توصيهمحققان به زنان باردار
غذاهایی که میخوریم، بر سلامتمان تاثیر مستقیم دارند و به همین دلیل باید در انتخاب نوع غذا دقت كرد. برخی غذاها باعث بهبود وضعیت پوست و مو میشوند، برخی آرامبخشاند و بعضی هم به افزایش هوش کمک میکنند...
ماهی یکی از غذاهایی است که باعث افزایش هوش کودکان میشود و والدین باید آن را در رژیمغذایی فرزندشان بگنجانند اما نتایج بررسیهای جدید نشان داده است بهترین زمان مصرف ماهی برای افزایش هوش و بهبود رشد مغزی بچهها، قبل از تولد آنها و در زمان بارداری مادر است.نتایج مطالعههای محققان علوم تغذیه نشان داده مصرف ماهی بهخصوص ماهیهایی که سرشار از اسیدهای چرب امگا3 هستند، فواید فراوانی دارد که با بهبود وضعیت رشد کودکان مرتبط است. اسیدهای چرب امگا3، بهخصوص DHA (نوعی خاص از این اسید چرب) به مقدار زیاد در مغز، چشم و سیستم اعصاب مرکزی وجود دارند. نتایج یکی از تحقیقات جدید در این زمینه نشان داده است که مصرف این اسیدهای چرب با افزایش ضریب هوشی بهخصوص در نوزادان و کودکان ارتباط دارد.افزایش هوش با امگا 3
در سالهای اخیر بسیاری از شرکتهای شیرخشکسازی که برای نزدیکتر کردن ترکیب شیرخشک به شیرمادر تلاش میکنند، تبلیغات زیادی درباره وجود DHA در فرمولاسیون محصولاتشان انجام میدهند و میتوان فهرست بلندی از محتویات روی قوطیهای شیرخشک مشاهده کرد. نتایج تحقیقات درباره ضریب هوشی نشان میدهد وجود اسیدهای چرب امگا3 و امگا6 در شیرخشک در طولانیمدت میتواند باعث باهوشتر شدن بچهها شود. البته در این زمینه تحقیقات بیشتری لازم است و باید عوامل مختلف مانند سلامت مادر و کودک، عوامل اجتماعی - اقتصادی و... که ممکن است بر رشد کودک تاثیر بگذارند هم مورد توجه قرارگیرد.
ماهیخور بودن در بارداری
نتایج 2مطالعه جدید به وضوح نشان داده است که وجود ماهی در رژیمغذایی زنان باردار با افزایش هوش فرزندشان در ماههای اول تولد تا 3 سالگی ارتباط دارد. محققان در این بررسیها به طور خاص رژیمغذایی زنان را در 3 ماهه دوم و سوم بارداری که مهمترین زمان رشد مغز جنین است، بررسی و مشاهده کردند فرزندان زنانی که در این زمان ماهی مصرف کردهاند، نتایج بهتری در آزمایشهای هوش و سنجش بینایی به دست آوردهاند. بررسی دیگری نیز نشان داد تاثیر مصرف ماهی بهوسیله مادر طی سومین ماه بارداری بر افزایش هوش کودک حتی ممکن است از مصرف شیرمادر و شیرخشک حاوی اسیدهای چرب بعد از تولد بیشتر باشد. در مطالعه دیگری با بررسی بیش از 9 هزار مادر باردار و فرزند آنها پس از تولد نشان داده شد مادرانی كه سطح امگا3 خون آنها هنگام بارداری از حد معینی پایینتر بود، صاحب كودكانی با ضریب هوشی پایین شدند که در تواناییهای شناختی، حركتی و عملكردی نیز نسبت به همسالانشان ضعیفتر بودند.
آن روی سکه
محققان ضمن تاکید بر فواید ماهی، خطر آلودگی جیوه را فراموش نکردهاند. جیوه به عنوان سم سیستم عصبی شناخته شده است. تجمع بیش از حد جیوه در بدن عملکرد سیستم عصبى را مختل مىکند و باعث بروز اختلالهای شنوایى، لرزش عضلات، بىحسى عمومى و تغییرات متابولیسم مىشود. دردهای مفصلی و ماهیچهای و افزایش خطر حمله قلبی نیز از عوارض تجمع بیش از حد جیوه در بدن است. وقتی در سال 2001پیشنهاد محدود کردن مصرف ماهی مطرح شد، مصرف این مادهغذایی در زنان باردار کاهش پیدا کرد. جیوه از طریق خون مادر وارد بدن جنین میشود و اگر مقدار آن بیش از حد مجاز باشد، میتواند خطرهایی داشته باشد. توصیه فعلی این است که زنان باردار دریافت جیوه را محدود کنند و ماهیهایی مانند کوسه ماهی، شمشیر ماهی و شاه ماهی خالدار که مقدار جیوه زیادی دارند، نخورند. این مطالعهها تاکید می?کنند مصرف بیشتر از 340 گرم ماهی در هفته ممکن است فواید آن را از بین ببرد. غذاهاى دریایی با اینکه سرشار از پروتئیناند، چربى اشباع شده کمتری دارند و حاوی موادمغذی بسیاری هستند اما برای اطمینان بهتر است بیش از 2 تا 3 بار در هفته مصرف نشوند. پژوهشگران دانشگاه هاروارد نیز توصیه میکنند زنانی که قصد باردار شدن دارند، زنان باردار و مادران شیرده برای به حداقل رساندن مقدار جیوه دریافتی از مصرف ماهیهایی که مقدار جیوه در آنها زیاد است، خودداری کنند اما در هفته حدود 340 گرم از سایر انواع ماهی مصرف کنند. این کار باعث بهبود رشد ذهنی و حركتی كودك میشود و خطر زایمان زودرس و افسردگی بعد از زایمان را کاهش میدهد. به نظر میرسد ماهیهایی با مقدار جیوه کم مانند ماهی آزاد، سالمون و میگو بهترین انتخاب باشند.
منبع: هفته نامه سلامت
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر