فيتو کميکال ها و فايده آنها

 ترکیبات قدرتمند تغذیه ای : فیتو کمیکال ها و ترکیبات مغذی

فیتو کمیکال ها  ترکیبات مغذی[1] هستند که  بطور طبیعی در میوه ها و سبزی ها  و دانه های گیاهی کامل یافت می شوند ، آنها اغلب برای حمایت از میکرو ارگانیسم ها و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند . این ترکیبات مغذی ضروری نمی باشند . بعضی از فیتو کمیکال ها بعنوان آنتی اکسیدان جهت خنثی کردن رادیکالهای آزاد عمل می کنند . رژیم های غنی از (کاروتنوئید ، ویتامین های اکسیداتیو ، ترکیبات فنلی ، ترپنوئیدها ، استروئید ها ، ایندول ها ، و فیبر ها ) می توانند خطر سرطان و بیماری های مزمن را کاهش دهند( 2005et al , Nishino) . اکنون مشخص شده است فرآورده های غذایی گیاهی ، DNA را در مقابل آسیب حمایت می کند (Collins , 2005 ) . ترکیبات مغذی1حاوی موادی هستند که فراتر از مواد غذایی اصلی دارای نقش سودمندِ حمایت کننده فیزیولوژیکی اضافه می باشند (Riezzo et al ,2005). اخیراً تاکید بر روی مصرف منابع غذایی است نه مکمل یا  قرص .

جنبۀ به تاخیر انداختن یا پیشگیری از تغییر شکل اپیتلیال یک هدف موفقیت آمیز در آینده می باشد . مصرف غذا های ویژه ، استراتژی های رژیمی ثابت نشده  ، و  مواد غذایی در مانی [2]  می توانند برای پیشگیری یا به تاخیر انداختن پیشرفت مواد سرطان زا [3] در جمعیت سالم در معرض خطرات ژنتیکی یا اپیدمیولوژیکی سودمند باشند Gescher,  &Brenner2005
 احتیاط در تفسیر مطالعات ضروری است زیرا اطلاعات محدودی در مورد زیست فراهمی[4] و زیست تغییر شکل [5]  فلاونوئید ها[6] وجود دارد؛ در این زمینه آزمایش های کلینیکی بیشتری مورد نیاز می باشد (Graf et al , 2005) . سیستم فاکتور رشد شبه انسولین (IGF) [7] با تکثیر و رشد تومور مرتبط می باشد و یکی از فاکتور های خطر برای چندین نوع سرطان می باشد ؛ با انجام تحقیقات بیشتر امید می رود تاثیر ترکیبات ویژه غذا ها یا استراتژی رژیم غذایی در سیستم IGF  مستند گردد(Voskuil et al 2005 ) .
هنگامیکه پزشک وقت کافی برای توصیه در مورد پیشگیری از سرطان و رژیم غذایی بیمار ندارد(Ganry & Boche , 2005)،  او را به یک رژیم شناس مورد تایید[8]  ارجاع دهد تا بیمار را راهنمایی کند. تعدیل رژیمی هنگامیکه در گذشته و یا بلافاصله بعد از ابتلا به بیماری شروع شود ، سودمندی های بسیار موثر خود را نشان داده است(Jolly , 2005) . پروژه "  پلی برای سلامتی بهتر " [9] بر روی فراهم نمودن دبیرستان جوانی خارج از شهر با بهره گیری از ایجاد انگیزه ، دانش ، و مهارت ها ؛ بهبودی های قابل توجهی در خود پروری[10] توجه شده است .


Functional food1مواد غذایی که حاوی مواد مغذی می باشند که برای سلامتی بدن بسیار سودمند می باشند(م)   : -
 nutraceutical2-: غذایی که ویتامین ، املاح یا دارو یا سایر مواد به آن اضافه می شود تا سالمتر شود مترادف اصطلاح شماره 1(م)
3- Carcinogenesis
4-Bioavailability
5- Biotransformation
6-flavonoids
7- Insulin-like growth factor (IGF)
 Registered Dietitian (RD)   - 8
The Bridge to better health (BRIDGE) project-  9
 - self efficacy 10 

فيتو کميکال ها و فايده آنها

 
خانواده توت berries

bluberries ، توت فرنگي، raspberries ، توت سياه، currants وغيره
فيتو کميکال هاي موجود:
 آنتوسيانيدين ها anthocyanidins، الاجيک اسيد ellagic acid

