جام جم آنلاين: استرس،
اضطراب، خستگي، كار طولانيمدت، بيماريهاي مزمن، آلايندههاي هوا، سيگار،
مشروبات الكلي، مواد مخدر و اضافهوزن از جمله عواملي است كه ميتواند
باعث اختلال در باروري نطفه مردان شود.
از سوي ديگر اين نوع چربي، احتمال توليد هورمونهاي تناسلي را نيز تحريك ميكند. در نتيجه نبود اين اسيد چرب، احتمال ناباروري مردان را افزايش ميدهد.
روغنهاي گياهي همچون روغن زيتون، كانولا، بادامزميني، آفتابگردان و كنجد و همچنين بسياري از مغزها و تخمه هاي خوراكي و نيز ميوه آوكادو علاوه بر انواع ماهيها ميتواند به ميزان زيادي امگا 3 مورد نياز بدن را تامين كند.
منبع:http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100812459735
اما سوال اينجاست، آيا عادتهاي غذايي نامناسب هم ميتواند بر كيفيت و قدرت باروري نطفه مردانه تاثيرگذار باشد؟
همان
گونه كه رژيم غذايي نامناسب ميتواند اثر قابل توجهي بر بروز بسياري از
بيماريهاي قلبي، مغزي، پرفشاري و چربي خون، ديابت، انواع سرطانهاي
گوناگون و... داشته باشد به همان ميزان نيز ميتواند بر كيفيت و قدرت نطفه
نيز اثر نامطلوب داشته باشد و باعث ناباروري آن شود.
براساس
تحقيقات انجام شده، نطفه مرداني كه از كربوهيدراتهاي پيچيده (نانهاي
سبوسدار، برنج و...)، فيبرهاي گياهي (ميوه، سبزي و حبوبات) و ريزمغذيها
(ويتامينها و املاح معدني) در رژيم عذايي خود استفاده ميكنند، كيفيت
بهتري دارد. اما در مقابل، مرداني كه رژيم غذايي غني از چربيهاي اشباع
دارند، كيفيت اسپرم آنها نامطلوب خواهد بود.
جالب
است بدانيم، بيشتر مردان جوان بخصوص در اوايل زندگي مشترك و همچنين در
زمانهايي كه قصد بچهدار شدن دارند، مصرف غذاهاي پرچرب را عاملي براي
افزايش انرژي، ايجاد تمايلات و بالا بردن امكان باروري نطفه خود ميدانند.
اما
نتايج يك تحقيق در دانشگاه هاروارد نشان ميدهد كه كلسترول و چربيهاي
اشباع شده در گوشت قرمز، لبنيات پرچرب (كره، روغن حيواني، خامه و سرشير)،
انواع غذاهاي رستوراني و آماده همچون همبرگر، سيبزميني سرخشده، سوسيس،
كالباس و... ميتواند تعداد اسپرمها و ميزان فعاليت آنها را كاهش دهد.
از
سوي ديگر ممكن است برخي مواد شيميايي موجود در پلاستيكها، حشرهكشها و
هورمونهاي جنسي به دليل آنكه در چربي محلول و در بروز ناباروري دخيل است،
از طريق غذاي دام وارد قسمتهاي چرب گوشت و فرآوردههاي لبني حيوان شده و
به طور غيرمستقيم منجر به كاهش قدرت باروري مردان شود.
همچنين
احتمال دارد مصرف مقدار زياد گوشتهاي چرب حاوي اين آلايندهها به وسيله
مادران باردار، آثار نابجايي بر رشد بيضه جنين بگذارد و عاملي براي
ناباروري اين نسل در آينده باشد.
امگا 3 نطفه را بارور ميكند
خوب
است بدانيد مرداني كه غذاهاي حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 و امگا 6 مصرف
ميكنند، اسپرم سالمتر و فعالتري دارند. يك بررسي جديد نشان داده است،
اسيدهاي چرب امگا 3 كه درانواع ماهيها بخصوص ماهي آبهاي سرد اقيانوسيه و
جلبكها يافت ميشود، براي رشد طبيعي اسپرم ضروري است.
DHA يك اسيد چرب امگا 3 است و بخش مهمي از غشاي سلولي اسپرم را تشكيل ميدهد و بخش عمدهاي از آكروزوم از آن ساخته شده است.
آكروزوم، ساختاري در سر اسپرم است كه درون آن آنزيمهايي وجود دارد كه با تجزيه لايههاي بيروني تخمك، امكان لقاح را فراهم ميكند. از سوي ديگر اين نوع چربي، احتمال توليد هورمونهاي تناسلي را نيز تحريك ميكند. در نتيجه نبود اين اسيد چرب، احتمال ناباروري مردان را افزايش ميدهد.
روغنهاي گياهي همچون روغن زيتون، كانولا، بادامزميني، آفتابگردان و كنجد و همچنين بسياري از مغزها و تخمه هاي خوراكي و نيز ميوه آوكادو علاوه بر انواع ماهيها ميتواند به ميزان زيادي امگا 3 مورد نياز بدن را تامين كند.
منبع:http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100812459735
فاخره بهبهاني
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر