خرما و هزار خاصيت

خرما هم نوعي ميوه به حساب مي‌آيد؛ ميوه‌اي كه در ايران و خاورميانه بخوبي شناخته شده ‌است ولي در كشورهاي غربي به صورت ميوه و به شكلي كه ما آن را مصرف مي‌كنيم، استفاده نمي‌شود. در آن كشورها معمولاً فقط از شيره آن در تهيه شيريني‌ها و كيك استفاده مي‌كنند.

البته خرما در ايران طرفداران زيادي دارد و هم به تنهايي و همراه چاي مصرف مي‌شود و هم در تهيه كيك و شيريني و نان و... از آن استفاده مي‌كنند. در ضمن بايد بدانيم خرما يكي از مواد مغذي و خوشمزه‌اي است كه معمولاً مصرف آن در رژيم غذايي روزانه افراد توصيه مي‌شود. خرما سرشار از انواع ويتامين‌ها و مواد معدني مانند كلسيم، منيزيم، آهن و... است. در واقع فوايد خرما آنقدر زياد است كه مي‌گويند اگر هر روز يك خرما بخوريد و يكي از خواص آن را بشماريد، در پايان سال باز هم روزها كم مي‌آيد و خواص خرما به پايان نمي‌رسد.

خرما حاوي فيبر طبيعي است و همچنين به علت داشتن پتاسيم براي تقويت سيستم عصبي بدن نيز مفيد است. همچنين خوردن خرما خطر بروز سكته را نيز كمتر مي‌كند. مصرف مقدار مناسب خرما كلسترول خون را نيز كاهش مي‌دهد. افرادي كه مي‌خواهند وزن‌شان افزايش يابد مي‌توانند از اين ماده غذايي مفيد در رژيم روزانه‌شان كمك بگيرند.
البته خرما براي برخي از افراد مضراتي نيز دارد. به عنوان نمونه كساني كه داخل دهان‌شان زخم و يا تاول وجود دارد بايد از مصرف خرما اجتناب كنند. در ضمن، مصرف خرما با ماست نيز بسيار مضر است. همچنين افرادي كه ديابت دارند يا اين‌كه اين بيماري در خانواده آنها وجود دارد، بايد در خوردن خرما احتياط كنند. افراد چاق يا كساني كه با مشكل اضافه وزن روبه‌رو هستند نيز بايد در خوردن خرما دقت داشته باشند و آن را بيش از حد مصرف نكنند. البته به اين نكته هم توجه داشته باشيد كه انرژي خرما بسيار كمتر از انرژي قند ساده است و به همين دليل مصرف آن بسيار بهتر و مناسب‌تر از قندهاي ساده است.
با توجه به فوايدي كه از خرما گفته شد، بهتر است اين ماده غذايي را در برنامه غذايي خانواده خود جاي دهيد، اما هنگامي كه مي‌خواهيد خرما بخريد، حتماً توجه داشته باشيد خرما تازه باشد و مزه و بوي ترشيدگي ندهد.

منبع:http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100811359798

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر