هيچ شكي وجود ندارد كه بسياري از ما مي توانيم بيش از آنچه اكنون آهن دريافت مي كنيم ، اين ماده را مصرف كنيم.
تقريباً
بيست درصد آمريكاييان دچار كمبود اين ماده معدني مي باشند . به احتمال
زياد اين گروه را مي توان در يك عبارت كوتاه خلاصه كرد: زنان در سن باروري .
دكتر
آدريا شرمن ، استاد و رئيس بخش علوم تغذيه اي در دانشگاه راتجرز در
نيوبرونسويك ، نيوجرسي مي گويد: « معتقدم همان طور كه زنان در مورد مصرف
كلسيم به دليل پوكي استخوان نياز به توجه بيشتري دارند، در مورد مصرف آهن
نيز نيازمند توجه بيشتري نسبت به مردان مي باشند.»
آهن
، كه در روده ها جذب مي شود ، به دوشكل وارد دستگاه گوارش مي گردد: آهن
همي و آهن غير همي . آهن همي كه در گوشت وجود دارد به خوبي جذب مي شود.
مردان در حدود دو سوم نياز آهن خود را از طريق آهن همي به دست مي آورند ،
در مورد زنان اين مقدار متغير است. آهن غير همي در سبزي ها وجود دارد و به
خوبي آهن همي جذب نمي شود.
بيش
تر آهني كه مصرف مي شود صرف تشكيل هموگلوبين مي گردد ، ماده اي كه به
گويچه هاي سرخ كمك مي كند تا اكسيژن را از ريه ها به بقيه بدن برسانند .
بقيه آهن در مغز استخوان ، كبد، طحال ، و ساير اعضاي بدن ذخيره مي شود.
از
آنجا كه آهن در كمك به آماده شدن سربازان دستگاه ايمني بدن براي نبرد با
عفونت نقش كليدي دارد، كمبود آن ممكن است منجر به بروز سرما خوردگي شود. به
گفته دكتر شرمن، مقادير كم آهن همچنين مي تواند موجب خستگي مفرط
،رنگپريدگي و بي حالي – علامتهاي بارز كم خوني – شود . در كودكان ، كمبود
آهن مي تواند موجب توقف رشد و اختلال در يادگيري شود. ساير علائم كمبود آهن
شامل ترك خوردن ناخن ها ، زبان دردناك و دست و پاي سرد مي باشد . يك حالت
آزاردهنده به نام پاي بي قراري نيز با كمبود آهن ارتباط دارد.