ارزش تغذیه ای نخود

نام دیگر نخود، لوبیای گاربانزو( garbanzo bean ) می باشد. نخودفرنگی، عدس و نخود بصورت یكسال در میان و چرخشی با گندم و جو در یك زمین زراعتی- كشت می شوند. این حالت چرخشی باعث تقویت و تجدید نیتروژن در خاك می شود و دیگر نیازی به استفاده از كود نخواهد بود.
معمولاً نخود در زمین های حاشیه بین النهرین و مدیترانه شرقی كشت می شد و از آنجا به هند و سایر نقاط آسیای شرقی گسترش یافت.

جدول ارزش تغذیه ای نخود:




مقدار واحد یك چهارم لیوان یا 35 گرم پخته شده
در هر واحد
115 كالریانرژی
5 كالریانرژی حاصل از چربی
(درصد دریافت روزانه%)
75/1 گرم(1درصد)چربی كل
0 گرم(0 درصد)چربی اشباع
0كلسترول
0سدیم
19 گرم( 7 درصد)كربوهیدرات كل
11 گرم(44 درصد)فیبرغذایی
0 گرمشكر
7 گرمپروتئین
3 درصدویتامین A
2 درصدویتامینC
5 درصدكلسیم
12 درصدآهن
طرز تهیه و پختن نخود
از شب قبل آن را در آب خیس كنید. سپس به مدت 5/1 تا 2 ساعت آن را بجوشانید.
2 برابر مقدار نخود، آب بریزید.
كنسرو نخود در مغازه ها موجود است و به راحتی می توانید آن را تهیه كنید.
نخود را می توان در یك محل خنك و خشك برای مدت طولانی نگهداری كرد.
نكات تغذیه ای
نخود نیز مانند سایر حبوبات، فیبر بالایی دارد. فیبر محلول مانند یك برس زبر، سیستم گوارشی را پاك می كند. این نوع فیبر، گلوكز(قند) و كلسترول خون را كاهش می دهد. همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی كم می كند.
در بین گروههای غذایی؛ نخود، عدس و نخود فرنگی، پروتئین، كلسیم و آهن را به مقدار كافی و لازم برای رفع نیاز بدن فراهم می كنند.

منبع:http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=5350

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر