نام دیگر نخود، لوبیای گاربانزو( garbanzo bean ) می باشد. نخودفرنگی، عدس و نخود بصورت یكسال در میان و چرخشی با گندم و جو در یك زمین زراعتی- كشت می شوند. این حالت چرخشی باعث تقویت و تجدید نیتروژن در خاك می شود و دیگر نیازی به استفاده از كود نخواهد بود.
معمولاً نخود در زمین های حاشیه بین النهرین و مدیترانه شرقی كشت می شد و از آنجا به هند و سایر نقاط آسیای شرقی گسترش یافت.
جدول ارزش تغذیه ای نخود:
مقدار واحد یك چهارم لیوان یا 35 گرم پخته شده | |
در هر واحد | |
115 كالری | انرژی |
5 كالری | انرژی حاصل از چربی |
(درصد دریافت روزانه%) | |
75/1 گرم(1درصد) | چربی كل |
0 گرم(0 درصد) | چربی اشباع |
0 | كلسترول |
0 | سدیم |
19 گرم( 7 درصد) | كربوهیدرات كل |
11 گرم(44 درصد) | فیبرغذایی |
0 گرم | شكر |
7 گرم | پروتئین |
3 درصد | ویتامین A |
2 درصد | ویتامینC |
5 درصد | كلسیم |
12 درصد | آهن |
از شب قبل آن را در آب خیس كنید. سپس به مدت 5/1 تا 2 ساعت آن را بجوشانید.
2 برابر مقدار نخود، آب بریزید.
كنسرو نخود در مغازه ها موجود است و به راحتی می توانید آن را تهیه كنید.
نخود را می توان در یك محل خنك و خشك برای مدت طولانی نگهداری كرد.
نكات تغذیه ای
نخود نیز مانند سایر حبوبات، فیبر بالایی دارد. فیبر محلول مانند یك برس زبر، سیستم گوارشی را پاك می كند. این نوع فیبر، گلوكز(قند) و كلسترول خون را كاهش می دهد. همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی كم می كند.
در بین گروههای غذایی؛ نخود، عدس و نخود فرنگی، پروتئین، كلسیم و آهن را به مقدار كافی و لازم برای رفع نیاز بدن فراهم می كنند.
منبع:http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=5350
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر