نوشته : تحريريه دنياي سلامت
سرطان
كولون (روده بزرگ) سرطاني شايع است كه مردان و زنان بسياري در سراسر جهان
به آن مبتلا هستند. براي پيشگيري از بروز اين سرطان راههايي وجود دارد كه
يكي از آنها داشتن يك رژيم غذايي سالم است. پژوهشگران و دانشمندان علم
تغذيه طي پژوهشهاي گوناگون دريافتهاند كه برخي غذاها احتمال ابتلا به اين
سرطان را افزايش ميدهند؛ مانند گوشتهاي قرمز فرآوريشده كه نزد مردم
بسيار هم محبوب هستند. در ايالات متحده دومين عامل مرگ و ميرها در اثر
سرطان، سرطان كلوركتال است كه مردان و زنان بسياري را به كام مرگ ميكشاند.
(سرطانهاي كلوركتال سرطانهايي هستند كه 25 سانتيمتر آخر روده به اضافه
قسمت انتهايي كولون و راست روده را درگير ميكنند.) مانند بسياري از
سرطانها، احتمال ابتلا به اين سرطان هم با پرخوري و چاقي افزايش مييابد.
به طور كلي، افراد چاق بيش از ديگران در معرض ابتلا به انواع بيماري، از
جمله سرطانها، هستند و احتمال ابتلا به سرطان كلوركتال نيز در افراد چاق
(به ويژه مردان چاق) بيشتر از كساني است كه اضافهوزن ندارند.
گوشت قرمز: متهم رديف اول
بد نيست بدانيد بهترين راه پيشگيري از ابتلا به سرطان كلوركتال پرهيز از خوردن گوشت قرمز، بهخصوص نوع فرآوريشده آن است. اگر كسي بيش از ده سال مقادير فراواني گوشت قرمز خورده باشد، احتمال ابتلاي او به سرطان راست روده و انتهاي روده بزرگ بين 30 تا 40 درصد افزايش خواهد يافت.
گوشت قرمز: متهم رديف اول
بد نيست بدانيد بهترين راه پيشگيري از ابتلا به سرطان كلوركتال پرهيز از خوردن گوشت قرمز، بهخصوص نوع فرآوريشده آن است. اگر كسي بيش از ده سال مقادير فراواني گوشت قرمز خورده باشد، احتمال ابتلاي او به سرطان راست روده و انتهاي روده بزرگ بين 30 تا 40 درصد افزايش خواهد يافت.