جام جم آنلاين: رعايت
نكات ساده در خريد و پخت و پز مواد غذايي ميتواند ابتلاي به بيماريها
را به صفر برساند. بوتوليسم، بيماري كشندهاي كه نوعي مسموميت غذايي است،
اما از آن چندپله خطرناكتر است و ميتواند در فاصله فقط يك شبانهروز تا
مرگ برود.
غذاهاي كم اسيد كنسرو شده را كه ظرف آنها متورم است يا غذاي آن كفآلود ميباشد يا بوي بدي دارد، هرگز نخوريد و حتي از آن نچشيد.
براي تهيه كنسرو غذاهاي كماسيد بايد با توجه به اندازه قوطي، دماي حرارت پيشنهادي را مدنظر قرار دهيد.
غذاهاي كماسيد كنسرو شده خانگي را قبل از مصرف به مدت 20 دقيقه بجوشانيد. چنانچه به سلامت غذا شك كرديد، بيدرنگ آن را دور بريزيد.
شايد شما هم خبر مسموميت
يك خانواده مسافر را با سوسيس وكالباس شنيده باشيد كه طي چند ساعت، سه عضو
آن جان باختند يا دختر دانشجويي كه به خاطر استفاده از كنسرو تن ماهي،
مغلوب بوتوليسم شد.
پزشكان ميگويند،
بوتوليسم بر اثر مصرف مواد غذايي مانند سوسيس ، كالباس، كنسرو ماهي، كنسرو
ذرت، كنسرو لوبيا، كشك خام و عسل طبيعي كه در شرايط نامناسب و غيربهداشتي
تهيه و نگهداري شدهاند ايجاد ميشود. در صورت مصرف مواد غذايي آلوده به سم
بوتوليسم، سيستم عصبي مصرفكننده فلج ميشود؛ زيرا سم بوتوليسم روي سيستم
عصبي اثر ميگذارد.
همچنين تاربيني (دوبيني)، ضعف عمومي، اختلالات بلعي و تنفسي كه ميتواند منجر به مرگ شود، از ديگر علائم بوتوليسم است.
نخستين علامت بوتوليسم
اطفال، يبوست است كه متأسفانه چندان مورد توجه والدين قرار نميگيرد.
والدين كمتر كودك خود را به خاطر يبوست نزد پزشك ميبرند تا اينكه ساير
علائم مانند خوابآلودگي، نخوردن غذا، تغيير صدا و در نهايت از دست دادن
كنترل سر ظاهر ميشود.
براي پيشگيري از ابتلا
به اين بيماري كشنده، پزشكان نكات سادهاي توصيه ميكنند كه رعايت آن بويژه
هنگام تهيه غذاهاي سريع و آماده الزامي است.
تمام غذاهاي كنسرو شده و نگهداري شده بايد بدرستي آمادهسازي و پروسس شده باشد. از مصرف كنسروهاي متورم شده بايد بشدت خودداري كرد.
مواد غذايي داراي بوي
نامطلوب نبايد خورده يا حتي چشيده شوند. همچنين كنسروهاي تجاري كه در آنها
متورم است، بايد به فروشنده بازگردانده شود.
اگر شما كنسرو خانگي
تهيه ميكنيد، بايد مطمئن باشيد كه از لوازم صحيح و ظروف مناسب كنسرو
استفاده شده است؛ ضمن اين كه روش توليد آن بايد بهروز باشد.
قبل از مصرف غذاهاي
خانگي كنسرو شده، بايد به مدت 10 تا 20 دقيقه آنها را جوشاند تا هر سمي در
ماده غذايي نابود شود. در اين زمينه رعايت نكات زير ضروري است:
غذاهاي خام يا پخته شدهاي را كه علامتي از فساد
دارند، دور بريزيد. از مصرف غذاهاي كنسرو شدهاي كه ظرف متورم يا فررفته
بوده يا در شيشه آنها متورم است، خودداري كنيد. غذاهاي كم اسيد كنسرو شده را كه ظرف آنها متورم است يا غذاي آن كفآلود ميباشد يا بوي بدي دارد، هرگز نخوريد و حتي از آن نچشيد.
براي تهيه كنسرو غذاهاي كماسيد بايد با توجه به اندازه قوطي، دماي حرارت پيشنهادي را مدنظر قرار دهيد.
غذاهاي كماسيد كنسرو شده خانگي را قبل از مصرف به مدت 20 دقيقه بجوشانيد. چنانچه به سلامت غذا شك كرديد، بيدرنگ آن را دور بريزيد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر