مصرف نمك موجب پوكی استخوان می‌شود


 محققان تغذیه به تازگی دریافتند كه مصرف زیاد نمك سطح كلسیم را در بدن تخلیه می كند و به بروز پوكی و شكستگی استخوان منجر می‌شود

1391/05/21 - 14:26
به گزارش ' هلث'، این تنها یكی از آسیب‌هایی است كه این ماده كشنده به بدن وارد می‌كند. زمانی‌كه سدیم از بدن دفع می‌شود به همراه خود كلسیم را نیز از بدن خارج می‌كند. مطالعات جدید پاسخ این سوال را كه چرا افرادی با رژیم غذایی پرنمك به سنگ كلیه و پوكی استخوان دچار می‌شوند روشن می‌كند. در واقع این یافته جدید ارتباط بین این دو ماده معدنی را مشخص می‌كند.

سدیم و كلسیم توسط دو مولكول مشابه در بدن تنظیم می‌شوند، زمانی كه میزان سدیم در بدن افزایش پیدا می‌كند، مقداری از این ماده معدنی توسط ادرار دفع می‌شود، بنابراین مقداری كلسیم نیز همراه با آن دفع می‌شود و بنابراین استخوان‌های فرد ضعیف‌شده و به پوكی استخوان دچار می‌شود . همچنین كلسیم موجود در ادرار منجر به بروز سنگ كلیه می‌شود.
بنابراین همانطور كه واضح است هر چه مصرف نمك بیشتر باشد میزان كلسیمی كه از بدن خارج می شود نیز بیشتر است.
هرچه میزان نمك موجود دربدن بیشتر باشد كلیه ها فشار بیشتری را تحمل می كنند. در این حالت مایع اضافی بیشتری در بدن نگه داشته می‌شود و حجم گردش خون از آن‌چه باید باشد بیشتر می‌شود. در نتیجه فشار بیشتری روی دیواره شریان‌ها وارد می‌شود و منجر به فشار خون می‌شود.
بهترین روش برای تنظیم سدیم بدن كنترل غذای مصرفی است. پزشكان توصیه می‌كنند كه افراد از مصرف غذاهای فرآوری شده به شدت اجتناب كنند
در ادامه فهرستی از غذاهای پرنمك و مضر بیان شده است :
•انواع غذاهای كنسروشده
•انواع ترشیجات شور
•خیارشور
•چیپس و پفك
•ماهی دودی
•غذاهای آماده منجمدشده
•سس‌های آماده
•سس آماده ماكارونی
•سوسیس و كالباس
•انواع آلوچه و لواشك آماده

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر