نوشته : تحريريه دنياي سلامت
وقتي
كه براي كاهش وزن خود تصميم ميگيريد، يك رژيم غذايي مناسب را دنبال كنيد.
بهتر است تمام جوانب رژيم غذايي جديد خود را بسنجيد، زيرا گذشته از كاهش
دريافت كربوهيدراتها و كالري بايد به دريافت ساير ويتامينها و املاح مورد
نياز بدن خود اهميت دهيد. هر ساله به طور ميانگين، حدود 30 بيليون دلار
صرف خريد محصولات لاغري فقط در كشور آمريكا ميشود. تقريباً از هر سه نفر،
يك نفر در پي حفظ زيبايي ظاهر و اندام خود است. رژيمهاي غذايي معروف، به
ميزان غذايي كه ميخوريد، پروتئين، چربيها و كربوهيدراتهاي دريافتي بدن
اهميت زيادي ميدهند و اغلب از ويتامينها و املاح معدني چشمپوشي ميكنند.
پژوهشگران، چهار نوع رژيم غذايي مختلف را با هم مقايسه كرده و تفاوتهاي
عمدهاي را در ميزان مصرف مواد مغذي در اين رژيمها يافتهاند. تغيير منابع
غذايي چيزي فراتر از تغيير در ميزان چربيها و كربوهيدراتهاي مصرفي است.
كمبود هر يك از ويتامينها و مواد مغذي مورد نياز بدن ميتواند با افزايش
خطرات جدي كه سلامت بدن را تهديد ميكنند، همراه باشد. مثلاً بيماري ضعف
استخوانها يا استئوپروز و آسيبهاي عصبي در اثر كمبود همين ويتامينها و
مواد مغذي مورد نياز بدن به وجود ميآيد. گروهي از پژوهشگران روي 300 زن
چاق و سنگين وزن كه تصميم گرفته بودند يكي از اين چهار نوع رژيم غذايي
شامل: آتكينز، زون، لرن و ارنيش را دنبال كنند، پژوهشهايي انجام دادند. دو
ماه بعد از آغاز رژيم غذايي، از زنان خواسته شد تا تمام چيزهايي را كه در
24 ساعت گذشته خورده بودند، نام ببرند. تقريباً پاسخ تمام آنها مشابه بود.
در دو ماه اول شروع يك رژيم غذايي معمولاً از همه شركتكنندگان خواسته
ميشود ميزان كالري دريافتي روزانه خود را به 1500 برسانند.