سودمندي هاي احتمالي:
هردو  ماده فوق مانند آنتي اکسيدان ها عمل مي کنند. بنابر اين مانند مواد ضد سرطاني ، که ممکن است به حمايت از سلول ها کمک نمايند. ellagic acid بيش از يک فعاليت ضد سرطاني داد.
آنتوسيانيدين ها anthocyanidins  نيز ممکن است ضد بيماري هاي قلبي عمل کنند. خانواده توت berries   همچنين سرشار از فيبر محلول در آب مي باشند، که ممکن است به کاهش کلسترول کمک نمايند.
-------------------------------------------------------------
فلفل چيلي chilli peppers

فيتو کميکال هاي موجود:

کپسايسين  capsaicin  عامل تندي فلفل ها

سودمندي هاي احتمالي:
در مورد سودمندي هاي بالقوه در زمينه سلامتي کپسايسين يافته ها کم مي باشد -( رجوع به مقاله تاثير فلفل قرمز عليه سرطان پروستات در وبلاگ تغذیه بررتر)- کپسايسين احتمالا در نقش آنتي اکسيدان
يا به گونه ديگر در جلوگيري از گسترش سرطان مداخله مي کند. احتمالا به جلوگيري از لخته شدن خون کمک مي نمايد. فلفل چيلي همچنين از نظر ويتامين C غني است.
=====================

 
مرکبات citrus fruits

پرتقال، کريپ فروتgrapefruit ، ليموشيرين ها lemons ، ليمو ترش ها limes

فيتو کميکال هاي موجود:
فلاوانون ها  flavanones ، مانند hesperitin ؛ کومارين ها coumarins ؛   (D-limonene (a monoterpene   ، کاروتنوئيدها carotenoids  ؛ فلاونوئيدها flavonoidsمانند  بتا کاروتنbete-carotene

سودمندي هاي احتمالي:
 D-limonene  موجود در پوست مرکبات ، ممکن است به داخل آب ميوه نفوذ کند و احتمالا بدن را از گسترش دهنده هاي سرطان رفع مسموميت detoxify
نمايند. کاروتنوئيدها همچنين احتمالا عليه سرطان مبارزه مي کنند. فلاونوئيدها همانند آنتي اکسيدان ها عمل مي کنند و احتمالا از لخته شدن خون جلوگيري مي کنند.
اين نوع ميوه ها همچنين غني از ويتامين C (يک آنتي اکسيدان قوي) ، ساير مواد مغذي و فيبر مي باشند.

---------------------------------------------------------------
سبزي هاي خانواده کلم   cruciferous vegtables

بروکليbroccoli ، جوانه هاي بروکلي broccoli sprouts ، کلم بروکسل  brussels ، کلم پيچ   kale ، کلم برگ  cabbage ، کل کلم cauliflower

فيتو کميکال هاي موجود:
ايندول ها  indoles ؛ ايزوتيوسيانات ها  isothiocyanates  مانند سولفورافان  sulforaphane ، کاروتنوئيد ها  carotenoids مانند  بتا کاروتن bete-carotene 

سودمندي هاي احتمالي:
 سولفورافان  sulforaphane  احتمالا مواد شيميايي ايجاد کننده سرطان را که به سلول ها آسيب واردمي کنند ، خنثي مي نمايد.
 همچنين با رشد تومور مبارزه مي کند. broccoli sprouts غني از موادي است که تبديل به سولفورافان مي شود. ايندول ها قدرت استروژن ها را کاهش مي دهند و بنابراين احتمالا خطر سرطان سينه را کم مي نمايند. اين سبزي ها همچنين منبع خوبي از فولات ( يک نوع ويتامين  B  ) ، ويتامين C ، فيبر، و کاروتنوئيدها ميباشند_ تمامي اين مواد با سرطان مبارزه مي نمايند.
=-----------------------------------------------------------------------
بذرک يا تخم کتان Flax

دانه يا آرد

فيتو کميکال هاي موجود:
 ليگنن ها lignans

سودمندي هاي احتمالي:

ليگنن ها  lignans در بدن به شکلي از استروژن تبديل مي شوند و احتمال داده مي شود بعضي از اثرهاي حفاظتي عليه سرطان را دارا باشد. ليگنن ها در روغن تخم کتان يافت
نشده است.

