سرطان پروستات دومين سرطان معمول در ميان مردان در جهان است. عوامل رژيم غذايي، نقش موثري بر سرطان پروستات در مراحل مختلف بيماري دارند.
چربيها: دريافت زياد چربي رژيم غذايي، رشد تومور سرطان پروستات را افزايش ميدهد و دريافت كم چربي، به كاهش آن كمك ميكند. از نظر نقش نوع چربي رژيم غذايي، اسيد چرب امگا- 3 در ماهيهاي چرب، خطر سرطان پروستات را كاهش ميدهد.
ويتامين E: ويتامين E موجب كاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات ميشود. آووكادو، مغزها، كره بادام زميني، تخم مرغ و لوبياي سويا از منابع خوب ويتامين E ميباشند.
سلنيوم: سلنيوم نيز با كاهش خطر ابتلا مرتبط است. غذاهاي دريايي، قلوه، جگر، گوشت و ماكيان منابع غذايي عمده سلنيوم هستند.
روي: در سلولهاي سرطاني پروستات سطوح روي كاهش مييابد. منابع عمده آن صدف (غنيترين منبع)، جگر، غلات كامل، حبوبات (لوبياي خشك) و مغزها هستند.
ويتامين D: سطوح بالاي ويتامين D در گردش خون اثر حفاظتي در برابر سرطان پروستات دارد. غنيترين منبع ويتامين D روغن ماهي است. همچنين به مقدار كم و متغيري در كره، زرده تخم مرغ، خامه و جگر يافت ميشود.
محصولات لبني: لبنيات به علت داشتن كلسيم، چربي اشباع و مقدار چربي، خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزايش ميدهند.
گوشت قرمز: گوشت قرمز خطر ابتلا را افزايش ميدهد.
ليكوپن: مصرف 5 واحد گوجه فرنگي (معادل 5 عدد گوجه فرنگي متوسط) و فرآوردههاي آن (انواع سس گوجه فرنگي) كه حاوي مقدار زيادي ليكوپن ميباشد در هفته توصيه ميشود.
پروتئين سويا: لوبياي سويا در برابر سرطان پروستات اثر محافظتي دارد.
كلم بروكلي: مصرف بيش از يك سهم از سبزيهاي چليپايي (همچون كلم برگ، گل كلم و كلم بروكلي) در هفته خطر شيوع سرطان پروستات را كاهش ميدهد.
چاي سبز: از بروز سرطان پروستات پيشگيري ميكند. مصرف 5/3 تا 4 فنجان چاي سبز، 3 بار در روز، به مدت حداقل 6 ماه قابل تحمل است.
آب انار: آب انار خصوصيات آنتي اكسيداني بيشتري از خود ميوه انار دارد و ما از مصرف آب انار سود بيشتري خواهيم برد.
بنابراين رژيم كم چرب (كمتر از 20 درصد كالري از چربي)، محدوديت مصرف لبنيات و گوشت قرمز به همراه افزايش مصرف سويا، چاي سبز، 5 سهم در هفته از گوجه فرنگي و فرآوردههاي آن، 3 سهم در هفته از سبزيهاي چليپايي همچون بروكلي و يك ليوان آب انار (و نه ميوه آن به تنهايي) براي جلوگيري از سرطان پروستات توصيه ميشود.
منبع: دنیای تغذیه ش 100
چربيها: دريافت زياد چربي رژيم غذايي، رشد تومور سرطان پروستات را افزايش ميدهد و دريافت كم چربي، به كاهش آن كمك ميكند. از نظر نقش نوع چربي رژيم غذايي، اسيد چرب امگا- 3 در ماهيهاي چرب، خطر سرطان پروستات را كاهش ميدهد.
ويتامين E: ويتامين E موجب كاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات ميشود. آووكادو، مغزها، كره بادام زميني، تخم مرغ و لوبياي سويا از منابع خوب ويتامين E ميباشند.
سلنيوم: سلنيوم نيز با كاهش خطر ابتلا مرتبط است. غذاهاي دريايي، قلوه، جگر، گوشت و ماكيان منابع غذايي عمده سلنيوم هستند.
روي: در سلولهاي سرطاني پروستات سطوح روي كاهش مييابد. منابع عمده آن صدف (غنيترين منبع)، جگر، غلات كامل، حبوبات (لوبياي خشك) و مغزها هستند.
ويتامين D: سطوح بالاي ويتامين D در گردش خون اثر حفاظتي در برابر سرطان پروستات دارد. غنيترين منبع ويتامين D روغن ماهي است. همچنين به مقدار كم و متغيري در كره، زرده تخم مرغ، خامه و جگر يافت ميشود.
محصولات لبني: لبنيات به علت داشتن كلسيم، چربي اشباع و مقدار چربي، خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزايش ميدهند.
گوشت قرمز: گوشت قرمز خطر ابتلا را افزايش ميدهد.
ليكوپن: مصرف 5 واحد گوجه فرنگي (معادل 5 عدد گوجه فرنگي متوسط) و فرآوردههاي آن (انواع سس گوجه فرنگي) كه حاوي مقدار زيادي ليكوپن ميباشد در هفته توصيه ميشود.
پروتئين سويا: لوبياي سويا در برابر سرطان پروستات اثر محافظتي دارد.
كلم بروكلي: مصرف بيش از يك سهم از سبزيهاي چليپايي (همچون كلم برگ، گل كلم و كلم بروكلي) در هفته خطر شيوع سرطان پروستات را كاهش ميدهد.
چاي سبز: از بروز سرطان پروستات پيشگيري ميكند. مصرف 5/3 تا 4 فنجان چاي سبز، 3 بار در روز، به مدت حداقل 6 ماه قابل تحمل است.
آب انار: آب انار خصوصيات آنتي اكسيداني بيشتري از خود ميوه انار دارد و ما از مصرف آب انار سود بيشتري خواهيم برد.
بنابراين رژيم كم چرب (كمتر از 20 درصد كالري از چربي)، محدوديت مصرف لبنيات و گوشت قرمز به همراه افزايش مصرف سويا، چاي سبز، 5 سهم در هفته از گوجه فرنگي و فرآوردههاي آن، 3 سهم در هفته از سبزيهاي چليپايي همچون بروكلي و يك ليوان آب انار (و نه ميوه آن به تنهايي) براي جلوگيري از سرطان پروستات توصيه ميشود.
منبع: دنیای تغذیه ش 100
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر