نوشته : تحريريه دنياي سلامت
هر
چيزي كه ميخوريد، نقش مهمي در تأمين مواد مغذي مورد نياز استخوانها و
استحكام آنها دارد. نكته مهم اين است كه غذاها علاوه بر تقويت استخوانها
ميتوانند موجب تضعيف آنها نيز بشوند. بعضي از غذاها مثل صافي عمل ميكنند و
فقط املاح و مواد مغذي و ويتامينها را به استخوانها ميرسانند و در عوض
برخي ديگر جلوي رشد استخوانها را ميگيرند. پنج نوع ماده غذايي كه خاصيت
ضعيفكنندگي استخوانها را دارند، عبارتند از:
نمك
مصرف نمك زياد به مرور استخوان را ضعيف ميكند. به ازاي هر 2300 ميليگرم نمك كه ميخوريد، 40 ميليگرم از كلسيم بدنتان از دست ميرود. زناني كه پس از يائسگي نمك زيادي مصرف ميكنند، مقدار زيادي از مواد معدني مورد نياز استخوانها را از دست ميدهند. متاسفانه در بيشتر غذاهاي كشورهاي مختلف، به خصوص غذاي رستوانها و فستفودها، نمك زيادي مصرف ميشود. بيشتر افراد روزانه دو برابر 2300 ميليگرم نمك مصرف ميكنند. سريعترين راه براي كاهش نمك مصرفي، پرهيز از خوردن غذاهاي فرآوري شده است. اغلب مردم حدود 75 درصد از نمكي را كه روزانه جذب ميكنند، از طريق نمك موجود در غذاهاي فرآوري شده دريافت ميكنند.
نمك
مصرف نمك زياد به مرور استخوان را ضعيف ميكند. به ازاي هر 2300 ميليگرم نمك كه ميخوريد، 40 ميليگرم از كلسيم بدنتان از دست ميرود. زناني كه پس از يائسگي نمك زيادي مصرف ميكنند، مقدار زيادي از مواد معدني مورد نياز استخوانها را از دست ميدهند. متاسفانه در بيشتر غذاهاي كشورهاي مختلف، به خصوص غذاي رستوانها و فستفودها، نمك زيادي مصرف ميشود. بيشتر افراد روزانه دو برابر 2300 ميليگرم نمك مصرف ميكنند. سريعترين راه براي كاهش نمك مصرفي، پرهيز از خوردن غذاهاي فرآوري شده است. اغلب مردم حدود 75 درصد از نمكي را كه روزانه جذب ميكنند، از طريق نمك موجود در غذاهاي فرآوري شده دريافت ميكنند.