-------------------------------------------------------------------------------
خانواده سير
سير ، پياز ، موسيرها shallots ، تره فرنگي ها leeks ، پيازچه هاي کوهي (موسير اسپانيا)chives، پيازچه ها scallions (young,smallgreen onions
فيتو کميکال هاي موجود:
آليليک سولفيدها allylic sulfides ، ساير ترکيبات سولفور، فلاونوئيدها مانند کوئرستين  quercetin

سودمندي هاي احتمالي:
افزودن طعم و خوشمزه zest  نمودن غذاها. ممکن است عليه کارسينوژن ها و تومورها به طرق گوناگون عمل کنند. باعث کاهش خطر سرطان معده
و کولون و ساير سرطان ها مي شوند. همچنين ممکن است تاثير مفيد بر قلب داشته باشند. بدون قطع پياز و سير پخته مانند خام عمل نمي کند. سودمندي مکمل هاي غذايي اين مواد ثابت نشده و توصيه نشده مي باشد.

----------------------------------------------------------------------
گياهان herb و ادويه ها spices



رزماري ، آويشن  thyme ، مريم گلي sage ، اوره گنو oregano ، زنجبيل ginger ، زيره سبز cumin ، و غيره

فيتو کميکال هاي موجود:

کارناسول carnasol ، فنل ها phenols ، زرد چوبه curcumin  ،  جينجرول gingerol ، ترپنوئيدها terpenoids ، و غيره 
سودمندي هاي احتمالي:

سودمندي اصلي، افزودن طعم و مزه zest به غذا، ممکن است مانند آنتي اکسيدان ها و عوامل ضد سرطان ، حتي در مقادير بوئيدن عمل نمايد.
-----------------------------------------------------------------
حبوبات

لوبیای ليما lima ، لوبيا قرمز (شبیه به کلیه) kidney beans  ، لوبيا چشم بلبلي سفيد navy bean ، و ساير لوبيا ها beans ، عدس lentils  و غيره

فيتو کميکال هاي موجود:
ايزوفلاونوئيدها isoflavonids،  فيتيک اسيد phytic acid ، ساپونين ها saponin

سودمندي هاي احتمالي:

فعاليت ضد سرطان ، حمايت از ابتلا به بيماري هاي قلبي ، فيتواسترول ها phytosterols ممکن است عيله سرطان کولون بدن را حمايت کند. لوبياها beans  حاوي فولات( يک نوع ويتامين B ) و ساير مواد مغذي ، بعلاوه فيبر محلول که ممکن است کلسترول خون را کاهش دهد.

------------------------------------------------------------
آجيل ها


مغز بادام almond ، شاه بلوط  chestnut ، گردو walnut و غيره

فيتو کميکال هاي موجود:
 الاجيک اسيد  ellagic acid و  ساپونين ها saponin

سودمندي هاي احتمالي:
سودمندي بالقوه براي قلب ، ممکن است به علت وجود مواد شيميايي يا چربي هاي سودمند ( چربي اشباع نشده دارای باند تک يا چند گانه ) در آجيل ها باشد. آجيل ها پرکالري و پر چرب هستند.بنابراين بايد در مصرف آنها اعتدال داشت.

-------------------------------------------------------
ميوه ها و سبزي هاي زرد و نارنجي؛ سبز پربرگ leafy greens

زرد آلو apricot ، انبه هندى papaya ، سيب زميني شيرين ،  انبه‌ mango، هويج ، اسفناج ، ذرت ، کدو تنبل pumpkin ، فلفل شيرين و غيره

فيتو کميکال هاي موجود:
کاروتنوئيدها مانند بتاکاروتن، lutein (ماده زرد رنگى بفرمولC40 H56 O2 ) ، و   zeaxanthin

سودمندي هاي احتمالي:
عملکردهاي فراوان ضد سرطان؛ قدرتمند کردن سيستم ايمني بدن، حمايت از شبکيه چشم retina  در برابر اشعه هاي مخرب ، بنابراين کاهش خطر تخريب
ماکولار Macular Degeneration . اين ميوه ها و سبزي ها همچنين در ويتامين C و ساير وتيامين ها ، املاح و فيبر غني هستند.

-----------------------------------------------------------
انگور قرمز

فيتو کميکال هاي موجود:
فلاونول ها flavonols مانند کوئرستين quercetin ، رسوراترول resveratrol ، آنتوسيانيدين ها antocyanidins ، الاجيک اسيد ellagic acid

سودمندي هاي احتمالي:
رسوراترول  resvratrol  ممکن است از آسيب سلول ها جلوگيري کند و رشد تومور را تحت کنترل قرار داده، خطر سرطان پوست را کاهش دهد، و تاثيرهاي مفيد
ي بر روي کلسترول خون داشته باشد. کوئرستين ممکن است براي قلب مفيد باشد.  آنتوسيانيدين ها و الاجيک اسيد آنتي اکسيدان مي باشند. انگورها ، آب انگور ، و شراب ترکيبات متفاوتي دارند . بنابراين ممکن است تاثير متفاوتي داشته باشند.

----------------------------------------------------------
سويا ( همچنين يک بنشن)

توفو tofu ، شير سويا ، لوبيا سويا soybean ، پروتئين سويا و غيره

فيتو کميکال هاي موجود:
ايزوفلاونوئيدها، مانند genistein و daidzein ؛ ليگنن ها،  saponins ، فيتواسترول phytosterls ،

سودمندي هاي احتمالي:
ايزوفلاونوئيدها، و ليگنن ها به يک نوع استروژن در بدن تبديل مي شوند و تصور مي شود بعضي از اثرهاي محفاظتي عليه سرطان دارند.
 همچنين ساپونين ها saponins ، فيتواسترول ها فعاليت ضد سرطاني دارند. شکل هاي گوناگون سويا مقادير متفاوتي از فيتوکميکال هاي مفيد دارد.

----------------------------------------------------------
چاي
سبز، سياه، اوولانگ، اما نه چاي گياهي ( جوشنده های گیاهی)

فيتو کميکال هاي موجود:
فلاونول ها، مانند catechins ، و   epigallocatechin gallate (EGCG) ، به علاوه ساير فلاونوئيدها

سودمندي هاي احتمالي:
بر طبق يک تحقيق جديد ،چاي به ويژه چاي سبز، ممکن است خطر بسياري از سرطان ها را کاهش دهد.فلاونول ها و ساير فلاونوئيدها در چاي ممکن است با سرطان در چند جبهه مبارزه کنند. EGCG  يک آنتي اکسيدان قوي تر از ويتامين E
هر  دو این آنتی اکسیدان  آسيب رسيدن به سلول ها، که تحت تاثير راديکال هاي آزاد بوجود مي آيد،خنثي مي کنند. catechins ممکن است سرخرگ ها را از تشکيل پلاک حمايت کنند. بعضي مدارک اشاره مي کنند که فلاونوئيدها در چاي ممکن است کلسترول خون را کاهش دهند.

-------------------------------------------------------------------------
گوجه فرنگي

فيتو کميکال هاي موجود:
کاروتنوئيدها، عمدتا ليکوپن ها lycopene ( همچنين در مقادير بسيار کمتري در فلفل قرمز، گريپ فروت، guava ، و هندوانه)

سودمندي هاي احتمالي:
دريافت بالا، مخصوصا گوجه فرنگي پخته شده و گوجه فرنگي هاي فرآيند شده، ممکن است خطر سرطان پروستات و ساير سرطان ها را کاهش دهد.
lycopene ممکن است به چندين طريق از جمله کاهش توان تستوسترون عليه سرطان  مبارزه کند. انواع مختلف گوجه فرنگي همچنين حاوي ويتامين
C  و ساير مواد مغذي مي باشند.

-------------------------------------------------------
غلات کامل  whole grains

آرد کامل گندم whole wheat ، جو دوسر oats ، جو barley ، چاودار ( گندم سياه )  rye ، برنج قهوه اي  brown rice   و غيره

فيتو کميکال هاي موجود:
saponins ، ترپنوئيدها   terpenoids ، فيتيک اسيد  phytic acid  ، الاجيک اسيد  ellagic acid  ، فيتواستروژن ها

سودمندي هاي احتمالي:
ساپونين ها saponins ممکن است مواد ايجاد کننده سرطان را در روده خنثي کند. terpenoids و فيتيک اسيد phytic acid
ممکن است به کاهش خطر بيماري هاي قلبي و سرطان کولون را کاهش دهد. عناصر مفيد در سبوس و germ متمرکز مي باشد؛
غلات تصفيه شده مقدار کمي فيبر دارند و بطور وسيع مقادير مواد شيميايي گياهي را کاهش مي دهند ، حتي زماني که آنها راغني مي کنند-
source:Beyond vitamins :the new nutrition revoution. the wellness guide- aspecial insert. uc Berkeley wellness letter.April 1999
 .  انجمن رژيم شناسان امريکا 2003

منبع: http://fakouchaki.blogfa.com/cat-30.aspx

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر