ناصر ابراهیمی دریانی در گفتوگو با فارس در مورد دلایل شایع ترشکردن هنگام افطار اظهار داشت: یکی از علل شایع ترش کردن، رفلاکس معده است چرا که دریچهایی بین مری و معده به نام «کاردیاک» وجود دارد که با بسته شدن این دریچه از برگشت اسید معده به مری جلوگیری میشود.
وی ادامه داد: بدخوری و پرخوری در ماه رمضان یکی از دلایل ترش کردن است و از طرفی روزهداران به ویژه جوانان افطار خود را با نوشیدنیهای نامناسب مانند نوشابه خنک گازدار باز میکنند و در عین حال مواد چرب را به مقدار فراوان مصرف میکنند.عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد اذعان داشت: دیده میشود که روزهدار هنگام افطار حلیم میخورد به دنبالش زولبیا و بامیه فراوان که مقدار زیادی شکر و روغن دارد و بعد از آن آش رشته شامل کشک و حبوبات که همه اینها سبب باز شدن بیشتر دریچه کاردیاک میشود.
وی گفت: اگر چه ما یک وعده غذایی را در ماه رمضان حذف میکنیم ولی گاهی اوقات به دلیل پرخوری در بدخوری رفلاکس معده تشدید میشود.ابراهیمی دریانی به روزداران توصیه کرد: هنگام افطار روزه خود را با یک عدد خرما و چای نه چندان داغ باز کنند و در پی آن میتوانند از نان و پنیر و سبزی و یک سوپ سبک میل کنند.این فوق تخصص گوارش افزود: نباید وسط غذا از نوشابه گازدار استفاده کرد چون این مسئله ترش کردن را تشدید میکند.وی استفاده از غذاهای فستفود مانند سوسیس و کالباس به عنوان یک وعده غذایی در ماه رمضان را نامناسب خواند و گفت: در داخل پیتزا علاوه بر سوسیس و کالباس مقدار زیادی پنیر چرب وجود دارد و از آن طرف سس گوجه فرنگی به همراه نوشابه میتواند ترش کردن را در شخص روزهدار افزایش دهد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر