نور خورشید فواید زیادی برای ما دارد اما با این حال به پوست آسیب میرساند.
بهترین شیوه پیشگیری از آسیبهای بی امان نور خورشید این است که در ساعات خیلی گرم در معرض آفتاب نباشید و همچنین از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. در این بین میتوان با ایجاد تغییراتی در تغذیه نیز به حفاظت از پوست کمک بیشتری کرد. از همین الآن و در طول تابستان سعی کنید از خوردنیهایی که در این مطلب ارائه میشود غافل نشوید.
آنتی اکسیدانها؛ سپر بلا
برای حفاظت از پوست باید آنتی اکسیدانها را دریابید. وظیفهی این مولکولها مقابله با رادیکالهای آزاد آسیب رسان است.مهمترینِ این آنتی اکسیدانها که در مواد غذایی مختلف وجود دارند عبارتند از: ویتامین C، ویتامین E و ویتامین A، کاروتنوئیدها، روی و سلنیوم.
منبع این آنتی اکسیدانها
ویتامین C: مرکبات، کیوی، توت فرنگی، شاهی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و غیرهکاروتنوئیدها: میوهها و سبزیجات رنگی: گوجه فرنگی، هویج، سیب زمینی شیرین، انبه، زردآلو، طالبی، هلو، هندوانه، اسفناج، شاهی، گلم برگ و غیره
ویتامین A: جگر، زردهی تخم مرغ، ماهیهای چرب، کره، پنیر و غیره
ویتامین E: روغنهای گیاهی مثل روغن آفتاب گردان و روغن ذرت، بادام، فندق، سبزیجات تازه و غیره
روی: جوانهی گندم، جگر، نانهای کامل و غیره
سلنیوم: ماهی، قارچ، سیر، پیاز، غلات کامل.
اگر کارتان به گونهای هست که مجبورید بیشتر در معرض نور خورشید باشید از ماهیهای چرب، روغن کلزا و آجیل غافل نشوید، به خاطر این که این مواد غذایی سرشار از امگا 3 هستند در ساخت غشای سلولهایی که آسیب دیده نقش دارند.
دیگر مواد غذایی سرشار از امگا 3
آووکادو، جوانهی گندم، سبزیجات دارای برگ سبز مثل اسفناج، شاهی، کلم و غیره، همچنین سویا و محصولاتش سرشار از امگا 3 ها هستند که آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد را کاهش میدهند.
اگر
کارتان به گونهای هست که مجبورید بیشتر در معرض نور خورشید باشید از
ماهیهای چرب، روغن کلزا و آجیل غافل نشوید، به خاطر این که این مواد غذایی
سرشار از امگا 3 هستند در ساخت غشای سلولهایی که آسیب دیده نقش دارند
سویا و محصولاتش که سرشار از ایزوفلاونوئیدها هستند باعث افزایش تولید کلاژن شده و خاصیت ارتجاعی پوست را بالا میبرند.
از اینها بپرهیزید
بعضی از خوردنیها باعث میشوند تا حساسیت پوست نسبت به نور خورشید و اشعه های ماورای بنفش بیشتر شود. برای همین توصیه میکنیم زمانی که میخواهید در معرض خورشید قرار بگیرید مصرف این خوردنیها را محدود کنید:* مواد غذایی حاوی پسورالن به ویژه کرفس، رازیانه، جعفری، نارنگی.
* نوشیدنیهای حاوی کینین. کینین یک ترکیب خوشبو کننده است که تهیهی نوشیدنیها استفاده میشود. این ترکیب طعم تلخی به نوشیدنیهای گازدار میدهد و در مواجهه با اشعه های ماورای بنفش قابل مشاهده است.
* کنسروها و نوشیدنیهای حاوی افزودنیهای غذایی و رنگهای خوراکی.
منبع:http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=208847
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر