بهترين خوراكي ها براي زيبايي


نوشته  : سارا حسنلو 
به نظر شما چه خوراكي‌هايي موجب حفظ سلامت پوست مي‌شوند و جواني را تضمين مي‌كنند و علت آن چيست؟
گوجه فرنگي: يكي از بهترين سبزيجاتي كه فرآيند پيري را به تأخير مي‌اندازد، گوجه فرنگي است. اين سبزي حاوي بتاكاروتن (پيش‌ساز ويتامين A) مي‌باشد. اين ويتامين با تقويت سيستم ايمني و دخالت در رشد و ترميم بافت‌ها موجب حفظ سلامت پوست مي‌شود و اگر به ميزان كافي به بدن نرسد، خشكي و زبري پوست و شكنندگي مو و ناخن‌ها را به همراه خواهد داشت. به‌علاوه، يك گوجه فرنگي مي‌تواند 36 درصد از نياز روزانه افراد را به ويتامين C تامين نمايد كه اين مقدار در گوجه فرنگي پخته بسيار كمتر مي‌شود. وجود اين ماده مغذي به همراه بتاكاروتن و ليكوپن، كمپلكس عظيمي از آنتي‌اكسيدان‌ها است كه از بروز پيري زودرس جلوگيري مي‌كند. به اين منظور توصيه مي‌شود به همراه انواع جوانه‌ها (خصوصا جوانه گندم) و كلم بروكلي، گوجه فرنگي نيز مصرف گردد تا اين اثرات چند برابر شود.

زير نفس‌هاي آفتاب...


نوشته  : دكتر صديقه نوبان 
گرمازدگي چيست و چگونه مي‌توان از آن پيشگيري كرد؟
در فصل تابستان، بسياري از افراد ممكن است دچار گرمازدگي شوند و اين امر موجب مي‌گردد كه مقدار زيادي از آب بدن از دست برود.
در گرمازدگي، دماي بدن فرد از حد طبيعي بالاتر مي‌رود، عروق سطحي پوست منبسط مي‌گردند، عمل تعريق افزايش مي‌يابد و در تنظيم و كنترل دماي بدن اختلال ايجاد مي‌شود. چنانچه آب و هوا گرم و مرطوب باشد، عمل تعريق كند شده و بدن به آساني خنك نمي‌شود. در اين حالت نيز گرمازدگي ايجاد مي‌شود. در گرمازدگي به علت اينكه مقدار زيادي از آب و نمك بدن از دست مي‌رود، غلظت خون افزايش مي‌يابد و جريان خون كند مي‌شود و در عملكرد ارگان‌هاي بدن اختلال به وجود مي‌آيد.

رژيم غذايي بر پايه گروه‌هاي خوني


نوشته : مهسا علايي زير نظر: دكتر فريده طاهباز 
فرض بر اين است كه با پيروي از رژيم غذايي كه بر مبناي گروه خوني تنظيم شده، هضم غذا در بدن بسيار كاراتر و در نتيجه كاهش وزن راحت‌تر امكان‌پذير باشد، اما اساس اين رژيم‌هاي غذايي توسط عده زيادي از متخصصان تغذيه مردود اعلام شده است.

گروه خوني O :
در اين رژيم مصرف گوشت، ماهي و روغن زيتون آزاد بوده و تخم مرغ، آجيل و دانه‌ها به مقدار متوسط و برخي ميوه‌ها و سبزي‌هاي خاص به مقدار ناچيز مصرف مي‌شوند، ولي مصرف لبنيات، حبوبات، غلات، نان، ماكاروني و برنج ممنوع مي‌باشد. اين رژيم در واقع يك رژيم كم‌فيبر با خصوصياتي مشابه رژيم «اتكينز» است. فعاليت بدني افراد اين گروه خوني نيز بايد ورزش‌هاي ايروبيك (هوازي) و دويدن باشد.

غذاهايي كه با سرطان پروستات مبارزه مي‌كنند


نوشته شده توسط : دكتر رضا اماني مهشيد نقاش‌پور 
سرطان پروستات دومين سرطان معمول در ميان مردان در جهان است. عوامل رژيم غذايي، نقش موثري بر سرطان پروستات در مراحل مختلف بيماري دارند.
چربي‌ها: دريافت زياد چربي رژيم غذايي، رشد تومور سرطان پروستات را افزايش مي‌دهد و دريافت كم چربي، به كاهش آن كمك مي‌كند. از نظر نقش نوع چربي رژيم غذايي، اسيد چرب امگا- 3 در ماهي‌هاي چرب، خطر سرطان پروستات را كاهش مي‌دهد.
ويتامين E:‌ ويتامين E موجب كاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مي‌شود. آووكادو، مغزها، كره بادام زميني، تخم مرغ و لوبياي سويا از منابع خوب ويتامين E مي‌باشند.
سلنيوم: سلنيوم نيز با كاهش خطر ابتلا مرتبط است. غذاهاي دريايي، قلوه، جگر، گوشت و ماكيان منابع غذايي عمده سلنيوم هستند.
روي: در سلول‌هاي سرطاني پروستات سطوح روي كاهش مي‌يابد. منابع عمده آن صدف (غني‌ترين منبع)، جگر، غلات كامل، حبوبات (لوبياي خشك) و مغزها هستند.

نشانگان شب‌خوري


نوشته  : دكتر رضا اماني 
نشانگان شب‌خوري (Night eating syndrome) اختلالي است كه در آن الگوي غذايي و خواب فرد تغيير مي‌كند. مطالعات انجام‌يافته در اين زمينه نشان مي‌دهند كه مبتلايان به اين اختلال بخش اعظم غذاي خود را در طي ساعات شب و زمان بيدار شدن‌هاي متعدد از خواب دريافت مي‌نمايند. مطالعات جديدتر حاكي از آن است كه گرچه تعداد بيدار شدن‌هاي شبانه در مبتلايان بيش از افراد سالم بوده، اما زمان خواب و برخاستن از آن در هر دو گروه مشابه است و تغيير ريتم غذايي به طور ثانويه الگوي خواب را تغيير مي‌دهد. داروهاي محرك سيستم «سروتونين» به عنوان درمان اختلال «NES»مطرح شده‌اند.
اختلال شب‌خوري با تغييرات الگوي غذايي فرد، بيدار شدن‌هاي شبانه مكرر و تمايل به غذا خوردن در اين زمان‌ها شناخته مي‌شود. افزايش دريافت كالري با افزايش وزن و ازدياد خطر چاقي در اين مبتلايان همراه بوده است.

تغذيه و بي‌خوابي شبانه


نوشته  : ميترا زراتي 
به هر نوع اختلال خواب در طول شب‌، واژه بي‌خوابي اطلاق مي‌شود. در بعضي شرايط، بي‌خوابي شبانه موقتي است و به دنبال نوعي استرس و يا اضطراب پديد مي‌آيد، ولي در بعضي مواقع مي‌تواند ناشي از مشكلات فيزيكي و يا مشكلات روحي رواني، مشكلاتي از قبيل سوءهاضمه، آسم، تنگي نفس و يا كاهش قند خون باشد. مصرف الكل و همچنين استفاده از برخي داروها از عوامل ديگر بي‌خوابي است.
تغذيه نقش عمده‌اي در درمان و پيشگيري از بي‌خوابي دارد. در اين بين زمان مصرف انواع مختلف مواد غذايي نيز، بسيار حائز اهميت است.
انواع نان، ماكاروني، سيب‌زميني و برنج حاوي مقادير بالايي كربوهيدرات هستند كه در بدن، به آرامي هضم و سوخته مي‌شود. يك عصرانه حاوي مقادير بالايي از كربوهيدرات و مقادير كم پروتئين مي‌تواند شما را براي داشتن خواب مناسب شبانه آماده كند.

تغذيه درماني در التيام زخم‌ها


نوشته  : مريم آريافر 
تغذيه براي تمامي فرآيندهاي منجر به سلامتي و حفظ سلامت بدن نقش مستقيم و مثبت دارد و سيستم پيچيده بهبود زخم يكي از اين مكانيسم‌ها مي‌باشد.
كربوهيدرات‌ها و بهبود زخم: سلول‌هاي پوستي براي تامين انرژي مورد نياز خود به گلوكز نياز دارند. با وجودي كه تامين سطوح متعادل گلوكز براي بهبود زخم حياتي مي‌باشد، ولي بالا بودن گلوكز در شرايطي چون هايپر گليسميا تاثير نامطلوبي دارد.
چربي‌ها و بهبود زخم: در فرآيند بهبود زخم براي اكثر زخم‌ها نياز به كالري افزايش مي‌يابد. اين امر مخصوصا در مورد جراحات شديد، سوختگي‌ها و بيماران در وضعيت بحراني نمود بيشتري دارد، بنابراين يك رژيم پر پروتئين و پر چربي براي تامين كالري و سنتز بافت جديد مورد نياز مي‌باشد.

التيام سوختگي با مرهم تغذيه


نوشته  : منيره دادخواه 
سوختگي‌ها نوعي صدمات بافتي وارد شده به مخاط يا پوست بدن هستند كه در اثر حرارت شديد، تماس با مواد شيميايي (اسيد يا قليا) و الكتريسيته يا پرتودهي ايجاد مي‌شوند.

مراقبت‌هاي تغذيه‌اي در سوختگي‌ها:
در زمان بروز سوختگي به علت شوك شديد و ناگهاني وارد شده و جراحات به وجود آمده، تعادل الكتروليت‌ها و مايعات و تعادل ازته بدن منفي مي‌شود، به عبارتي پروتئين‌ها، نمك و مايعات بدن به هدر مي‌روند و وزن بدن كاهش مي‌يابد. به همين دليل نيازهاي تغذيه‌اي (به ويژه در هفته‌هاي اول بعد از سوختگي) افزايش مي‌يابند.
در بيمار دچار سوختگي ميزان نياز به انرژي به 5000- 3500 كيلوكالري و نياز به پروتئين به 200-150 گرم در روز افزايش مي‌يابد. پروتئين مصرفي بايد از انواع با ارزش زيستي بالا باشد.

آيا شما هم ترش مي‌كنيد؟


نوشته  : آذر فخار
گاهي برگشت محتويات معده به درون مري، حتي در افراد سالم هم وضعيت غيرمعمولي نيست و حدود 35-25 درصد افراد سوزش ناشي از اين برگشت را در طول عمر خود تجربه نموده‌اند كه بعضا با سوزش قلب اشتباه مي‌شود.
تنظيم برنامه غذايي:
غذاهاي چرب و شيرين مانند شله‌زرد در تشديد علايم موثر است. پرهيز از مصرف الكل، قرص نعناع، برگ نعناع و پونه و همچنين محرك‌هايي مانند چاي،  قهوه پررنگ و شكلات نيز توصيه مي‌گردد. براي كاهش سوزش مري علاوه بر اجتناب از غذاهاي پرچربي مانند شيريني‌هاي خامه‌اي، بايد از مواد اسيدي مانند آب مركبات، گوجه فرنگي و حتي در مواردي ماست ترش نيز پرهيز شود. غذاهاي پرادويه خصوصا فلفل و نوشابه‌هاي گازدار حالت سوزش را تشديد مي‌كنند، هر چند كه نقش ادويه در بيماري‌هاي گوارشي به طور كامل شناخته نشده است. چاقي يكي از علل بروز اين بيماري است. با وجود اينكه ارتباط رسيدن به وزن ايده‌آل با كاهش امكان برگشت اسيد ثابت نشده است، اما كاهش وزن براي اين بيماران مفيد واقع مي‌شود.

گاز در دستگاه گوارش


نوشته  : ايزابل مناشه‌اف زير نظر: دكتر سعيد حسيني 
گاز در لوله گوارش همه وجود دارد، اما بسياري از افراد تصور مي‌كنند كه مقدار طبيعي گازي كه در لوله گوارش خود دارند، بيش از حد است.

آروغ زدن:
 آروغ زدن به خروج صدادار هوا از معده به قسمت‌هاي بالاتر دستگاه گوارش، گفته مي‌شود. آروغ زدن، راهي است كه بدن از طريق آن، هواي اضافي را از معده خارج مي‌سازد.
به منظور كاهش آروغ زدن به اين موارد توجه كنيد:
آهسته بخوريد و بياشاميد. در صورتي كه زمان بيشتري براي صرف غذا اختصاص دهيد، ممكن است هواي كمتري ببلعيد. از نوشيدني‌هاي گازدار پرهيز كنيد، زيرا گاز دي‌اكسيدكربن آزاد مي‌كنند. از مصرف آدامس يا آبنبات‌هاي سفت، اجتناب كنيد. هنگام جويدن آدامس يا مكيدن آبنبات‌هاي سفت، شما بيش از حالت عادي، عمل بلع را انجام مي‌دهيد و قسمتي از آنچه مي‌بلعيد، هواست. سيگار نكشيد. هنگام استنشاق سيگار، هوا هم استنشاق و بلعيده مي‌شود. در صورتي كه دندان مصنوعي داريد، آن را كنترل كنيد.