه آنها غذاهاي مخصوص كودكان يا نوزاداني كه سويا دارند را ميخورند، ظاهر ميشود. اين حالت خاص حتي ميتواند در نوزاداني كه شير مادرشان را ميخورند هم بروز كند. اگر غذايي كه مادر اين نوزادان خوردهاند حاوي سويا باشد، نشانههاي عدم تحمل سويا در بدن نوزاد پديدار خواهند شد.